İSESKO-nun baş direktoru Bakı Dövlət Universitetinin Dostu adına layiq görülüb

22/12/2017
İslam Təhsil, Elm və Mədəniyyət Təşkilatının (İSESKO) baş direktoru Əbdüləziz bin Osman əl-Tüveycrinin rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olub.

19/12/2017
Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində fəaliyyət göstərən D.02.012 Dissertasiya Şurasında 21 dekabr 2017-ci il tarixdə saat 15.30-da əsas bina-437 saylı auditoriyada Sevinc Qərib qızı Nuriyevanın “Qamma şüalar və elektrik qaz boşalması ilə modifikasiya olunmuş polipropilen matrisdə Ag2S nanohissəciklərinin formalaşması xüsusiyyətləri” mövzusunda, 2222.01– “Nanoquruluşların fizikası və texnologiyası”  və 2220.01– “Yarımkeçricilər fizikası” ixtisasları üzrə fizika üzrə fəlsəfə doktoru alimlik dərəcəsi almaq üçün təqdim etdiyi dissertasiya işinin müdafiəsi keçiriləcək. Arzu edənlər iştirak edə bilərlər.

15/12/2017
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir. 15 dekabr 2017-ci il tarixində Nanoaraşdırmalar mərkəzinin aparıcı elmi işçisi - müdir müavini Mustafa Muradovun rəhbərliyi ilə baş tutan seminarda II kurs magistrantı Nərminə Dadaşovanın və I kurs magistrantı İlyas Nəsibovun elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxışları olmuşdur. Nərminə Dadaşova “Kristalzasiya mühitinin temperatur ve konsentrasiyasının CuS hissəciklərinin formalaşmasına təsirinin öyrənilməsi (SILAR metodu) ” mövzusunda ,  İlyas Nəsibov isə “CdZnS nanostrukturlarının formalaşma mexanizmi” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim ediblər. Sonda müəllim-tələbə heyətinin sualları cavablandırılıb. Növbəti elmi seminar 22.12.17 tarixində keçiriləcəkdir. Arzu edənlər iştirak edə bilər.

Bakı Dövlət Universitetinin Fizika Problemləri İnstitutunun yaranmasının 10 illiyinə həsr olunmuş “Fizikanın Müasir Problemləri” IX Elmi konfransının keçirilməsinə hazırlıq işləri gedir

19/11/2015

Bu günlərdə, Bakı Dövlət Universitetinin Fizika Problemləri İnstitutu, mütəmadi olaraq keçirdiyi “Fizikanın Müasir Problemləri” Elmi konfransının IX iclasına hazırlaşır. 2009-2015-ci illərdə Azərbaycan Respublikasında elmin inkişafı strategiyasının işlənilmiş istiqamətində müasir fizikanın və ona bağlı olan elmlərin tətbiq sahələri ilə əlaqəsinin aydınlaşdırılması və bu əlaqələrin müəyyənləşdirilməsi yollarının araşdırmalarında İnstitutun əməkdaşları aktiv iştirak ediblər.
Qarşıdan gələn konfransda müzakirə olunacaq bəzi problemlərin üst-üstə düşməsi, bir çoxunun isə fizikanın müxtəlif bölmələri, yaxud digər təbiət elmlərinin təmas xəttində bir-birini tamamlaması, bu konfransın səmərəliliyini daha aşkar şəkildə göstərir.
Konfransda, fullerenlər və nanoboruların tədqiqi də daxil olmaqla, materiyanın fundamental problemləri ilə yanaşı ‘eko-elmlər’ də daxil olmaqla bir sıra tətbiqi elm sahələrinin problemləri də müzakirəyə çıxarılacaqdır. BDU-nun Kimya, Eologiya və Torpaqşünaslıq, Coğrafiya, Beynəlxalq Münasibətlər və İqtisadiyyat, Tətbiqi Riyaziyyat və Kibernetika, və Mexanika-riyaziyyat fakültələrinin nümayəndələrinin iştirakı ilə yanaşı, AMEA-nın Fizika, Radiasiya Tədqiqatları və Coğrafiya İnstitutlarının aparıcı alimlərinin çıxışları da gözlənilir.
BDU Fizika Problemləri İnstitutunda aparılan tədqiqatlar xarici ölkələrin müxtəlif fondlarınından alınan qrantlarla yanaşı, Azərbaycan Respublikasının prezidentinin 21 oktyabr 2009-cu il 526 saylı sərəncamı ilə yaradılmış Elmin İnkişaf Fondunun da qrantlar şəklində maliyyə dəstəyi ilə də həyata keçirilir.
Elmi konfransların keçirilməsi elmi müzakirələrlə yanaşı, həmçinin, müxtəlif ölkə alimləri ilə təmas qurmaq və Beynəlxalq qurumların maliyyələşdirdikləri proyektlərə qoşulmaq kontekstində faydalılığı, BDU Fizika Problemləri İnstitutunun keçirdiyi “Fizikanın Müasir Problemləri” Elmi Konfransının timsalında özünü daha qabarıq şəkildə nümayiş etdirir.