İSESKO-nun baş direktoru Bakı Dövlət Universitetinin Dostu adına layiq görülüb

22/12/2017
İslam Təhsil, Elm və Mədəniyyət Təşkilatının (İSESKO) baş direktoru Əbdüləziz bin Osman əl-Tüveycrinin rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olub.

19/12/2017
Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində fəaliyyət göstərən D.02.012 Dissertasiya Şurasında 21 dekabr 2017-ci il tarixdə saat 15.30-da əsas bina-437 saylı auditoriyada Sevinc Qərib qızı Nuriyevanın “Qamma şüalar və elektrik qaz boşalması ilə modifikasiya olunmuş polipropilen matrisdə Ag2S nanohissəciklərinin formalaşması xüsusiyyətləri” mövzusunda, 2222.01– “Nanoquruluşların fizikası və texnologiyası”  və 2220.01– “Yarımkeçricilər fizikası” ixtisasları üzrə fizika üzrə fəlsəfə doktoru alimlik dərəcəsi almaq üçün təqdim etdiyi dissertasiya işinin müdafiəsi keçiriləcək. Arzu edənlər iştirak edə bilərlər.

15/12/2017
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir. 15 dekabr 2017-ci il tarixində Nanoaraşdırmalar mərkəzinin aparıcı elmi işçisi - müdir müavini Mustafa Muradovun rəhbərliyi ilə baş tutan seminarda II kurs magistrantı Nərminə Dadaşovanın və I kurs magistrantı İlyas Nəsibovun elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxışları olmuşdur. Nərminə Dadaşova “Kristalzasiya mühitinin temperatur ve konsentrasiyasının CuS hissəciklərinin formalaşmasına təsirinin öyrənilməsi (SILAR metodu) ” mövzusunda ,  İlyas Nəsibov isə “CdZnS nanostrukturlarının formalaşma mexanizmi” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim ediblər. Sonda müəllim-tələbə heyətinin sualları cavablandırılıb. Növbəti elmi seminar 22.12.17 tarixində keçiriləcəkdir. Arzu edənlər iştirak edə bilər.

Ekonano layihə iştirakçılarının növbəti toplantısı keçirilib

05/11/2014

Bakı Dövlət Universiteti Avropa Birliyinin TEMPUS proqramı çərçivəsində İtaliyanın Roma Sapienza Universitetinin koordinatorluğu ilə ECONANO layihəsini həyata keçirir. Layihədə Fransanın Paris 13, Yunanıstanın Patras Universitetləri, Azərbaycanın Memarlıq və İnşaat Universiteti, Qafqaz Universiteti, AzEcolab monitoring mərkəzi və Azərbaycanın Təhsil Nazirliyi iştirak edir. Layihənin əsas məqsədi "Nanotexnologiyaya əsaslanan ekoloji mühəndislik" ixtisaslaşmasında postmagistr tədris proqramının yaradılması və təkmilləşdirilməsini nəzərdə tutur. Bu məqsədlə Azərbaycanın Universitetlərini uğurla bitirmiş 12 nəfər magistr dərəcəsi almış mütəxəssis seçilmiş və onlara xüsusi proqram əsasında Layihədə iştirak edən Avropa və Azərbaycan professorları mühazirələr oxuyurlar. BDU-da təşkil olunmuş Nəzəri və laborator kurslarını bitirdikdən sonta onlar 3 ay müddətində postmagistr dissertasiya işlərini yerinə yetirmək üçün 3 ay layihə çərçivəsində İtaliya, Fransa və Yunanıstan Universitetlərində ezam olunacaqlar. Noyabr ayının 5-7 tarixlərində BDU-da ECONANO layihə iştirakçılarıın növbəti toplantısı keçirilmişdir. Toplantıda Avropa Universitetlərində 9 nəfər professor və mütəxəssis, Azərbaycan tərəfindən bu layihədə iştirak edən ali məktəblərin alimləri iştirak edirlər. Toplantının açılş mərasimində BDU-nun rektoru akad. Abel Məhərrəmov layihə iştirakçılarını salamlayaraq bildirmişdir ki, Azərbaycanın klassik universiteti olan BDU-da hal-hazırda onlarla bu cür layihə və proqramlar yerinə yetirilir.Universitet bu cür layihələrə xüsusi diqqətlə yanaşır və böyük əhəmiyyət verir. Bu layihə Azərbaycan təhsilinin Avropa təhsilinə inteqrasiyasını göstərən an əsas işlərdən biridir. Layihənin İtaliyalı koordinatoru Luca de Palma rektora öz təşəkkürünü bildirmiş və qeyd etmişdir ki, bu işin uğurla yerinə yetirilməsinə şərait yaratdığınıza görə layihənin nəzəri hissəsi uğurla yerinə yetirilir. Eyni zamanda Luca de Palma layihənin Azərbaycan tərəfdən rəhbəri prof. Məhəmmədəli Ramazanova da bu işə xüsusi diqqət göstərdiyi üçün öz razılığını bildirdi. Sonra rektor tədbir iştirakçılarına öz razılığını bildirdi.