BDU Web of Science-də lider universitet seçilib

07/12/2018
Bu gün Təhsil Nazirliyi ilə “Clarivate Analytics” arasında əməkdaşlığın yeni mərhələsinə həsr olunmuş mərasim keçirilib. Tədbirdə “Clarivate Analytics” tərəfindən “2015-2018-ci illərdə “Web of Science” elmi bazasında Azərbaycan ali təhsil müəssisələri: nəticə və perspektivlər” adlı təqdimat keçirilib və “Web of Science Azerbaijan-2018” mükafatları təqdim edilib. Bakı Dövlət Universiteti Web of Science bazasına daxil olan jurnallarda ən çox məqalə dərc etdirən lider universitet nominasiyası üzrə qalib olub. AMEA, Rabitə və İnformasiya Texnologiyaları Nazirliyi və Bakı Dövlət Universitetinin Tətbiqi Riyaziyyat ETİ-də birgə çap olunan və Web of Science Core Collection-də indekslənən Q1 jurnalları arasında yer tutan ”Applied and Computational Mathematics” jurnalı da mükafata layiq görülüb. Bundan əlavə, universitetin Fizika fakültəsinin dekanı, professor Məhəmmədəli Ramazanov və Kimya fakültəsinin dosenti Ataş Qurbanov təbiət elmləri üzrə Web of Science-də ən məhsuldar müəllif nominasiyası üzrə qalib olublar. BDU-nun Beynəlxalq Elmi Araşdırma Mərkəzinin üzvü, professor Nizami Həsənli, Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsinin əməkdaşı Kamran Mahmudov isə Azərbaycan diaspora elminin inkişafı və dəstəyindəki xidmətlərinə görə mükafata layiq görülüblər.

Professor BDU-nun Nanoaraşdırmalar Mərkəzində mühazirə oxuyub

03/12/2018
Bakı Dövlət Universitetinin Nanoaraşdırmalar Mərkəzində Türkiyənin hərbi məhsulların istehsalı ilə məşğul olan Vestel Müdafiə Sənayesinin əməkdaşı professor Sadiq Quliyev mühazirə oxuyub. Professor-müəllim heyətinin iştirakı ilə keçirilən seminarı açan Fizika fakültəsinin dekanı, professor Məhəmmədəli Ramazanov  qonaq haqqında ətraflı məlumat verib. Bildirib ki, professor S.Quliyev 20 ildən artıqdır ki, Türkiyənin müxtəlif tədqiqat və sənaye mərkəzlərində çalışır və tətbiqi kimya sahəsində tanınmış alimdir. Onun əvvəllər SSRİ Elmlər Akademiyasının A.N.Frumkin adına Elektrokimya İnstitutunda, AMEA-nın Neft-Kimya Prosesləri İnstitutunda fəaliyyət göstərdiyini, məruzəsinin isə BDU-nun Nanoaraşdırmalar Mərkəzinin elmi istiqaməti baxımından mühüm əhəmiyyət kəsb etdiyini vurğulayıb. Daha sonra professor Sadiq Quliyev “Qatı oksid yanacaq elementləri” mövzusunda məruzə edib, iştirakçıların çoxsaylı suallarını cavablandırıb.

BDU-nun professoru Vyanada STAR-NET-in iclasda çıxış edib

29/11/2018
Vyanada Beynəlxalq Atom Enerji Agentliyinin (BAEA) Baş ofisində "Nüvə texnologiyası sahəsində təhsilin və kadr hazırlığının təşkili" şəbəkəsi (STAR-NET) Baş Məclisi və Rəyasət Heyətinin genişləndirilmiş iclası keçirilib. 10-dək ölkədən 25 nümayəndənin iştirak etdiyi tədbirdə Azərbaycanı Bakı Dövlət Universitetinin Fizika fakültəsinin dekanı, professor Məhəmmədəli Ramazanov və həmin fakültənin dosenti Flora Hacıyeva təmsil ediblər. Professor Məhəmmədəli Ramazanov çıxışında şəbəkəyə üzv ölkələrin birgə beynəlxalq elm və təhsil qrantlarında iştirak etmələrinin önəmindən danışıb, müəyyən təkliflər səsləndirib. Müzakirələr zamanı nüvə texnologiyasının istifadəsinin ümümbəşəri əhəmiyyətindən, nüvə texnologiyasının gələcək fəsadlarını aradan qaldırmaq üçün yüksək ixtisaslı kadrların hazırlanmasından, BAEA-nın bu istiqamətdəki fəaliyyətindən danışılıb.

BDU-da Elmi Şuranın növbəti iclası keçirilib

13/04/2018

Bakı Dövlət Universitetində Elmi Şurasının növbəti genişləndirilmiş iclası keçirilib. AMEA-nın üzvləri, ali təhsil müəssisələrinin rektorları, Şura üzvləri, tanınmış alimlərin iştirak etdiyi iclası giriş sözü ilə açan universitetin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov respublikamızda təhsilə dövlət qayğısından, 11 aprel 2018-ci ildə keçirilən Prezident seçkilərinin uğurlu nəticələrindən bəhs edib. Bildirib ki, Yeni Azərbaycan Partiyasının sədri İlham Əliyevin yenidən Azərbaycan Respublikasının Prezidenti seçilməsi bütün Azərbaycan xalqının qələbəsidir. Azərbaycanın yeni inkişafı, ölkəmizdəki sabitliyin, əmin-amanlığın qorunub saxlanılması, hər bir Azərbaycan vətəndaşının seçimində öz əksini tapıb. Sonra rektor Abel Məhərrəmov gündəlikdə olan məsələləri tədbir iştirakçılarının diqqətinə çatdırıb.

Daha sonra elmi-tədqiqat işlərinin nəticələrinə görə 2017-ci ildə təbiət fakültələri üzrə birinci yeri tutmuş  Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrası mükafatlandırılıb. Həmçinin 2017-ci ildə əldə etdiyi elmi nailiyyətlərinə görə Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının dissertantı, Nanoaraşdırmalar ETM-nin kiçik elmi işçisi Həbibə Şirinova  Fəxri fərmanla təltif olunub.