İSESKO-nun baş direktoru Bakı Dövlət Universitetinin Dostu adına layiq görülüb

22/12/2017
İslam Təhsil, Elm və Mədəniyyət Təşkilatının (İSESKO) baş direktoru Əbdüləziz bin Osman əl-Tüveycrinin rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olub.

19/12/2017
Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində fəaliyyət göstərən D.02.012 Dissertasiya Şurasında 21 dekabr 2017-ci il tarixdə saat 15.30-da əsas bina-437 saylı auditoriyada Sevinc Qərib qızı Nuriyevanın “Qamma şüalar və elektrik qaz boşalması ilə modifikasiya olunmuş polipropilen matrisdə Ag2S nanohissəciklərinin formalaşması xüsusiyyətləri” mövzusunda, 2222.01– “Nanoquruluşların fizikası və texnologiyası”  və 2220.01– “Yarımkeçricilər fizikası” ixtisasları üzrə fizika üzrə fəlsəfə doktoru alimlik dərəcəsi almaq üçün təqdim etdiyi dissertasiya işinin müdafiəsi keçiriləcək. Arzu edənlər iştirak edə bilərlər.

15/12/2017
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir. 15 dekabr 2017-ci il tarixində Nanoaraşdırmalar mərkəzinin aparıcı elmi işçisi - müdir müavini Mustafa Muradovun rəhbərliyi ilə baş tutan seminarda II kurs magistrantı Nərminə Dadaşovanın və I kurs magistrantı İlyas Nəsibovun elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxışları olmuşdur. Nərminə Dadaşova “Kristalzasiya mühitinin temperatur ve konsentrasiyasının CuS hissəciklərinin formalaşmasına təsirinin öyrənilməsi (SILAR metodu) ” mövzusunda ,  İlyas Nəsibov isə “CdZnS nanostrukturlarının formalaşma mexanizmi” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim ediblər. Sonda müəllim-tələbə heyətinin sualları cavablandırılıb. Növbəti elmi seminar 22.12.17 tarixində keçiriləcəkdir. Arzu edənlər iştirak edə bilər.

ECONANO proyektinin ilk təqdimat mərasiminin yüksək səviyyədə təşkil olunmasına görə Prof. M.Ə.Ramazanovun ünvanına təşəkkür məktubu göndərilib

04/03/2014

ECONANO proyektinin Avropa birliyi ölkələri universitetləri adından BDU -nun koordinatorluğu ilə keçirilmiş ilk təqdimat mərasiminin yüksək səviyyədə təşkil olunmasına görə Prof. M.Ə.Ramazanovun ünvanına təşəkkür məktubu göndərilib.

Dear prof. Ramazanov,

on behalf of Sapienza Università di Roma, and of all the European Institutions partners I would like to thank you, the Rector and all the staff at Baku State University for your welcome and warm hospitality over the two days of the kick-off meeting of ECONANO project at Baku.
We have much appreciated that you, together with Dr. Ahmadov and all your staff, decisively contributed to establish a friendly atmosphere during the event. Thank you also for having spent much of your time to make comfortable our stay in Baku.
I thank you for the organization of the agenda of the meeting, allowing us to discuss of all the aspects and issues related to project implementation, and for the opportunity you gave us to visit your Department and to discuss with your researchers and technicians.
I can say right now that's a great pleasure to work with you, and that our cooperation will be fruitful and successful, even beyond the specific objectives of the project.

Best regards
Luca Di Palma