Təbrik edirik

18/05/2018
Bakı Dövlət Universitetinin böyük akt zalında professor-müəllim heyətinin iştirakı ilə BDU Elmi Şurasının genişləndirilmiş iclası keçirilib. İclasda Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin 100 illiyinə və ulu öndər Heydər Əliyevin 95 illik yubileyinə həsr olunmuş şahmat turnirinin qalibləri mükafatlandırılıb. Turnir qaliblərindən biri Fizika fakültəsinin dekanı prof.  Ramazanov Məhəmmədəli Əhməd oğludur. Fakültə adından onu təbrik edir və yeni uğurlar arzu edirik.

23/04/2018
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir.  Nanoaraşdırmalar mərkəzinin baş laborantı Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxış etmişdir.  Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  “Metal əsaslı nanohissəciklərin bitki toxumalarına sovrulması və lokalizasiyası” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim edib. Sonda seminar iştirakçılarının sualları cavablandırılıb.

BDU-da Elmi Şuranın növbəti iclası keçirilib

13/04/2018
Bakı Dövlət Universitetində Elmi Şurasının növbəti genişləndirilmiş iclası keçirilib. AMEA-nın üzvləri, ali təhsil müəssisələrinin rektorları, Şura üzvləri, tanınmış alimlərin iştirak etdiyi iclası giriş sözü ilə açan universitetin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov respublikamızda təhsilə dövlət qayğısından, 11 aprel 2018-ci ildə keçirilən Prezident seçkilərinin uğurlu nəticələrindən bəhs edib. Bildirib ki, Yeni Azərbaycan Partiyasının sədri İlham Əliyevin yenidən Azərbaycan Respublikasının Prezidenti seçilməsi bütün Azərbaycan xalqının qələbəsidir. Azərbaycanın yeni inkişafı, ölkəmizdəki sabitliyin, əmin-amanlığın qorunub saxlanılması, hər bir Azərbaycan vətəndaşının seçimində öz əksini tapıb. Sonra rektor Abel Məhərrəmov gündəlikdə olan məsələləri tədbir iştirakçılarının diqqətinə çatdırıb. Daha sonra elmi-tədqiqat işlərinin nəticələrinə görə 2017-ci ildə təbiət fakültələri üzrə birinci yeri tutmuş  Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrası mükafatlandırılıb. Həmçinin 2017-ci ildə əldə etdiyi elmi nailiyyətlərinə görə Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının dissertantı, Nanoaraşdırmalar ETM-nin kiçik elmi işçisi Həbibə Şirinova  Fəxri fərmanla təltif olunub.

CERN -nin Böyük Adron Kollayderində (BAK) fəaliyyət göstərən ALİCE təcrübə rəhbərliyi BDU-da olmuş

14/10/2015

12 - 13 Oktyabr 2015 - ci il CERN - in Böyük Adron Kollayderində (BAK) fəaliyyət göstərən ALİCE təcrübəsinin rəhbərliyi Azərbaycan Respublikasında səfər etmişdir. Səfər Rabitə və Yükstək texnologiyalar Nazirliyi tərəfindən təşkil edilmiş və əsas məqsədi Milli Nüvə Tədqiqatları Mərkəzinin ALİCE təcrübəsinin tam hüquqlu üzvü olmasına həsr edilmişdir.

13 Oktyabrda CERN - dən gələn nümayədndə heyəti Bakı Dövlət Universitetinin rektoru Akademik Abel Məhərrəmovun rəhbərlik etdiyi heyətlə görüş keçirmişdir. BDU tərəfindən görüşdə rektorla yanaşı prorektor Prof. Aydın Kazımzadə və Fizika fakültəsinin dekanı Prof. Məhəmmədəli Ramazanov da iştirak etmişdirlər. Universitetin rektoru qonaqları salamladıqdan sonra onlara BDU haqında ətraflı məlumat vermiş və BDU - nun Milli Nüvə Tədqiqatları Mərkəzində yaradılmış ALİCE qrupu ilə əməkdaşlıq etmək fikrini dəstəkləmişdir. Sonrå fizika fakültəsinin dekanı fakütltə haqqında ümümi məlumat vermişdir.

Görüşdə ALİCE tərəfindən təcrübənin sədri  Prof. Paolo Giubellino, şuranın sədri

Prof. Peter Braun-Münzinger, Ukrayna ALİCE qrupunun rəhbəri  Prof Gennady Zinovyev və ALİCE təcrübəsində hesablamalar və məlumatların emalına rəhbərlik edən Dr. Predrag Buncic iştirak emişlər. Qonaqlar BDU - nun MNTM - də yaradılmış ALİCE qrupunda iştirakını tam dəstəkləmiş və rektora bunun uçun xüsusi təşəkkür etmişdirlər. MNTM tərəfindən görüşdə mərkəzin sədri Akademik Adil Qəribov, nüvə fizikası şöbəsinin müdiri və ALİCE qrupunun rəhbəri Dr. Anar Rütəmov iştirak etmişlər. Görüşdən sonra BDU - da ümümi seminar təşkil edilmiş və maraqlı məruzələr edilmişdir. Seminarı giriş sözü ilə Akademik Adil Qəribov açıq elan etmişdir. Daha sonra Prof. P. Giubellino, Prof. Peter Braun-Munzinger, Dr. Predrag Buncic və Dr. Anar Rüstəmov məruzələrlə çıxış etmişdirlər.