İSESKO-nun baş direktoru Bakı Dövlət Universitetinin Dostu adına layiq görülüb

22/12/2017
İslam Təhsil, Elm və Mədəniyyət Təşkilatının (İSESKO) baş direktoru Əbdüləziz bin Osman əl-Tüveycrinin rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olub.

19/12/2017
Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində fəaliyyət göstərən D.02.012 Dissertasiya Şurasında 21 dekabr 2017-ci il tarixdə saat 15.30-da əsas bina-437 saylı auditoriyada Sevinc Qərib qızı Nuriyevanın “Qamma şüalar və elektrik qaz boşalması ilə modifikasiya olunmuş polipropilen matrisdə Ag2S nanohissəciklərinin formalaşması xüsusiyyətləri” mövzusunda, 2222.01– “Nanoquruluşların fizikası və texnologiyası”  və 2220.01– “Yarımkeçricilər fizikası” ixtisasları üzrə fizika üzrə fəlsəfə doktoru alimlik dərəcəsi almaq üçün təqdim etdiyi dissertasiya işinin müdafiəsi keçiriləcək. Arzu edənlər iştirak edə bilərlər.

15/12/2017
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir. 15 dekabr 2017-ci il tarixində Nanoaraşdırmalar mərkəzinin aparıcı elmi işçisi - müdir müavini Mustafa Muradovun rəhbərliyi ilə baş tutan seminarda II kurs magistrantı Nərminə Dadaşovanın və I kurs magistrantı İlyas Nəsibovun elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxışları olmuşdur. Nərminə Dadaşova “Kristalzasiya mühitinin temperatur ve konsentrasiyasının CuS hissəciklərinin formalaşmasına təsirinin öyrənilməsi (SILAR metodu) ” mövzusunda ,  İlyas Nəsibov isə “CdZnS nanostrukturlarının formalaşma mexanizmi” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim ediblər. Sonda müəllim-tələbə heyətinin sualları cavablandırılıb. Növbəti elmi seminar 22.12.17 tarixində keçiriləcəkdir. Arzu edənlər iştirak edə bilər.

ECONANO layihəsi iştirakçılarının Paris görüşü

06/10/2014

Bakı Dövlət Universitetinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası” kafedrasının müəllimi, Nano Araşdırmalar Mərkəzinin böyük elmi işçisi Hacıyeva Flora və NanoAraşdırmalar Mərkəzinin aparıcı elmi işçisi, prof. Həsənova Ülviyyə 30.09.14-05.10.14 tarixlərində Fransanın Paris şəhərində keçirilən TEMPUS layihəsi üzrə ECONANO layihəsinin koordinator ölkələrinin növbəti görüşündə iştirak etmişdir. Görüşdə ECONANO layihə iştirakçılarının: İtaliya, Fransa, Yunanıstan və Azərbaycan universitetlərinin iştirakçılarının məruzələri dinlənilmiş və layihə çərçivəsində hal-hazırda dərs proqramlarının hazırlanması və yerinə yetirilməsi müzakirələri aparılmışdır. ECONANO layihəsinin İtalyadan olan koordinatoru prof. Luca Di Palma ilə layihənin müvəffəqiyyətlə yerinə yetirilməsi planlarını müzakirə edilmişdir. Həmçinin F.V.Hacıyeva hazırda ECONANO layihəsi üzrə hazırlanan post magistr tələbələrinə Bakı Dövlət Universitetində tədris edilən bəzi dərslər keçirilməsi ilə bağlı məruzə ilə çıxış etmişdir.