Çin Xalq Respublikasının ölkəmizdəki səfiri Vey Cinxua Nanoaraşdırmalar mərkəzinin qonağı olmuşdur

07/02/2017
Bakı Dövlət Universitetində Çin Xalq Respublikasının ölkəmizdəki səfiri Vey Cinxuanın rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti ilə görüş olmuşdur. Görüş çərçivəsində səfir Nanoaraşdırmalar mərkəzinin də qonağı olmuş , laboratoriyada aparılan elmi tədqiqat işləri ilə yaxından maraqlanmışdır.

İran Azərbaycan parlamentlərarası dostluq qrupunun sədri Salman Xodadadi Nanotexnologiya Mərkəzinin qonağı olmuşdur

18/01/2017
İran-Azərbaycan parlamentlərarası dostluq qrupunun sədri Salman Xodadadi və İranın Azərbaycandakı səfirliyi nəzdindəki İran Mədəniyyət Mərkəzinin rəhbəri İbrahim İbrahimi Bakı Dövlət Universitetində olublar. Qonaqlar BDU-nun  laboratoriyaları, o cümlədən Nanotexnologiya Mərkəzinin fəaliyyəti ilə tanışlıqdan sonra rektor, akademik Abel Məhərrəmovla görüşüblər.  Rektor İran-Azərbaycan münasibətlərindən, o cümlədən İran İslam Respublikasının bir sıra universitetləri ilə uğurlu əməkdaşlıq əlaqələrindən bəhs edib, nonotexnologiya və biotexnologiya  sahəsində birgə tədqiqatların aparılmasından, dərsliklərin hazırlanmasından danışıb.

Fizika fakültəsinin doktorantları Rusiya Federasiyasının Dubna şəhərində bir aylıq təcrübə keçiblər

18/11/2016
MDB Dövlətlərarası  Humanitar Əməkdaşlıq Fondunun və Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitunun (BNTİ)  maliyyə dəstəyi ilə MDB   ölkələrinin   Nanotexnologiya   üzrə   İnnovasiya Mərkəzinin rəhbərliyi altında 16.10.2016 - 15.11.2016-cı il tarixlərində 9 MDB ölkəsindən 20 gənc tədqiqatçı alim seçilərək növbəti dəfə təşkil olunan “Gənc alimlər üçün təcrübə  proqramı”-nda iştirak etmişdir. Azərbaycandan Bakı Dövlət Universitetinin doktorantları Hüseynova Nərmin, Novruzova Aygül və Bayramova Zeynəb təcrübə praqramına seçilərək Rusiya Federasiyasının Dubna şəhərində bir aylıq təcrübə keçmişlər.

BDU Nano Araşdırmalar Laboratoriyasında AMEA-nın İdarəetmə Sistemləri İnstitutunun əməkdaşları ilə BDU-nun əməkdaşlarının birgə seminarı olmuşdur

11/07/2016

08 iyul 2016-cı il tarixində "İŞLƏNMƏNİN SON MƏRHƏLƏSİNDƏ OLAN YATAQLARDA NEFTVERMƏ ƏMSALININ ARTIRILMASI ÜÇÜN NANOTEXNOLOGİYALARIN TƏTBİQİ İLƏ İNTELLEKTUAL İDARƏETMƏ SİSTEMİNİN YARADILMASI" mövzusunda Bakı Dövlət Universitetinin Nano Araşdırmalar laboratoriyasında AMEA-nın İdarəetmə Sistemləri İnstitutunun əməkdaşları ilə BDU-nun əməkdaşlarının birgə seminarı olmuşdur. Seminarda bu istiqamətdə Dövlət proqramının hazırlanması barədə müzakirələr aparılmışdır. Seminarı giriş sözü ilə açan akad. A.M.Məhərrəmov BDU-da nanotexnologiyanın neftçıxarmaya tətbiqi ilə bağlı tətbiqi elmi tədqiqat işlərinin hələ 2005-cı ildən aparıldığını və SOCAR ilə və Səudiyyə Ərəbistanının Kral Əbdul Əziz Kinq Araşdırmalar Mərkəzi ilə bu istiqamətdə əməkdaşlıq edildiyi seminar iştirakçılarının diqqətinə çatdırılmışdır. Sonra AMEA-nın İdarəetmə Sistemləri İnstitutunun direktoru akad. Telman Əliyev "İşlənmənin son mərhələsində olan yataqlarda neftvermənin artırılması üçün intellektual idarəetmə sisteminin yaradılması ilə bağlı uğurlu işlər aparıldığını seminar iştirakçılarının diqqətinə çatdırmışdır. Sonra rektor akad. A.M.Məhərrəmov Nano Araşdırmalar laboratoriyasında aparılan işlər barədə sözü Fizika fakültəsinin dekanı, prof. M.Ə.Ramazanova vermişdir. Prof. M.Ə.Ramazanov qeyd etmişdir ki, laboratoriyada son 7 ildə aparılan emi tədqiqat işlərinin nəticələri 150 xarici məqalədə, o cümlədən onlardan 82-si Tomson Reyter Agentliyinin siyahısına daxil olan jurnallarda dərc edilmişdir. Bir monoqrafoya ABŞ-da, azərb dilində dərsliklər, dərs vəsaitləri dərc edilmişdir. Bütünlüklə laboratoriyada bu dövr ərzində ümumi dəyəri 7,8 milyon dollarlıq qrant layihələri yerinə yetirilmişdir. Daha sonra AMEA-nın İdarəetmə Sistemləri İnstitutunun əməkdaşları aparılması nəzərdə tutulan işlər barədə geniş məlumat verdilər. Proqramın hazırlanması ilə bağlı işçi qrup yaradıldı. Seminarın işində akad. A.M.Məhərrəmov, akad. T.A. Əliyev, prof. N.Ş.İsgəndərov, Hesablama riyaziyyatı kafedrasının müdiri prof. Q.Y.Mehdiyeva, AMEA-nın müxbir üzvü Aydın Kazımzadə və digər alimlər iştirak etmişlər.