Təbrik edirik!

12/01/2019
Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin 2019-cu il 7yanvar tarıxli K-13 nömrəli əmri ilə Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının professoru f.e.d.Ramazanov Məhəmmədəli Əhməd oğlu "Azərbaycan Respublikası Qabaqcıl Təhsil İşçisi" döş nişanı ilə təltif edilmişdir. Bu münasibətlə onu təbrik edir və uğurlarının davamını diləyirik!

Nanoaraşdırmalar Mərkəzində növbəti elmi seminar keçirilib

10/01/2019
10 yanvar 2019-cu il tarixində Bakı Dövlət Universiteti, Fizika fakültəsi, "Nano araşdırmalar mərkəzi"nin elmi işçisi k.ü.f.d. A.H.Kərimovanın "Dəmir oksid nanohissəciklərinə dərman maddələrinin yüklənməsi və bu sistemin xərçəng xəstəliyində rolu" adlı icmal məruzəsi baş tutmuşdur. "Nano araşdırmalar mərkəzi"nin elmi işçisi Aynurə Kərimova, çıxışda kimyəvi üsullarla sintez edilmiş superparamaqnetik dəmir oksid nanohissəciklərinin müxtəlif stabilləşdirilmə metodları, sintez edilmiş nanohissəciklərə dərman maddələrinin otuzdurulması və həmçinin, dərman maddələrinin daşınması üçün müvafiq şəkildə dizayn edilməsi ilə bağlı məsələlərə toxunmuşdur. Bundan başqa, kimyəvi və herbal dərman vasitələrinin maqnit xassəli özəyə birləşdirilməsi istiqamətində müəyyən elmi-tədqiqat işlərinin müzakirəsi aparılmışdır. Çıxışın sonunda məruzəçi dinləyiciləri maraqlandıran sualları cavablandırmışdı.

Nanoaraşdırmalar Mərkəzində növbəti elmi seminar keçirilib

20/12/2018
20 dekabr 2018-ci il tarixində "Nanoaraşdırmalar mərkəzində" növbəti elmi seminar keçirilmişdir. Bu dəfə seminarda "Nanomaterialların kimyəvi fizikası" kafedrasının dissertantı Ceyran Rafiq qızı Sultanova "maqnit doldurucunun miqdarının PP+Fe və PVDF+Fe nanokompozitin funksional xassələrinə təsiri" adlı məruzə ilə çıxış etmişdir. Çıxışın sonunda o, professor və müəllim heyyətinin suallarını cavablandırmışdır.

BDU Nano Araşdırmalar Laboratoriyasında AMEA-nın İdarəetmə Sistemləri İnstitutunun əməkdaşları ilə BDU-nun əməkdaşlarının birgə seminarı olmuşdur

11/07/2016

08 iyul 2016-cı il tarixində "İŞLƏNMƏNİN SON MƏRHƏLƏSİNDƏ OLAN YATAQLARDA NEFTVERMƏ ƏMSALININ ARTIRILMASI ÜÇÜN NANOTEXNOLOGİYALARIN TƏTBİQİ İLƏ İNTELLEKTUAL İDARƏETMƏ SİSTEMİNİN YARADILMASI" mövzusunda Bakı Dövlət Universitetinin Nano Araşdırmalar laboratoriyasında AMEA-nın İdarəetmə Sistemləri İnstitutunun əməkdaşları ilə BDU-nun əməkdaşlarının birgə seminarı olmuşdur. Seminarda bu istiqamətdə Dövlət proqramının hazırlanması barədə müzakirələr aparılmışdır. Seminarı giriş sözü ilə açan akad. A.M.Məhərrəmov BDU-da nanotexnologiyanın neftçıxarmaya tətbiqi ilə bağlı tətbiqi elmi tədqiqat işlərinin hələ 2005-cı ildən aparıldığını və SOCAR ilə və Səudiyyə Ərəbistanının Kral Əbdul Əziz Kinq Araşdırmalar Mərkəzi ilə bu istiqamətdə əməkdaşlıq edildiyi seminar iştirakçılarının diqqətinə çatdırılmışdır. Sonra AMEA-nın İdarəetmə Sistemləri İnstitutunun direktoru akad. Telman Əliyev "İşlənmənin son mərhələsində olan yataqlarda neftvermənin artırılması üçün intellektual idarəetmə sisteminin yaradılması ilə bağlı uğurlu işlər aparıldığını seminar iştirakçılarının diqqətinə çatdırmışdır. Sonra rektor akad. A.M.Məhərrəmov Nano Araşdırmalar laboratoriyasında aparılan işlər barədə sözü Fizika fakültəsinin dekanı, prof. M.Ə.Ramazanova vermişdir. Prof. M.Ə.Ramazanov qeyd etmişdir ki, laboratoriyada son 7 ildə aparılan emi tədqiqat işlərinin nəticələri 150 xarici məqalədə, o cümlədən onlardan 82-si Tomson Reyter Agentliyinin siyahısına daxil olan jurnallarda dərc edilmişdir. Bir monoqrafoya ABŞ-da, azərb dilində dərsliklər, dərs vəsaitləri dərc edilmişdir. Bütünlüklə laboratoriyada bu dövr ərzində ümumi dəyəri 7,8 milyon dollarlıq qrant layihələri yerinə yetirilmişdir. Daha sonra AMEA-nın İdarəetmə Sistemləri İnstitutunun əməkdaşları aparılması nəzərdə tutulan işlər barədə geniş məlumat verdilər. Proqramın hazırlanması ilə bağlı işçi qrup yaradıldı. Seminarın işində akad. A.M.Məhərrəmov, akad. T.A. Əliyev, prof. N.Ş.İsgəndərov, Hesablama riyaziyyatı kafedrasının müdiri prof. Q.Y.Mehdiyeva, AMEA-nın müxbir üzvü Aydın Kazımzadə və digər alimlər iştirak etmişlər.