27/06/2018
Bakı Dövlət Universitetində fəaliyyət göstərən D.02.012 Dissertasiya Şurasının Elmi Seminarında 28 iyun 2018-ci il tarixdə saat 13.00-da əsas bina-111 saylı auditoriyada Həbibə Aslan qızı Şirinovanın “PP+Fe3O4 VƏ PVDF+Fe3O4 ƏSASLI POLIMER NANOKOMPOZITLƏRIN ALINMASI, QURULUŞU VƏ XASSƏLƏRI” mövzusunda, 2222.01– “Nanoquruluşların fizikası və texnologiyası”ixtisası üzrə fizika üzrə fəlsəfə doktoru alimlik dərəcəsi almaq üçün təqdim etdiyi dissertasiya işinin müzakirəsi keçiriləcək.  Arzu edənlər iştirak edə bilərlər!

Gənc alimlər Dubna şəhərinin Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitutunda təcrübə keçiblər

22/06/2018
Bakı Dövlət Universitetinin əməkdaşları - Səbinə Hüseynli, İlahə  Həsənova və Fizika fakültəsinin doktorantı Ceyran Sultanova Rusiyanın Dubna şəhərində yerləşən Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitutunda (JINR) təcrübədə olublar. Gənc alimlər elmi seminarlarda, o cümlədən nüvə texnologiyasının ayrı-ayrı elm sahələrinə təsiri və müasir qurğularının işləmə prinsipləri barədə müzakirələrdə iştirak ediblər. Təcrübə müddətində elmi əlaqələrin yaradılması istiqamətində fikir mübadiləsi aparılıb, innovativ layihələrinin hazırlanması texnologiyaları barədə məlumatlar verilib. İştirakçılar elmi ideyalarını əks etdirən layihələrini təqdim etdikdən sonra sertifikatlara layiq görülüblər.

BDU nun rektoru akademik Abel Məhərrəmov Yaponiyanın Kumamoto Universitetinin professoru Hirotaka İhara qəbul etmişdir

13/06/2018
BDU nun rektoru akademik Abel MəhərrəmovYaponiyanın Kumamoto Universitetinin professoru Hirotaka İhara qəbul etmişdir və görüş zamanı rektor Azərbaycan-Yaponiya  əlaqələrindən, BDU-da yapon dilinin tədrisindən, elmi əməkdaşlıq və təhsil məsələlərindən danışıldı.  Görüş zamanı gələcəkdə birgə elmi əlaqələrin davam etdirilməsi, Kumamoto Universitetində və BDU arasında  tələbə, magistr və doktorant mübadilə məsələləri müzakirə edilmişdir.

Azərbaycanda doktoranturanın Avropa standartlarına yaxınlaşdırmaq üçün Nizami adlı layihəsinin ilk təqdimat iclası Fransanın Monpelye Uniersitetində keçirilib

14/12/2015

07.12.2015-ci il tarixindən 10.12.2015-ci il tarixinə qədər Avropa Birliyinin Erasmus+ proqrami çərçivəsində Azərbaycanda doktoranturanın Avropa standartlarına yaxınlaşdırmaq üçün "Nizami" adlı layihəsinin ilk təqdimat iclası Avropa Birliyi ölkələrindən Fransanın Monpelye Uniersitetində olmuşdur. Layihənin ümumi dəyəri 994056,0 Avrodur. Təqdimat iclasında Fransanın Monpelye, İspaniyanın Barselona, Çexiyanın Masaruk, Türkiyənin Fateh, Almaniyanın Haydelberq, İsveçin Upsala universitetlərinin, Azərbaycan Təhsil Nazirliyinin iştirakı ilə Bakı Dövlət Universitetinin, AZAİU, Qafqaz universitetinin, Xəzər Universitetinin, Azərbaycan Dillər Universitetinin, Azərbaycan Texniki Universitetinin, Naxçıvan Dövlət Universitetinin iştirakı ilə görüş keçirilmişdir. Görüşdə iştirak edən Təhsil Nazirliyinin nümayəndəsi Sülhəddin Gözəlov çıxış edərək qeyd etdi ki, bu layihənin Azərbaycan üçün böyük əhəmiyyəti var. Azərbaycanda təhsilin bakalavr və magistr pilləsində kredit sistemi ilə yerinə yetirilir və boloniya posesinə uyğundu. Ali təhsilin doktorantura pilləsi isə Sovetlər birliyində olduğu kimi yerinə yetirilir. AB-nin dəstəyi ilə yerinə yetirilən "Nizami" layihəsi Azərbaycanda təhsilin doktorantura pilləsini Avropa Birliyinin standartlarına uyğunlaşdırmaq məqsədini həyata keçirməyi nəzərdə tutur. BDU-nun Fizika fakültəsinin dekanı prof.Məhəmmədəli Ramazanov isə öz çıxışında Azərbaycanda təhsilin doktorantura pilləsinin 2 mərələli olduğunu, birinci mərhələnin isə iki yolla həyata keçirildiyini qeyd etdi. O bildirdi ki, bu model özünün bir sıra üstünlüklərinə baxmayaraq bir sıra bürokratik çatışmazlıqları da var. Eyni zamanda o qeyd etdi ki, Bakı Dövlət Universitetində doktorantura pilləsində uğurlu işlər aparılır və 9 İxtisaslaşdırılmış Elmi Şurada 30 ixtisasdan müdafiə işləri həyata keçirilir. Universitet layihənin yerinə yetirilməsində aparıcı təhsil müəssisələrindən biri kimi əlindən gələni edəcəkdir. Layihənin baş kordinatoru Fransanın Montpelier Universitetinin professoru Veronika Montero layihənin mərhələlər üzrə qarşıya qoyduğu problemlərdən və layihənin büdcəsindən danışdı. Layihə üzrə digər ölkə unversitetlərin nümayəndələri layihənin effektiv idarə yolları barədə müzakirələr apardılar. Sonra professor Məhəmmədəli Ramazanov Montpelier Universitetinin professoru Frédéric J. G. Cuisinier və prof. Veronika Montero yeni "Nanohissəciklərin canlı orqanizmdə yığılmasının, yerdəyişməsinin tədqiqi, və onların ləğvi elmi tədqiqat layihəsinin birgə təqdim edilməsi barədə razılığa gəldilər.