Təbrik edirik

18/05/2018
Bakı Dövlət Universitetinin böyük akt zalında professor-müəllim heyətinin iştirakı ilə BDU Elmi Şurasının genişləndirilmiş iclası keçirilib. İclasda Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin 100 illiyinə və ulu öndər Heydər Əliyevin 95 illik yubileyinə həsr olunmuş şahmat turnirinin qalibləri mükafatlandırılıb. Turnir qaliblərindən biri Fizika fakültəsinin dekanı prof.  Ramazanov Məhəmmədəli Əhməd oğludur. Fakültə adından onu təbrik edir və yeni uğurlar arzu edirik.

23/04/2018
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir.  Nanoaraşdırmalar mərkəzinin baş laborantı Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxış etmişdir.  Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  “Metal əsaslı nanohissəciklərin bitki toxumalarına sovrulması və lokalizasiyası” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim edib. Sonda seminar iştirakçılarının sualları cavablandırılıb.

BDU-da Elmi Şuranın növbəti iclası keçirilib

13/04/2018
Bakı Dövlət Universitetində Elmi Şurasının növbəti genişləndirilmiş iclası keçirilib. AMEA-nın üzvləri, ali təhsil müəssisələrinin rektorları, Şura üzvləri, tanınmış alimlərin iştirak etdiyi iclası giriş sözü ilə açan universitetin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov respublikamızda təhsilə dövlət qayğısından, 11 aprel 2018-ci ildə keçirilən Prezident seçkilərinin uğurlu nəticələrindən bəhs edib. Bildirib ki, Yeni Azərbaycan Partiyasının sədri İlham Əliyevin yenidən Azərbaycan Respublikasının Prezidenti seçilməsi bütün Azərbaycan xalqının qələbəsidir. Azərbaycanın yeni inkişafı, ölkəmizdəki sabitliyin, əmin-amanlığın qorunub saxlanılması, hər bir Azərbaycan vətəndaşının seçimində öz əksini tapıb. Sonra rektor Abel Məhərrəmov gündəlikdə olan məsələləri tədbir iştirakçılarının diqqətinə çatdırıb. Daha sonra elmi-tədqiqat işlərinin nəticələrinə görə 2017-ci ildə təbiət fakültələri üzrə birinci yeri tutmuş  Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrası mükafatlandırılıb. Həmçinin 2017-ci ildə əldə etdiyi elmi nailiyyətlərinə görə Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının dissertantı, Nanoaraşdırmalar ETM-nin kiçik elmi işçisi Həbibə Şirinova  Fəxri fərmanla təltif olunub.

Ekonano layihə iştirakçılarının növbəti toplantısı keçirilib

05/11/2014

Bakı Dövlət Universiteti Avropa Birliyinin TEMPUS proqramı çərçivəsində İtaliyanın Roma Sapienza Universitetinin koordinatorluğu ilə ECONANO layihəsini həyata keçirir. Layihədə Fransanın Paris 13, Yunanıstanın Patras Universitetləri, Azərbaycanın Memarlıq və İnşaat Universiteti, Qafqaz Universiteti, AzEcolab monitoring mərkəzi və Azərbaycanın Təhsil Nazirliyi iştirak edir. Layihənin əsas məqsədi "Nanotexnologiyaya əsaslanan ekoloji mühəndislik" ixtisaslaşmasında postmagistr tədris proqramının yaradılması və təkmilləşdirilməsini nəzərdə tutur. Bu məqsədlə Azərbaycanın Universitetlərini uğurla bitirmiş 12 nəfər magistr dərəcəsi almış mütəxəssis seçilmiş və onlara xüsusi proqram əsasında Layihədə iştirak edən Avropa və Azərbaycan professorları mühazirələr oxuyurlar. BDU-da təşkil olunmuş Nəzəri və laborator kurslarını bitirdikdən sonta onlar 3 ay müddətində postmagistr dissertasiya işlərini yerinə yetirmək üçün 3 ay layihə çərçivəsində İtaliya, Fransa və Yunanıstan Universitetlərində ezam olunacaqlar. Noyabr ayının 5-7 tarixlərində BDU-da ECONANO layihə iştirakçılarıın növbəti toplantısı keçirilmişdir. Toplantıda Avropa Universitetlərində 9 nəfər professor və mütəxəssis, Azərbaycan tərəfindən bu layihədə iştirak edən ali məktəblərin alimləri iştirak edirlər. Toplantının açılş mərasimində BDU-nun rektoru akad. Abel Məhərrəmov layihə iştirakçılarını salamlayaraq bildirmişdir ki, Azərbaycanın klassik universiteti olan BDU-da hal-hazırda onlarla bu cür layihə və proqramlar yerinə yetirilir.Universitet bu cür layihələrə xüsusi diqqətlə yanaşır və böyük əhəmiyyət verir. Bu layihə Azərbaycan təhsilinin Avropa təhsilinə inteqrasiyasını göstərən an əsas işlərdən biridir. Layihənin İtaliyalı koordinatoru Luca de Palma rektora öz təşəkkürünü bildirmiş və qeyd etmişdir ki, bu işin uğurla yerinə yetirilməsinə şərait yaratdığınıza görə layihənin nəzəri hissəsi uğurla yerinə yetirilir. Eyni zamanda Luca de Palma layihənin Azərbaycan tərəfdən rəhbəri prof. Məhəmmədəli Ramazanova da bu işə xüsusi diqqət göstərdiyi üçün öz razılığını bildirdi. Sonra rektor tədbir iştirakçılarına öz razılığını bildirdi.