Təbrik edirik

18/05/2018
Bakı Dövlət Universitetinin böyük akt zalında professor-müəllim heyətinin iştirakı ilə BDU Elmi Şurasının genişləndirilmiş iclası keçirilib. İclasda Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin 100 illiyinə və ulu öndər Heydər Əliyevin 95 illik yubileyinə həsr olunmuş şahmat turnirinin qalibləri mükafatlandırılıb. Turnir qaliblərindən biri Fizika fakültəsinin dekanı prof.  Ramazanov Məhəmmədəli Əhməd oğludur. Fakültə adından onu təbrik edir və yeni uğurlar arzu edirik.

23/04/2018
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir.  Nanoaraşdırmalar mərkəzinin baş laborantı Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxış etmişdir.  Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  “Metal əsaslı nanohissəciklərin bitki toxumalarına sovrulması və lokalizasiyası” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim edib. Sonda seminar iştirakçılarının sualları cavablandırılıb.

BDU-da Elmi Şuranın növbəti iclası keçirilib

13/04/2018
Bakı Dövlət Universitetində Elmi Şurasının növbəti genişləndirilmiş iclası keçirilib. AMEA-nın üzvləri, ali təhsil müəssisələrinin rektorları, Şura üzvləri, tanınmış alimlərin iştirak etdiyi iclası giriş sözü ilə açan universitetin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov respublikamızda təhsilə dövlət qayğısından, 11 aprel 2018-ci ildə keçirilən Prezident seçkilərinin uğurlu nəticələrindən bəhs edib. Bildirib ki, Yeni Azərbaycan Partiyasının sədri İlham Əliyevin yenidən Azərbaycan Respublikasının Prezidenti seçilməsi bütün Azərbaycan xalqının qələbəsidir. Azərbaycanın yeni inkişafı, ölkəmizdəki sabitliyin, əmin-amanlığın qorunub saxlanılması, hər bir Azərbaycan vətəndaşının seçimində öz əksini tapıb. Sonra rektor Abel Məhərrəmov gündəlikdə olan məsələləri tədbir iştirakçılarının diqqətinə çatdırıb. Daha sonra elmi-tədqiqat işlərinin nəticələrinə görə 2017-ci ildə təbiət fakültələri üzrə birinci yeri tutmuş  Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrası mükafatlandırılıb. Həmçinin 2017-ci ildə əldə etdiyi elmi nailiyyətlərinə görə Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının dissertantı, Nanoaraşdırmalar ETM-nin kiçik elmi işçisi Həbibə Şirinova  Fəxri fərmanla təltif olunub.

ECONANO layihəsinin növbəti seminar -mitinqi

10/07/2015

08 -10 iyul 2015-ci il tarixində Bakı Dövlət Universitetində Avropa Birliyinin TEMPUS proqramı çərmivəsində həyata keçirilən ECONANO layihəsinin növbəti seminar -mitinqi Bakı Dövlət Universitetində keçirilmişdir. Seminarda İtaliyanın Sapienza, Fransanın Paris 13, Yunanıstanın Patras Universitetlərinin nümayəndələri, Bakı Dövlət Universitetinin, Azərbaycan İnşaat və Memarlıq Universitetinin və Qafqaz Universitetinin, AZECOLAB şirkətinin və Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin nümayəndəsi iştirak etmişdir. 08 iyul tarixində Ekologiya mühəndisliyi” üzrə yeni magistr proqramının yaradılması haqqında müzakirələr aparılmış və yaradılması nəzərdə tutulan bu ixtisaslaşmanın əsasən Azərbaycan Respublikası üçün nəzərdə tutulduğu, lakin bu ixtisaslaşma Avropa təhsil proqramlarına uyğun hazırlanması nəzərdə tutulmuşdur. Yeni magistr proqramında bakalavr təhsil pilləsində tədris edilmiş fənlərin burada tədris edilməməsi, ancaq ixtisas yönümlü fənlərin tədrisi nəzərdə tutulub. 09 iyul tarixində layihə çərçivəsində İtaliyaya, Fransaya və Yunanistana ezam olunmuş Azərbaycan Universitetlərində magistraturanı bitirmiş magistrantların postmagistr dissertasiya işlərinin müdafiəsi keçirilmişdir. 12 magistrantın hər birinin məruzəsi dinlənilmiş və beynəlxalq komissiya tərəfindən qiymətləndirilmişdir. İşlərin müdafiəsi zamanı BDU-nun rektoru akad. Abel Məhərrəmov da iştirak etmişdir. Məruzələri yüksək qiymətləndirən akad. Abel Məhərrəmov qeyd etmişdir ki, magistrantların məruzələrinin belə yüksək səviyyədə olması onların rəhbərlərinin gərgin əməyinin və səyləri hesabına olmuşdur. Rektor daha sonra qeyd etmişdir ki, layihənin real nəticələri göz qabağındadır. Bu Azərbaycan Təhsil sisteminin Avropa təhsil məkanına inteqrasiyasının ən real nümunəsidir. Layihənin rəhbəri Prof. Luca Di Palma, Azərbaycan universitetləri üzrə coordinator Prof.Məhəmmədəli Ramazanov görülən işlər üzrə məlumat vermiş və sonrakı fəaliiyət müzakirə edilmişdir. Seminarda həmçinin “Ekologiya mühəndisliyi” üzrə yeni magistr proqramının yaradılması ilə əlaqədar Azərbaycan Təhsil Nazirliyinin nümayəndəsi İlham Hümbətov çıxış edərək bildirmişdir ki bu cür layihələri Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi yüksək dəyərləndirir və həmişə dəstəkləyəcəkdir. Sonda uğurla müdafiə etmiş magistrantlara sertifikatlar verilmişdir. Görüşdə Avropa Universitetlərinin 11 professoru iştirak etmişdir.