Tokyo Boeki şirkətlər qrupunun nümayəndələri Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında olublar

11/07/2017
Tokyo Boeki şirkətlər qrupunun nümayəndələri Bakı Dövlət Universitetinin Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında olublar. Tokyo Boeki şirkətlər qrupunun satış üzrə direktoru Kase Tomohiro, satış üzrə meneceri Vitaliy Tinkov və JEOL şirkətinin Rusiya üzrə prezidenti Tatsumi Hitaçi laboratoriyanın rəhbəri və işçi heyəti ilə görüşüb, görülən işlər, tədqiqat istiqamətləri və gələcək əməkdaşlıq imkanlarını müzakirə ediblər. Eyni zamanda, qonaqlar BDU-nun ərazisində inşa edilən Yüksək Texnologiyalar Mərkəzində görülən işlərlə tanış olub, öz təkliflərini irəli sürüb, gələcək əməkdaşlıq çərçivəsində müasir elektronikanın əsasını təşkil edən inteqral sxemlərin innovativ üsullarla hazırlanması və materialşünaslıqda istifadə olunan ən son diaqnostik və analiz avadanlıqları ilə təmin edə biləcəklərini vurğulayıblar.

Nobel mükafatı laureatı Aziz Sancar Nanoaraşdırmalar laboratoriyasının qonağı olub

13/06/2017
Kimya üzrə Nobel mükafatı laureatı, ABŞ-ın Şimali Karolina Universitetinin professoru və əslən türk olan Aziz Sancar Bakı Dövlət Universitetində olub. Aziz Sancarın Bakı Dövlət Universitetinə gəlişini yüksək qiymətləndirən rektor, akademik Abel Məhərrəmov BDU-nun yaranma və inkişaf tarixindən, bu təhsil ocağının beynəlxalq əlaqələrindən, əməkdaşlıq etdiyi aparıcı universitetlərdən, tanınmış assosiasiyalar və qurumlarla əlaqələrindən, beynəlxalq qrant layihələrində iştirakından danışıb.  Qarşılıqlı maraq doğuran görüş BDU-nun Nanoaraşdırmalar mərkəzində kimya və fizika fakültəsinin professor-müəllim heyəti, magistr və tələbələrinin iştirakı ilə davam edib. 12 il ərzində bu sahədə görülən işlər, əldə edilən nailiyyətlər haqqında məlumat verən rektor onu da bildirib ki, mərkəz universitetin təbiət fakültələrində bu sahədə aparılan elmi tədqiqatların əlaqələndirilməsi və genişləndirilməsi işində xüsusi xidmət göstərir.Nobel mükafatı laureatı Aziz Sancar mərkəzdə yerinə yetirilən işlər, nanotexnologiya sahəsində aparılan araşdırmalar, digər elmi-tədqiqat işləri ilə bağlı görülən işləri yüksək qiymətləndirib.

Görkəmli alim Roald Zinnurovic Saqdeev Nano Araşdırmalar laboratoriyasının qonağı olub

07/06/2017
ABŞ Merilend Universitetinin professoru Roald Zinnurovic Saqdeev Bakı Dövlət Universitetinin Fizika fakültəsinin Nano Araşdırmalar laboratoriyasının qonağı olub. Fizika fakültəsinin dekanı, professor Məhəmmədəli Ramazanov son illər fakültədə əldə edilən nailiyyətlər, o cümlədən  laboratoriyanın fəaliyyəti barədə ətraflı məlumat verib.  Professor Roald Zinnurovic Saqdeev laboratoriyada həyata keçirilən işləri yüksək dəyərləndirib və bu istiqamətdə fikirlərini bölüşüb. Daha sonra fakültə əməkdaşaları ilə bir sıra aktual elmi mövzular və əməkdaşlıq məsələləri müzakirə olunub.

08 noyabr 2016-ci ildə Fizika fakültəsinin Elmi Şurasının növbəti genişləndirilmiş iclası keçirilmişdir

08/11/2016

08 noyabr 2016-ci ildə Fizika fakültəsinin Elmi Şurasının növbəti genişləndirilmiş iclası keçirildi. Fakültənin dekanı prof. M.Ə.Ramazanov iclası açıq elan etdikdən sonra  iclasda iştirak edən BDU-nun Tədris-Metodiki Şurası nümayəndələrinə və digər qonaqlara  Şuranın işində iştirak etdikləri  üçün öz təşəkkürünü bildirdi. Sonra Elmi Şura iclasının gündəliyinə daxil olan birinci məsələ-“Fizika Fakültəsi Tədris-Metodiki Şurasının 2015/2016-cı Tədris ili üçün  Hesabatı” üzrə  həmin Şuranın sədri prof. Ə.Ş.Abdinovun məruzəsi dinlənildi.

Məruzəçi öz çıxışında qeyd etdi ki, Fizika  fakültəsinin Fakültə Elmi Şurasının iclasında seçilmiş və Universitet Rektorunun 28.12.2015-ci il tarixli 2/665 №-li  Əmri ilə  səlahiyyətliliyi təsdiq olunmuş Bakı Dövlət Universiteti Fizika fakültəsinin  sədr və  6 nəfər üzvdən ibarət Tədris-Metodiki Şurası (TMŞ) birinci iclası müəyyən hazırlıq, tanışlıq, məsləhətləşmələr prosedurlarından  sonra- 11.01.2016-cı il tarixdə keçirilib. Həmin iclasda TMŞ-nın strukturu müəyyənləşdirilib, “Əsasnamə»sinin   və 2015/2016-cı tədris ilinin ikinci yarısı  üçün “Iş planı”nın layihələri müzakirə olunub- bəyənilərək təsdiq olunmaq üçün Fizika fakültəsinin Elmi Şurasına təqdim edilib.  Hər iki sənəd Fizika fakültəsinin Elmi Şurasınınnın 14.01.2016-cı il tarixli (protokol № 01) iclasında təsdiq olunub. TMŞ özünün hesabat dövrü ərzindəki sonrakı fəaliyyətini həmin «İş planı» üzrə və təsdiq olunmuş «Əsasnamə»nin müddəalarına uyğun şəkildə qurmuşdur. Özünün 45-50 dəqiqəlik hesabat məruzəsində prof. Ə.Ş.Abdinov ötən yarım il ərzində TMŞ-nin gördüyü işlər barədə iclas iştirakçılarına maraqlı məlumatlar verdi. Məruzəçi qeyd etdi ki, fakültədə iki ixtisas üzrə tədris olunan fənlərin hər biri üçün vahid məzmunlu və bütün fənlər üçün vahid formaya (struktura) malik olan 104  baza “Fənn proqramı”nın  elektron və kağız variantında layihəsi azərbaycan dilində hazırlandı. Onun məruzəsi ətrafında geniş müzakirə aparıldı. Müzakirədə iştitrak edənlər (prof.R.C.Qasımova, dos.M.R.Rəcəbov, prof.Ş.Əsgərov, prof.Y.Q.Nurullayev) fakültə TMŞ-nın fəaliyyətinin vacibliyi qeyd etdilər. Fakültənin dekanı prof M.Ə.Ramazanov və BDU-nun Tədris-Metodiki Şurasının nümayəndələri dos.V.Qasımov, prof.L.Qasımova və başqaları məsələ ilə bağlı öz fikirlərini söylədilər və hesabatı çox yüksək qiymətləndirdilər. Tədris-Metodiki Şuranın 2015/2016-cı Tədris ili üzrə hesabatı yekdilliklə qənaətbəxş qədul olundu.

Sonra cari məsələlər müzakirə olundu.

Bakı Dövlət Universiteti Fizika fakültəsi Tədris Metodiki Şurasının 2015/2016-cı tədris ili üzrə HESABATI