Fizika fakültəsinin doktorantları Rusiya Federasiyasının Dubna şəhərində bir aylıq təcrübə keçiblər

18/11/2016
MDB Dövlətlərarası  Humanitar Əməkdaşlıq Fondunun və Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitunun (BNTİ)  maliyyə dəstəyi ilə MDB   ölkələrinin   Nanotexnologiya   üzrə   İnnovasiya Mərkəzinin rəhbərliyi altında 16.10.2016 - 15.11.2016-cı il tarixlərində 9 MDB ölkəsindən 20 gənc tədqiqatçı alim seçilərək növbəti dəfə təşkil olunan “Gənc alimlər üçün təcrübə  proqramı”-nda iştirak etmişdir. Azərbaycandan Bakı Dövlət Universitetinin doktorantları Hüseynova Nərmin, Novruzova Aygül və Bayramova Zeynəb təcrübə praqramına seçilərək Rusiya Federasiyasının Dubna şəhərində bir aylıq təcrübə keçmişlər.

08 noyabr 2016-ci ildə Fizika fakültəsinin Elmi Şurasının növbəti genişləndirilmiş iclası keçirilmişdir

08/11/2016
08 noyabr 2016-ci ildə Fizika fakültəsinin Elmi Şurasının növbəti genişləndirilmiş iclası keçirildi. Fakültənin dekanı prof. M.Ə.Ramazanov iclası açıq elan etdikdən sonra  iclasda iştirak edən BDU-nun Tədris-Metodiki Şurası nümayəndələrinə və digər qonaqlara  Şuranın işində iştirak etdikləri  üçün öz təşəkkürünü bildirdi.

Kafedranın müdiri prof.M.Ə.Ramazanovun ad günü

31/10/2016
Kafedranın müdiri prof.M.Ə.Ramazanovun ad günü münasibətilə "Nanomaterialların kimyəvi fizikası" kafedrasının kollektivi onu təbrik edir

17 dekabr 2015-ci il tarixdə BDU-nun Fizika fakültəsində FİZİKANIN AKTUAL PROBLEMLƏRİ VIII RESPUBLİKA ELMİ KONFRANSI keçirilib

18/12/2015

17 dekabr 2015-ci il tarixdə BDU-nun Fizika fakültəsində «FİZİKANIN AKTUAL PROBLEMLƏRİ» VIII RESPUBLİKA ELMİ KONFRANS keçirilmişdir. Konfransı giriş sözü ilə açan BDU-nun Elm və innovasiyalar üzrə prorektoru AMEA-nın müxbir üzvü Aydın Kazımzadə Fizika fakültəsinin nailiyyətlərindən danışaraq qeyd etdi ki, Fizika fakültəsi Bakı Dövlət Universitetinin aparıcı fakültələrindən biridir. Fakültədə 9 kafedrada 83 professor müəllim heyəti çalışır və onlardan 24 elmlər doktoru, 25-i professordur. Fakülltə alimlərinin elmi əsərləri dünyanın aparıcı elmi nəşriyyat arında dərc edilir. Yalnız bir faktı qeyd etmək yerinə düşər ki, 2014-cü ildə Universitet fizikləri cəmi 51 məqalə Tomson Reyter Agentliyinin (37 məqalə Fizika fakültəsi) sırasına daxil olan jurnallarda dərc etdirmişlər. Bu BDU üzrə bu jurnallarda dərc edilmiş məqalələrin 30%-ni təşkil edir. Fakültədə 956 bakalavr, 80 magistr, 33 doktorant təhsil alır. Fakültədə yaradılmış elmi mühit gənclərin elmə gəlməsinə şərait yaradır. Fakültədə ayda 2 dəfə magistrlərin seminarı, ayda bir dəfə professor müəllim heyətinin elmi seminarı keçirilir.O qeyd etdi ki, konfrasda 70 məruzə dinləniləcək və bu məruzənin 2-si plenar iclasda dinlənəcək. Konfransın işində respublikanın 15 Ali təhsil və elm ocaqlarının əməkdaşlarının məruzələri məruzə ediləcək. Plenar iclasdan sonra konfrans öz işini 4 bölmədə nəzəri fizika və astrofizika (13 məruzə), bərk cisimlər və yarımkeçiricilər fizikası (17 məruzə), fiziki elektronika (18 məruzə), nanotexnologiyalar və molekulyar fizika(22 məruzə) davam etdirmişdir.