Fizika fakültəsinin doktorantları Rusiya Federasiyasının Dubna şəhərində bir aylıq təcrübə keçiblər

18/11/2016
MDB Dövlətlərarası  Humanitar Əməkdaşlıq Fondunun və Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitunun (BNTİ)  maliyyə dəstəyi ilə MDB   ölkələrinin   Nanotexnologiya   üzrə   İnnovasiya Mərkəzinin rəhbərliyi altında 16.10.2016 - 15.11.2016-cı il tarixlərində 9 MDB ölkəsindən 20 gənc tədqiqatçı alim seçilərək növbəti dəfə təşkil olunan “Gənc alimlər üçün təcrübə  proqramı”-nda iştirak etmişdir. Azərbaycandan Bakı Dövlət Universitetinin doktorantları Hüseynova Nərmin, Novruzova Aygül və Bayramova Zeynəb təcrübə praqramına seçilərək Rusiya Federasiyasının Dubna şəhərində bir aylıq təcrübə keçmişlər.

08 noyabr 2016-ci ildə Fizika fakültəsinin Elmi Şurasının növbəti genişləndirilmiş iclası keçirilmişdir

08/11/2016
08 noyabr 2016-ci ildə Fizika fakültəsinin Elmi Şurasının növbəti genişləndirilmiş iclası keçirildi. Fakültənin dekanı prof. M.Ə.Ramazanov iclası açıq elan etdikdən sonra  iclasda iştirak edən BDU-nun Tədris-Metodiki Şurası nümayəndələrinə və digər qonaqlara  Şuranın işində iştirak etdikləri  üçün öz təşəkkürünü bildirdi.

Kafedranın müdiri prof.M.Ə.Ramazanovun ad günü

31/10/2016
Kafedranın müdiri prof.M.Ə.Ramazanovun ad günü münasibətilə "Nanomaterialların kimyəvi fizikası" kafedrasının kollektivi onu təbrik edir

Dos.Flora Hacıyeva Matsumae Beynəlxalq Fondunun xüsusi diplom və medalına layiq görülmüş

31/10/2016

Bakı Dövlət Universitetinin dosenti, kimya elmləri üzrə fəlsəfə doktoru Flora Hacıyeva Yaponiyanın Kumamoto Universitetinin “Tətbiqi kimya və biokimya” mərkəzinə dörd aylıq müddətində elmi ezamiyyətdə olub. Ezamiyyət Yaponiyanın Matsumae Beynəlxalq Fondunun maliyyələşdirdiyi layihə çərçivəsində həyata keçirilmişdir. Ezamiyyət müddətində F.V.Hacıyeva yüksək tezlikli elektromaqnit dalğalarını udan maqnit nanokompozitlərin kompleks xassələrinin tədqiqi və tətbiqi imkanlarının araşdırması məsələləri ilə məşğul olmuşdur. Ezamiyyət müddəti ərzində Kumamoto Universiteti və Bakı Dövlət Universiteti arasında gələcək əməkdaşlıq məsələləri də müzakirə olunmuşdur. Səfər zamanı F.V.Hacıyeva Matsumae Beynəlxalq Fondununun 20 ölkədən olan layihə qalibləri üçün Tokio şəhərinin Tokai universitteində təşkil etdiyi etdiyi görüşdə iştirak etmişdir. Görüş zamanı F.V.Hacıyeva Bakı Dövlət Universitetində nanotexnologiyalar istiqamətində aparılan tədqiqat işləri məruzə ilə çıxış edərək geniş məlumat vermişdir. Matsumae Beynelxalq Fondunun rəhbərliyi Bakı Dövlət Universitetində elektromaqnit dalğalarını udan maqnit nanokompozitlər istiqamətində aparılan tədqiqat işlərinə yüksək qiymət verərək Yaponiyadada bu sahənin çox aktual olduğunu qeyd etmişlər. Səfər müddətinin sonunda Flora Hacıyeva Matsumae Beynəlxalq Fondunun xüsusi diplom və medalına layiq görülmüşdür.