BDU-da üçtərəfli anlaşma memorandumu imzalanıb

23/01/2018
Bakı Dövlət Universitetində bu ali təhsil ocağı, Nəqliyyat, Rabitə və Yüksək Texnologiyalar Nazirliyi və Almaniyanın nüvə fizikası üzrə beynəlxalq təşkilatı olan Antiproton və İon Tədqiqatları Mərkəzi GMBH (FAIR) arasında elmi və texnoloji əməkdaşlıq haqqında anlaşma memorandumunun imzalanmasına həsr olunmuş tədbir keçirilib. Memorandumda elmi əməkdaşlığı gücləndirmək, texnoloji yenilik, sosial-iqtisadi inkişafı təmin edən beynəlxalq əhəmiyyətə malik elmi və texnoloji nəticələrə nail olmaq, ixtisaslaşdırılmış seminarlar, simpoziumlar və digər elmi görüşlərin təşkili, birgə tədqiqat layihələri, mübadilə tədbirləri, professor-müəllim heyəti və tədqiqatçıların mübadiləsi kimi məsələlər öz əksini tapıb.

İSESKO-nun baş direktoru Bakı Dövlət Universitetinin Dostu adına layiq görülüb

22/12/2017
İslam Təhsil, Elm və Mədəniyyət Təşkilatının (İSESKO) baş direktoru Əbdüləziz bin Osman əl-Tüveycrinin rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olub.

19/12/2017
Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində fəaliyyət göstərən D.02.012 Dissertasiya Şurasında 21 dekabr 2017-ci il tarixdə saat 15.30-da əsas bina-437 saylı auditoriyada Sevinc Qərib qızı Nuriyevanın “Qamma şüalar və elektrik qaz boşalması ilə modifikasiya olunmuş polipropilen matrisdə Ag2S nanohissəciklərinin formalaşması xüsusiyyətləri” mövzusunda, 2222.01– “Nanoquruluşların fizikası və texnologiyası”  və 2220.01– “Yarımkeçricilər fizikası” ixtisasları üzrə fizika üzrə fəlsəfə doktoru alimlik dərəcəsi almaq üçün təqdim etdiyi dissertasiya işinin müdafiəsi keçiriləcək. Arzu edənlər iştirak edə bilərlər.

Cənubi Koreyanın Seul Milli Universitetinin alimləri Nanoaraşdırmalar laboratoriyasının elmi tədqiqat sahələri ilə tanış olmuşlar

23/09/2016

22 Sentyabr 2016-cı il tarixində Cənubi Koreyanın Seul Milli Universitetinin professoru He Myong Ro Nanoaraşdırmalar laboratoriyasının qonağı olmuşdur. Fizika fakültəsinin dekanı, Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının müdiri prof. M.Ə. Ramazanov çıxış edərək laboratoriyada aparılan elmi-tədqiqat işləri barədə qonağa ətraflı məlumat vermişdir. Daha sonra laboratoriyanın aparıcı elmi işçisi, dosent İ.S. Əhmədov və laboratoriyanın əməkdaşı K.Ə. Hüseynov son tədqiqat işləri haqqında prezentasiya ilə çıxış etmişlər. Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında aparılan elmi-tədqiqat işləri koreyalı alimlərin marağına səbəb olmuşdur. Sonda prof. M.Ə. Ramazanov və prof. He Myong Ro gələcəkdə birgə elmi-tədqiqat və əməkdaşlıq məsələlərini müzakirə etmişlər.