İSESKO-nun baş direktoru Bakı Dövlət Universitetinin Dostu adına layiq görülüb

22/12/2017
İslam Təhsil, Elm və Mədəniyyət Təşkilatının (İSESKO) baş direktoru Əbdüləziz bin Osman əl-Tüveycrinin rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olub.

19/12/2017
Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində fəaliyyət göstərən D.02.012 Dissertasiya Şurasında 21 dekabr 2017-ci il tarixdə saat 15.30-da əsas bina-437 saylı auditoriyada Sevinc Qərib qızı Nuriyevanın “Qamma şüalar və elektrik qaz boşalması ilə modifikasiya olunmuş polipropilen matrisdə Ag2S nanohissəciklərinin formalaşması xüsusiyyətləri” mövzusunda, 2222.01– “Nanoquruluşların fizikası və texnologiyası”  və 2220.01– “Yarımkeçricilər fizikası” ixtisasları üzrə fizika üzrə fəlsəfə doktoru alimlik dərəcəsi almaq üçün təqdim etdiyi dissertasiya işinin müdafiəsi keçiriləcək. Arzu edənlər iştirak edə bilərlər.

15/12/2017
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir. 15 dekabr 2017-ci il tarixində Nanoaraşdırmalar mərkəzinin aparıcı elmi işçisi - müdir müavini Mustafa Muradovun rəhbərliyi ilə baş tutan seminarda II kurs magistrantı Nərminə Dadaşovanın və I kurs magistrantı İlyas Nəsibovun elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxışları olmuşdur. Nərminə Dadaşova “Kristalzasiya mühitinin temperatur ve konsentrasiyasının CuS hissəciklərinin formalaşmasına təsirinin öyrənilməsi (SILAR metodu) ” mövzusunda ,  İlyas Nəsibov isə “CdZnS nanostrukturlarının formalaşma mexanizmi” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim ediblər. Sonda müəllim-tələbə heyətinin sualları cavablandırılıb. Növbəti elmi seminar 22.12.17 tarixində keçiriləcəkdir. Arzu edənlər iştirak edə bilər.

ECONANO layihəsinin növbəti seminar -mitinqi

10/07/2015

08 -10 iyul 2015-ci il tarixində Bakı Dövlət Universitetində Avropa Birliyinin TEMPUS proqramı çərmivəsində həyata keçirilən ECONANO layihəsinin növbəti seminar -mitinqi Bakı Dövlət Universitetində keçirilmişdir. Seminarda İtaliyanın Sapienza, Fransanın Paris 13, Yunanıstanın Patras Universitetlərinin nümayəndələri, Bakı Dövlət Universitetinin, Azərbaycan İnşaat və Memarlıq Universitetinin və Qafqaz Universitetinin, AZECOLAB şirkətinin və Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin nümayəndəsi iştirak etmişdir. 08 iyul tarixində Ekologiya mühəndisliyi” üzrə yeni magistr proqramının yaradılması haqqında müzakirələr aparılmış və yaradılması nəzərdə tutulan bu ixtisaslaşmanın əsasən Azərbaycan Respublikası üçün nəzərdə tutulduğu, lakin bu ixtisaslaşma Avropa təhsil proqramlarına uyğun hazırlanması nəzərdə tutulmuşdur. Yeni magistr proqramında bakalavr təhsil pilləsində tədris edilmiş fənlərin burada tədris edilməməsi, ancaq ixtisas yönümlü fənlərin tədrisi nəzərdə tutulub. 09 iyul tarixində layihə çərçivəsində İtaliyaya, Fransaya və Yunanistana ezam olunmuş Azərbaycan Universitetlərində magistraturanı bitirmiş magistrantların postmagistr dissertasiya işlərinin müdafiəsi keçirilmişdir. 12 magistrantın hər birinin məruzəsi dinlənilmiş və beynəlxalq komissiya tərəfindən qiymətləndirilmişdir. İşlərin müdafiəsi zamanı BDU-nun rektoru akad. Abel Məhərrəmov da iştirak etmişdir. Məruzələri yüksək qiymətləndirən akad. Abel Məhərrəmov qeyd etmişdir ki, magistrantların məruzələrinin belə yüksək səviyyədə olması onların rəhbərlərinin gərgin əməyinin və səyləri hesabına olmuşdur. Rektor daha sonra qeyd etmişdir ki, layihənin real nəticələri göz qabağındadır. Bu Azərbaycan Təhsil sisteminin Avropa təhsil məkanına inteqrasiyasının ən real nümunəsidir. Layihənin rəhbəri Prof. Luca Di Palma, Azərbaycan universitetləri üzrə coordinator Prof.Məhəmmədəli Ramazanov görülən işlər üzrə məlumat vermiş və sonrakı fəaliiyət müzakirə edilmişdir. Seminarda həmçinin “Ekologiya mühəndisliyi” üzrə yeni magistr proqramının yaradılması ilə əlaqədar Azərbaycan Təhsil Nazirliyinin nümayəndəsi İlham Hümbətov çıxış edərək bildirmişdir ki bu cür layihələri Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi yüksək dəyərləndirir və həmişə dəstəkləyəcəkdir. Sonda uğurla müdafiə etmiş magistrantlara sertifikatlar verilmişdir. Görüşdə Avropa Universitetlərinin 11 professoru iştirak etmişdir.