Kumamoto Universitetinin Tətbiqi Kimya kafedrasının professoru, Kumamoto Universitetinin Beynəlxalq Əlaqələr üzrə prorektoru Hirotaka Ihara BDU-nun Nano Araşdırmalar Laboratoriyasında məruzə ilə çıxış etmişdir

03/03/2017
2 mart 2017-ci il tarixində BDU-nun Fizika fakültəsinin Nano Anaraşdırmalar laboratoriyasına Kumamoto Universitetinin Tətbiqi Kimya kafedrasının professoru, Kumamoto Universitetinin Beynəlxalq Əlaqələr üzrə prorektoru Hirotaka Ihara gəlmişdir. Prof. Hirotaka İharanı Fizika fakültəsinin dekanı prof. Məhəmmədəli Ramazanov salamlayaraq bildirmişdir ki, Kumamoto ilə artıq 1 ildən artıqdır ki, sıx elmi əlaqələr qurulmuşdur və artıq ikinci professordur ki, Nano Araşdırmalar Mərkəzinə gəlir.

Təhsil Nazirliyinin Elmdən Təhsilə layihəsi çərçivəsində həyata keçirilən Novruz mühazirələrinin növbəti görüşü Bakı Dövlət Universitetində olub

28/02/2017
Təhsil Nazirliyinin “Elmdən Təhsilə” layihəsi çərçivəsində həyata keçirilən “Novruz mühazirələri”nin növbəti görüşü Bakı Dövlət Universitetində olub.Tədbiri açan BDU-nun rektoru, akademik Abel Məhərrəmov “Novruz mühazirələri”nin əhəmiyyətindən danışıb, bayram günlərində cəmiyyəti düşündürən, aktual elm sahələri barədə sadə və anlaşıqlı mühazirələri dinləmək imkanı yaratdığına görə Təhsil Nazirliyinə təşəkkür edib. Ötən müddət ərzində BDU alimlərinin nanotədqiqatlar sahəsində apardığı tətbiqi xarakterli uğurlu araşdırmalara diqqət çəkən rektor “Kiçik zərrəciklərin böyük qüdrəti: nanotexnologiyalar” mövzusunda mühazirə demək üçün sözü BDU-nun Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının dosenti  Flora Hacıyevaya verib.

21/02/2017
Fevralın 21-də Təhsil Nazirliyinin təşkilatçılığı ilə “Novruz mühazirələri”nə başlanılıb. “Novruz mühazirələri”nin növbəti görüşü Bakı Dövlət Universitetində keçiriləcək. Tədbirin qonağı BDU-nun Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının müəllimi Flora Hacıyevadır. Tədbir fevral ayının 28-də saat 16:00-da akt zalında keçiriləcək.

Cənubi Koreyanın Seul Milli Universitetinin alimləri Nanoaraşdırmalar laboratoriyasının elmi tədqiqat sahələri ilə tanış olmuşlar

23/09/2016

22 Sentyabr 2016-cı il tarixində Cənubi Koreyanın Seul Milli Universitetinin professoru He Myong Ro Nanoaraşdırmalar laboratoriyasının qonağı olmuşdur. Fizika fakültəsinin dekanı, Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının müdiri prof. M.Ə. Ramazanov çıxış edərək laboratoriyada aparılan elmi-tədqiqat işləri barədə qonağa ətraflı məlumat vermişdir. Daha sonra laboratoriyanın aparıcı elmi işçisi, dosent İ.S. Əhmədov və laboratoriyanın əməkdaşı K.Ə. Hüseynov son tədqiqat işləri haqqında prezentasiya ilə çıxış etmişlər. Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında aparılan elmi-tədqiqat işləri koreyalı alimlərin marağına səbəb olmuşdur. Sonda prof. M.Ə. Ramazanov və prof. He Myong Ro gələcəkdə birgə elmi-tədqiqat və əməkdaşlıq məsələlərini müzakirə etmişlər.