27/06/2018
Bakı Dövlət Universitetində fəaliyyət göstərən D.02.012 Dissertasiya Şurasının Elmi Seminarında 28 iyun 2018-ci il tarixdə saat 13.00-da əsas bina-111 saylı auditoriyada Həbibə Aslan qızı Şirinovanın “PP+Fe3O4 VƏ PVDF+Fe3O4 ƏSASLI POLIMER NANOKOMPOZITLƏRIN ALINMASI, QURULUŞU VƏ XASSƏLƏRI” mövzusunda, 2222.01– “Nanoquruluşların fizikası və texnologiyası”ixtisası üzrə fizika üzrə fəlsəfə doktoru alimlik dərəcəsi almaq üçün təqdim etdiyi dissertasiya işinin müzakirəsi keçiriləcək.  Arzu edənlər iştirak edə bilərlər!

Gənc alimlər Dubna şəhərinin Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitutunda təcrübə keçiblər

22/06/2018
Bakı Dövlət Universitetinin əməkdaşları - Səbinə Hüseynli, İlahə  Həsənova və Fizika fakültəsinin doktorantı Ceyran Sultanova Rusiyanın Dubna şəhərində yerləşən Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitutunda (JINR) təcrübədə olublar. Gənc alimlər elmi seminarlarda, o cümlədən nüvə texnologiyasının ayrı-ayrı elm sahələrinə təsiri və müasir qurğularının işləmə prinsipləri barədə müzakirələrdə iştirak ediblər. Təcrübə müddətində elmi əlaqələrin yaradılması istiqamətində fikir mübadiləsi aparılıb, innovativ layihələrinin hazırlanması texnologiyaları barədə məlumatlar verilib. İştirakçılar elmi ideyalarını əks etdirən layihələrini təqdim etdikdən sonra sertifikatlara layiq görülüblər.

BDU nun rektoru akademik Abel Məhərrəmov Yaponiyanın Kumamoto Universitetinin professoru Hirotaka İhara qəbul etmişdir

13/06/2018
BDU nun rektoru akademik Abel MəhərrəmovYaponiyanın Kumamoto Universitetinin professoru Hirotaka İhara qəbul etmişdir və görüş zamanı rektor Azərbaycan-Yaponiya  əlaqələrindən, BDU-da yapon dilinin tədrisindən, elmi əməkdaşlıq və təhsil məsələlərindən danışıldı.  Görüş zamanı gələcəkdə birgə elmi əlaqələrin davam etdirilməsi, Kumamoto Universitetində və BDU arasında  tələbə, magistr və doktorant mübadilə məsələləri müzakirə edilmişdir.

BDU Nano Araşdırmalar Laboratoriyasında AMEA-nın İdarəetmə Sistemləri İnstitutunun əməkdaşları ilə BDU-nun əməkdaşlarının birgə seminarı olmuşdur

11/07/2016

08 iyul 2016-cı il tarixində "İŞLƏNMƏNİN SON MƏRHƏLƏSİNDƏ OLAN YATAQLARDA NEFTVERMƏ ƏMSALININ ARTIRILMASI ÜÇÜN NANOTEXNOLOGİYALARIN TƏTBİQİ İLƏ İNTELLEKTUAL İDARƏETMƏ SİSTEMİNİN YARADILMASI" mövzusunda Bakı Dövlət Universitetinin Nano Araşdırmalar laboratoriyasında AMEA-nın İdarəetmə Sistemləri İnstitutunun əməkdaşları ilə BDU-nun əməkdaşlarının birgə seminarı olmuşdur. Seminarda bu istiqamətdə Dövlət proqramının hazırlanması barədə müzakirələr aparılmışdır. Seminarı giriş sözü ilə açan akad. A.M.Məhərrəmov BDU-da nanotexnologiyanın neftçıxarmaya tətbiqi ilə bağlı tətbiqi elmi tədqiqat işlərinin hələ 2005-cı ildən aparıldığını və SOCAR ilə və Səudiyyə Ərəbistanının Kral Əbdul Əziz Kinq Araşdırmalar Mərkəzi ilə bu istiqamətdə əməkdaşlıq edildiyi seminar iştirakçılarının diqqətinə çatdırılmışdır. Sonra AMEA-nın İdarəetmə Sistemləri İnstitutunun direktoru akad. Telman Əliyev "İşlənmənin son mərhələsində olan yataqlarda neftvermənin artırılması üçün intellektual idarəetmə sisteminin yaradılması ilə bağlı uğurlu işlər aparıldığını seminar iştirakçılarının diqqətinə çatdırmışdır. Sonra rektor akad. A.M.Məhərrəmov Nano Araşdırmalar laboratoriyasında aparılan işlər barədə sözü Fizika fakültəsinin dekanı, prof. M.Ə.Ramazanova vermişdir. Prof. M.Ə.Ramazanov qeyd etmişdir ki, laboratoriyada son 7 ildə aparılan emi tədqiqat işlərinin nəticələri 150 xarici məqalədə, o cümlədən onlardan 82-si Tomson Reyter Agentliyinin siyahısına daxil olan jurnallarda dərc edilmişdir. Bir monoqrafoya ABŞ-da, azərb dilində dərsliklər, dərs vəsaitləri dərc edilmişdir. Bütünlüklə laboratoriyada bu dövr ərzində ümumi dəyəri 7,8 milyon dollarlıq qrant layihələri yerinə yetirilmişdir. Daha sonra AMEA-nın İdarəetmə Sistemləri İnstitutunun əməkdaşları aparılması nəzərdə tutulan işlər barədə geniş məlumat verdilər. Proqramın hazırlanması ilə bağlı işçi qrup yaradıldı. Seminarın işində akad. A.M.Məhərrəmov, akad. T.A. Əliyev, prof. N.Ş.İsgəndərov, Hesablama riyaziyyatı kafedrasının müdiri prof. Q.Y.Mehdiyeva, AMEA-nın müxbir üzvü Aydın Kazımzadə və digər alimlər iştirak etmişlər.