27/06/2018
Bakı Dövlət Universitetində fəaliyyət göstərən D.02.012 Dissertasiya Şurasının Elmi Seminarında 28 iyun 2018-ci il tarixdə saat 13.00-da əsas bina-111 saylı auditoriyada Həbibə Aslan qızı Şirinovanın “PP+Fe3O4 VƏ PVDF+Fe3O4 ƏSASLI POLIMER NANOKOMPOZITLƏRIN ALINMASI, QURULUŞU VƏ XASSƏLƏRI” mövzusunda, 2222.01– “Nanoquruluşların fizikası və texnologiyası”ixtisası üzrə fizika üzrə fəlsəfə doktoru alimlik dərəcəsi almaq üçün təqdim etdiyi dissertasiya işinin müzakirəsi keçiriləcək.  Arzu edənlər iştirak edə bilərlər!

Gənc alimlər Dubna şəhərinin Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitutunda təcrübə keçiblər

22/06/2018
Bakı Dövlət Universitetinin əməkdaşları - Səbinə Hüseynli, İlahə  Həsənova və Fizika fakültəsinin doktorantı Ceyran Sultanova Rusiyanın Dubna şəhərində yerləşən Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitutunda (JINR) təcrübədə olublar. Gənc alimlər elmi seminarlarda, o cümlədən nüvə texnologiyasının ayrı-ayrı elm sahələrinə təsiri və müasir qurğularının işləmə prinsipləri barədə müzakirələrdə iştirak ediblər. Təcrübə müddətində elmi əlaqələrin yaradılması istiqamətində fikir mübadiləsi aparılıb, innovativ layihələrinin hazırlanması texnologiyaları barədə məlumatlar verilib. İştirakçılar elmi ideyalarını əks etdirən layihələrini təqdim etdikdən sonra sertifikatlara layiq görülüblər.

BDU nun rektoru akademik Abel Məhərrəmov Yaponiyanın Kumamoto Universitetinin professoru Hirotaka İhara qəbul etmişdir

13/06/2018
BDU nun rektoru akademik Abel MəhərrəmovYaponiyanın Kumamoto Universitetinin professoru Hirotaka İhara qəbul etmişdir və görüş zamanı rektor Azərbaycan-Yaponiya  əlaqələrindən, BDU-da yapon dilinin tədrisindən, elmi əməkdaşlıq və təhsil məsələlərindən danışıldı.  Görüş zamanı gələcəkdə birgə elmi əlaqələrin davam etdirilməsi, Kumamoto Universitetində və BDU arasında  tələbə, magistr və doktorant mübadilə məsələləri müzakirə edilmişdir.

DUBNA ŞƏHƏRİNDƏ MDB ÖLKƏLƏRİNİN NANOTEXNOLOGİYA ÜZRƏ BEYNƏLXALQ İNNOVASİYA MƏRKƏZİNİN TƏSİS FORUMU OLMUŞDUR

17/12/2009

17 dekabr 2009-cu il tarixdə MDB ölkələrinin 8 səlahiyyətli nümayəndəsi Dubna şəhərində Beynəlxalq nanotexnologiya innovasiya mərkəzinin yaradılmasının təsis forumunun sənədləri imzalanmışdır. Beynəlxalq nanotexnologiya innovasiya mərkəzi MDB ölkələrinin humanitar əməkdaşlıq fondunun dəstəyi ilə yüksək texnologiyaya söykənən nanosənayenin formalaşması məqsədi ilə yaradılmışdır. Mərkəz MDB ölkələri arasında innovasiya, tədqiqat və təhsil əlaqələrinin inteqrasiyasına kömək üçün yaradılmışdır. Mərkəzin təsis sənədlərinin imzalanmasında 9MDB ölkəsinin 14 təşkilatı, o cümlədən 4 milli akademiya iştirak etmişdir. Azərbaycan Respublikasından Bakı Dövlət Universitetinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının müdiri dos. M.Ə.Ramazanov universitet rəhbərliyinin səlahiyyətli nümayəndəsi kimi Beynəlxalq nanotexnologiya innovasiya mərkəzinin təsis sənədlərinə imza atmışdır. Təsis yığıncağının iclasında dos. M.Ə.Ramazanov məruzə ilə çıxış edərək Beynəlxalq nanotexnologiya innovasiya mərkəzinin yaradılmasını Bakı Dövlət Universitetinin rəhbərliyinin dəstəklədiyini bildirmişdir.