Fizika fakültəsinin doktorantları Dubna şəhərində diplomla təltif olunublar

11/09/2017
Rusiya Federasiyasının Dubna şəhərində X dəfə “Gənc alimlər üçün təcrübə  proqramı” təşkil olunub. Adıçəkilən proqramda MDB Dövlətlərarası  Humanitar Əməkdaşlıq Fondunun və Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitutunun (BNTİ)  maliyyə dəstəyi ilə MDB  ölkələrinin  Nanotexnologiya  üzrə   İnnovasiya Mərkəzinin rəhbərliyi altında müxtəlif  MDB ölkələrindən 30-dək gənc alim  iştirak edib. Ölkəmizi Bakı Dövlət Universitetinin Fizika fakültəsinin doktorantları - Kənan Hüseynov, Almara  Rəhimli və Aydan Qəribli  təmsil ediblər. Gənc alimlər bir aylıq təcrübə proqramı çərçivəsində BNTİ-nin yüksək enerjilər fizikası, radiobiologiya, nüvə problemləri, nüvə reaksiyaları, nəzəri fizika, neytron fizikası laboratoriyaları ilə tanış olub, nəzəri və praktiki seminarlarda iştirak ediblər. Onlar  Elmi-İstehsalat Mərkəzi - Aspekt, Dubna universiteti, Dubna  xüsusi ekonomik zonası və Skolkov  İnnovasiya Mərkəzinə təşkil olunmuş ekskursiyalarda olublar.

Kanadalı nazir Bakı Dövlət Universitetində

05/09/2017
Kanadanın Ontario vilayətinin Tədqiqat, Elm və İnnovasiyalar üzrə naziri Reza Moridinin rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olub. Qonaqları universitetdə görməkdən məmnunluğunu  ifadə edən rektor, akademik Abel Məhərrəmov Bakı Dövlət Universitetinin tarixi və bu günü barədə məlumat verib. Rektor ali təhsil ocağının beynəlxalq əlaqələri, o cümlədən Kanada Universitetləri ilə elm-təhsil sahəsində uğurlu əməkdaşlıq əlaqələrinin olmasından bəhs edib. Nazir Reza Moridi, öz növbəsində, qəbul üçün təşəkkürünü bildirib və Bakı Dövlət Universiteti ilə Ontario universitetləri arasında əlaqələrin inkişafında maraqlı olduğunu xüsusi vurğulayıb. Nazir universitetlərarası humanitar və təbiət sahələri üzrə birgə layihələrin yerinə yetirilməsinin, həmçinin tələbə-müəllim mübadiləsinin əhəmiyyətindən bəhs edib. Görüşdə gələcək əməkdaşlıqla bağlı qarşılıqlı maraq doğuran bir sıra məsələlər müzakirə olunub. Daha sonra nümayəndə heyəti universitetin tədris və elmi-tədqiqat laboratoriyalarında olub, Nanoaraşdırmalar mərkəzində yerinə yetirilən tədqiqat işləri ilə yaxından tanış olublar.

Tokyo Boeki şirkətlər qrupunun nümayəndələri Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında olublar

11/07/2017
Tokyo Boeki şirkətlər qrupunun nümayəndələri Bakı Dövlət Universitetinin Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında olublar. Tokyo Boeki şirkətlər qrupunun satış üzrə direktoru Kase Tomohiro, satış üzrə meneceri Vitaliy Tinkov və JEOL şirkətinin Rusiya üzrə prezidenti Tatsumi Hitaçi laboratoriyanın rəhbəri və işçi heyəti ilə görüşüb, görülən işlər, tədqiqat istiqamətləri və gələcək əməkdaşlıq imkanlarını müzakirə ediblər. Eyni zamanda, qonaqlar BDU-nun ərazisində inşa edilən Yüksək Texnologiyalar Mərkəzində görülən işlərlə tanış olub, öz təkliflərini irəli sürüb, gələcək əməkdaşlıq çərçivəsində müasir elektronikanın əsasını təşkil edən inteqral sxemlərin innovativ üsullarla hazırlanması və materialşünaslıqda istifadə olunan ən son diaqnostik və analiz avadanlıqları ilə təmin edə biləcəklərini vurğulayıblar.

ECONANO layihəsinin növbəti seminar -mitinqi

10/07/2015

08 -10 iyul 2015-ci il tarixində Bakı Dövlət Universitetində Avropa Birliyinin TEMPUS proqramı çərmivəsində həyata keçirilən ECONANO layihəsinin növbəti seminar -mitinqi Bakı Dövlət Universitetində keçirilmişdir. Seminarda İtaliyanın Sapienza, Fransanın Paris 13, Yunanıstanın Patras Universitetlərinin nümayəndələri, Bakı Dövlət Universitetinin, Azərbaycan İnşaat və Memarlıq Universitetinin və Qafqaz Universitetinin, AZECOLAB şirkətinin və Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin nümayəndəsi iştirak etmişdir. 08 iyul tarixində Ekologiya mühəndisliyi” üzrə yeni magistr proqramının yaradılması haqqında müzakirələr aparılmış və yaradılması nəzərdə tutulan bu ixtisaslaşmanın əsasən Azərbaycan Respublikası üçün nəzərdə tutulduğu, lakin bu ixtisaslaşma Avropa təhsil proqramlarına uyğun hazırlanması nəzərdə tutulmuşdur. Yeni magistr proqramında bakalavr təhsil pilləsində tədris edilmiş fənlərin burada tədris edilməməsi, ancaq ixtisas yönümlü fənlərin tədrisi nəzərdə tutulub. 09 iyul tarixində layihə çərçivəsində İtaliyaya, Fransaya və Yunanistana ezam olunmuş Azərbaycan Universitetlərində magistraturanı bitirmiş magistrantların postmagistr dissertasiya işlərinin müdafiəsi keçirilmişdir. 12 magistrantın hər birinin məruzəsi dinlənilmiş və beynəlxalq komissiya tərəfindən qiymətləndirilmişdir. İşlərin müdafiəsi zamanı BDU-nun rektoru akad. Abel Məhərrəmov da iştirak etmişdir. Məruzələri yüksək qiymətləndirən akad. Abel Məhərrəmov qeyd etmişdir ki, magistrantların məruzələrinin belə yüksək səviyyədə olması onların rəhbərlərinin gərgin əməyinin və səyləri hesabına olmuşdur. Rektor daha sonra qeyd etmişdir ki, layihənin real nəticələri göz qabağındadır. Bu Azərbaycan Təhsil sisteminin Avropa təhsil məkanına inteqrasiyasının ən real nümunəsidir. Layihənin rəhbəri Prof. Luca Di Palma, Azərbaycan universitetləri üzrə coordinator Prof.Məhəmmədəli Ramazanov görülən işlər üzrə məlumat vermiş və sonrakı fəaliiyət müzakirə edilmişdir. Seminarda həmçinin “Ekologiya mühəndisliyi” üzrə yeni magistr proqramının yaradılması ilə əlaqədar Azərbaycan Təhsil Nazirliyinin nümayəndəsi İlham Hümbətov çıxış edərək bildirmişdir ki bu cür layihələri Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi yüksək dəyərləndirir və həmişə dəstəkləyəcəkdir. Sonda uğurla müdafiə etmiş magistrantlara sertifikatlar verilmişdir. Görüşdə Avropa Universitetlərinin 11 professoru iştirak etmişdir.