Təbrik edirik

18/05/2018
Bakı Dövlət Universitetinin böyük akt zalında professor-müəllim heyətinin iştirakı ilə BDU Elmi Şurasının genişləndirilmiş iclası keçirilib. İclasda Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin 100 illiyinə və ulu öndər Heydər Əliyevin 95 illik yubileyinə həsr olunmuş şahmat turnirinin qalibləri mükafatlandırılıb. Turnir qaliblərindən biri Fizika fakültəsinin dekanı prof.  Ramazanov Məhəmmədəli Əhməd oğludur. Fakültə adından onu təbrik edir və yeni uğurlar arzu edirik.

23/04/2018
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir.  Nanoaraşdırmalar mərkəzinin baş laborantı Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxış etmişdir.  Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  “Metal əsaslı nanohissəciklərin bitki toxumalarına sovrulması və lokalizasiyası” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim edib. Sonda seminar iştirakçılarının sualları cavablandırılıb.

BDU-da Elmi Şuranın növbəti iclası keçirilib

13/04/2018
Bakı Dövlət Universitetində Elmi Şurasının növbəti genişləndirilmiş iclası keçirilib. AMEA-nın üzvləri, ali təhsil müəssisələrinin rektorları, Şura üzvləri, tanınmış alimlərin iştirak etdiyi iclası giriş sözü ilə açan universitetin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov respublikamızda təhsilə dövlət qayğısından, 11 aprel 2018-ci ildə keçirilən Prezident seçkilərinin uğurlu nəticələrindən bəhs edib. Bildirib ki, Yeni Azərbaycan Partiyasının sədri İlham Əliyevin yenidən Azərbaycan Respublikasının Prezidenti seçilməsi bütün Azərbaycan xalqının qələbəsidir. Azərbaycanın yeni inkişafı, ölkəmizdəki sabitliyin, əmin-amanlığın qorunub saxlanılması, hər bir Azərbaycan vətəndaşının seçimində öz əksini tapıb. Sonra rektor Abel Məhərrəmov gündəlikdə olan məsələləri tədbir iştirakçılarının diqqətinə çatdırıb. Daha sonra elmi-tədqiqat işlərinin nəticələrinə görə 2017-ci ildə təbiət fakültələri üzrə birinci yeri tutmuş  Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrası mükafatlandırılıb. Həmçinin 2017-ci ildə əldə etdiyi elmi nailiyyətlərinə görə Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının dissertantı, Nanoaraşdırmalar ETM-nin kiçik elmi işçisi Həbibə Şirinova  Fəxri fərmanla təltif olunub.

ECONANO proyektinin ilk təqdimat mərasiminin yüksək səviyyədə təşkil olunmasına görə Prof. M.Ə.Ramazanovun ünvanına təşəkkür məktubu göndərilib

04/03/2014

ECONANO proyektinin Avropa birliyi ölkələri universitetləri adından BDU -nun koordinatorluğu ilə keçirilmiş ilk təqdimat mərasiminin yüksək səviyyədə təşkil olunmasına görə Prof. M.Ə.Ramazanovun ünvanına təşəkkür məktubu göndərilib.

Dear prof. Ramazanov,

on behalf of Sapienza Università di Roma, and of all the European Institutions partners I would like to thank you, the Rector and all the staff at Baku State University for your welcome and warm hospitality over the two days of the kick-off meeting of ECONANO project at Baku.
We have much appreciated that you, together with Dr. Ahmadov and all your staff, decisively contributed to establish a friendly atmosphere during the event. Thank you also for having spent much of your time to make comfortable our stay in Baku.
I thank you for the organization of the agenda of the meeting, allowing us to discuss of all the aspects and issues related to project implementation, and for the opportunity you gave us to visit your Department and to discuss with your researchers and technicians.
I can say right now that's a great pleasure to work with you, and that our cooperation will be fruitful and successful, even beyond the specific objectives of the project.

Best regards
Luca Di Palma