İSESKO-nun baş direktoru Bakı Dövlət Universitetinin Dostu adına layiq görülüb

22/12/2017
İslam Təhsil, Elm və Mədəniyyət Təşkilatının (İSESKO) baş direktoru Əbdüləziz bin Osman əl-Tüveycrinin rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olub.

19/12/2017
Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində fəaliyyət göstərən D.02.012 Dissertasiya Şurasında 21 dekabr 2017-ci il tarixdə saat 15.30-da əsas bina-437 saylı auditoriyada Sevinc Qərib qızı Nuriyevanın “Qamma şüalar və elektrik qaz boşalması ilə modifikasiya olunmuş polipropilen matrisdə Ag2S nanohissəciklərinin formalaşması xüsusiyyətləri” mövzusunda, 2222.01– “Nanoquruluşların fizikası və texnologiyası”  və 2220.01– “Yarımkeçricilər fizikası” ixtisasları üzrə fizika üzrə fəlsəfə doktoru alimlik dərəcəsi almaq üçün təqdim etdiyi dissertasiya işinin müdafiəsi keçiriləcək. Arzu edənlər iştirak edə bilərlər.

15/12/2017
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir. 15 dekabr 2017-ci il tarixində Nanoaraşdırmalar mərkəzinin aparıcı elmi işçisi - müdir müavini Mustafa Muradovun rəhbərliyi ilə baş tutan seminarda II kurs magistrantı Nərminə Dadaşovanın və I kurs magistrantı İlyas Nəsibovun elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxışları olmuşdur. Nərminə Dadaşova “Kristalzasiya mühitinin temperatur ve konsentrasiyasının CuS hissəciklərinin formalaşmasına təsirinin öyrənilməsi (SILAR metodu) ” mövzusunda ,  İlyas Nəsibov isə “CdZnS nanostrukturlarının formalaşma mexanizmi” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim ediblər. Sonda müəllim-tələbə heyətinin sualları cavablandırılıb. Növbəti elmi seminar 22.12.17 tarixində keçiriləcəkdir. Arzu edənlər iştirak edə bilər.

CERN -nin Böyük Adron Kollayderində (BAK) fəaliyyət göstərən ALİCE təcrübə rəhbərliyi BDU-da olmuş

14/10/2015

12 - 13 Oktyabr 2015 - ci il CERN - in Böyük Adron Kollayderində (BAK) fəaliyyət göstərən ALİCE təcrübəsinin rəhbərliyi Azərbaycan Respublikasında səfər etmişdir. Səfər Rabitə və Yükstək texnologiyalar Nazirliyi tərəfindən təşkil edilmiş və əsas məqsədi Milli Nüvə Tədqiqatları Mərkəzinin ALİCE təcrübəsinin tam hüquqlu üzvü olmasına həsr edilmişdir.

13 Oktyabrda CERN - dən gələn nümayədndə heyəti Bakı Dövlət Universitetinin rektoru Akademik Abel Məhərrəmovun rəhbərlik etdiyi heyətlə görüş keçirmişdir. BDU tərəfindən görüşdə rektorla yanaşı prorektor Prof. Aydın Kazımzadə və Fizika fakültəsinin dekanı Prof. Məhəmmədəli Ramazanov da iştirak etmişdirlər. Universitetin rektoru qonaqları salamladıqdan sonra onlara BDU haqında ətraflı məlumat vermiş və BDU - nun Milli Nüvə Tədqiqatları Mərkəzində yaradılmış ALİCE qrupu ilə əməkdaşlıq etmək fikrini dəstəkləmişdir. Sonrå fizika fakültəsinin dekanı fakütltə haqqında ümümi məlumat vermişdir.

Görüşdə ALİCE tərəfindən təcrübənin sədri  Prof. Paolo Giubellino, şuranın sədri

Prof. Peter Braun-Münzinger, Ukrayna ALİCE qrupunun rəhbəri  Prof Gennady Zinovyev və ALİCE təcrübəsində hesablamalar və məlumatların emalına rəhbərlik edən Dr. Predrag Buncic iştirak emişlər. Qonaqlar BDU - nun MNTM - də yaradılmış ALİCE qrupunda iştirakını tam dəstəkləmiş və rektora bunun uçun xüsusi təşəkkür etmişdirlər. MNTM tərəfindən görüşdə mərkəzin sədri Akademik Adil Qəribov, nüvə fizikası şöbəsinin müdiri və ALİCE qrupunun rəhbəri Dr. Anar Rütəmov iştirak etmişlər. Görüşdən sonra BDU - da ümümi seminar təşkil edilmiş və maraqlı məruzələr edilmişdir. Seminarı giriş sözü ilə Akademik Adil Qəribov açıq elan etmişdir. Daha sonra Prof. P. Giubellino, Prof. Peter Braun-Munzinger, Dr. Predrag Buncic və Dr. Anar Rüstəmov məruzələrlə çıxış etmişdirlər.