Təbrik edirik

18/05/2018
Bakı Dövlət Universitetinin böyük akt zalında professor-müəllim heyətinin iştirakı ilə BDU Elmi Şurasının genişləndirilmiş iclası keçirilib. İclasda Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin 100 illiyinə və ulu öndər Heydər Əliyevin 95 illik yubileyinə həsr olunmuş şahmat turnirinin qalibləri mükafatlandırılıb. Turnir qaliblərindən biri Fizika fakültəsinin dekanı prof.  Ramazanov Məhəmmədəli Əhməd oğludur. Fakültə adından onu təbrik edir və yeni uğurlar arzu edirik.

23/04/2018
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir.  Nanoaraşdırmalar mərkəzinin baş laborantı Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxış etmişdir.  Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  “Metal əsaslı nanohissəciklərin bitki toxumalarına sovrulması və lokalizasiyası” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim edib. Sonda seminar iştirakçılarının sualları cavablandırılıb.

BDU-da Elmi Şuranın növbəti iclası keçirilib

13/04/2018
Bakı Dövlət Universitetində Elmi Şurasının növbəti genişləndirilmiş iclası keçirilib. AMEA-nın üzvləri, ali təhsil müəssisələrinin rektorları, Şura üzvləri, tanınmış alimlərin iştirak etdiyi iclası giriş sözü ilə açan universitetin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov respublikamızda təhsilə dövlət qayğısından, 11 aprel 2018-ci ildə keçirilən Prezident seçkilərinin uğurlu nəticələrindən bəhs edib. Bildirib ki, Yeni Azərbaycan Partiyasının sədri İlham Əliyevin yenidən Azərbaycan Respublikasının Prezidenti seçilməsi bütün Azərbaycan xalqının qələbəsidir. Azərbaycanın yeni inkişafı, ölkəmizdəki sabitliyin, əmin-amanlığın qorunub saxlanılması, hər bir Azərbaycan vətəndaşının seçimində öz əksini tapıb. Sonra rektor Abel Məhərrəmov gündəlikdə olan məsələləri tədbir iştirakçılarının diqqətinə çatdırıb. Daha sonra elmi-tədqiqat işlərinin nəticələrinə görə 2017-ci ildə təbiət fakültələri üzrə birinci yeri tutmuş  Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrası mükafatlandırılıb. Həmçinin 2017-ci ildə əldə etdiyi elmi nailiyyətlərinə görə Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının dissertantı, Nanoaraşdırmalar ETM-nin kiçik elmi işçisi Həbibə Şirinova  Fəxri fərmanla təltif olunub.

Bakı Dövlət Universitetinin Fizika Problemləri İnstitutunun yaranmasının 10 illiyinə həsr olunmuş “Fizikanın Müasir Problemləri” IX Elmi konfransının keçirilməsinə hazırlıq işləri gedir

19/11/2015

Bu günlərdə, Bakı Dövlət Universitetinin Fizika Problemləri İnstitutu, mütəmadi olaraq keçirdiyi “Fizikanın Müasir Problemləri” Elmi konfransının IX iclasına hazırlaşır. 2009-2015-ci illərdə Azərbaycan Respublikasında elmin inkişafı strategiyasının işlənilmiş istiqamətində müasir fizikanın və ona bağlı olan elmlərin tətbiq sahələri ilə əlaqəsinin aydınlaşdırılması və bu əlaqələrin müəyyənləşdirilməsi yollarının araşdırmalarında İnstitutun əməkdaşları aktiv iştirak ediblər.
Qarşıdan gələn konfransda müzakirə olunacaq bəzi problemlərin üst-üstə düşməsi, bir çoxunun isə fizikanın müxtəlif bölmələri, yaxud digər təbiət elmlərinin təmas xəttində bir-birini tamamlaması, bu konfransın səmərəliliyini daha aşkar şəkildə göstərir.
Konfransda, fullerenlər və nanoboruların tədqiqi də daxil olmaqla, materiyanın fundamental problemləri ilə yanaşı ‘eko-elmlər’ də daxil olmaqla bir sıra tətbiqi elm sahələrinin problemləri də müzakirəyə çıxarılacaqdır. BDU-nun Kimya, Eologiya və Torpaqşünaslıq, Coğrafiya, Beynəlxalq Münasibətlər və İqtisadiyyat, Tətbiqi Riyaziyyat və Kibernetika, və Mexanika-riyaziyyat fakültələrinin nümayəndələrinin iştirakı ilə yanaşı, AMEA-nın Fizika, Radiasiya Tədqiqatları və Coğrafiya İnstitutlarının aparıcı alimlərinin çıxışları da gözlənilir.
BDU Fizika Problemləri İnstitutunda aparılan tədqiqatlar xarici ölkələrin müxtəlif fondlarınından alınan qrantlarla yanaşı, Azərbaycan Respublikasının prezidentinin 21 oktyabr 2009-cu il 526 saylı sərəncamı ilə yaradılmış Elmin İnkişaf Fondunun da qrantlar şəklində maliyyə dəstəyi ilə də həyata keçirilir.
Elmi konfransların keçirilməsi elmi müzakirələrlə yanaşı, həmçinin, müxtəlif ölkə alimləri ilə təmas qurmaq və Beynəlxalq qurumların maliyyələşdirdikləri proyektlərə qoşulmaq kontekstində faydalılığı, BDU Fizika Problemləri İnstitutunun keçirdiyi “Fizikanın Müasir Problemləri” Elmi Konfransının timsalında özünü daha qabarıq şəkildə nümayiş etdirir.