Nanoaraşdırmalar Mərkəzində növbəti elmi seminar keçirilib

19/10/2018
BDU-nun Nanoaraşdırmalar Mərkəzində elmi seminar keçirilib. Elmi seminarda Mərkəzin əməkdaşı , əslən Cənubi Koreyadan olan, aparıcı elmi işçi, fəlsəfə doktoru Jiseok  Kim  “Biomedical and electronic applications with nanomaterials” (Nanomateriallarla biotibbi və elektronik tətbiqlər )  mövzusunda çıxış edib. O, apardığı elmi tədqiqatların nəticələrinə dair hesabat xarakterli çıxış edib, seminar iştirakçılarının suallarını cavablandırıb , onların təklif və iradlarına münasibət bildirib. Qeyd edək ki, Nanoaraşdırmalar Mərkəzində bu il fəaliyyətə başlayan Kim Jiseok bakalavr səviyyəsi üzrə təhsilini Türkiyədə, magistratura səviyyəsini Cənubi Koreyada, doktoranturanı isə Kanadada bitirib . Seminarda Nanoaraşdırmalar Mərkəzinin əməkdaşları, doktorantları və tələbələr iştirak ediblər.

Fizika fakültəsi Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir

11/10/2018
Kafedranın dissertantı Hümbətov Şirxan Ərəstun oğlu dissertasiya işində nəzərdə tutulmuş elmi tədqiqatların nəticələrinə dair hesabat xarakterli çıxış etmişdir. Hümbətov Şirxan Ərəstun oğlu “Maye kristal-BaTiO3 nanohissəcikli sistemlərin fiziki xassələri” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim etmişdir. Sonda seminar iştirakçılarının sualları cavablandırılmış, onların təklif və iradlarına dair müzakirələr aparılmışdır.

BDU-nun elmi işçisi Yaponiyanın Kumamoto Universitetində elmi ezamiyyətdə olub

21/09/2018
Bakı Dövlət Universitetinin Nanoaraşdırmalar laborotoriyasının elmi işçisi, doktorant Almara Rəhimli iyun-sentyabr ayları ərzində Yaponiyanın Kumamoto Universitetinin “Tətbiqi kimya və biokimya” mərkəzində tədqiqat işi aparıb. Yaponiya dövlətinin dəvəti ilə reallaşan səfər bu ölkənin Elm Fondu və BDU tərəfindən maliyyələşdirilib. Tədqiqatçı üç aylıq elmi ezamiyyəti müddətində kolloidal silisium nanohissəciklərinin səthinin yeni metodla polimerlə örtülməsi, xassələrinin tədqiqi və tətbiqi imkanlarının araşdırılması məsələləri ilə məşğul olaraq əhəmiyyətli nəticələr əldə edib. Qeyd edək ki, Almara Rəhimlinin elmi rəhbərləri BDU-nun Fizika fakültəsinin dekanı, professor Məhəmmədəli Ramazanov və Yaponiyanın Kumamoto Universitetinin professoru Hirotaka İharadır.

IX sinif şagirdi Aylin Anar qızı Süleymanova Prof. M. Ə. Ramazanov, F.r.e.n. A. Q. Həsənov və Dosent İ. S. Əhmədovun rəhbərliyi ilə yerinə yetirilmiş “Nanohissəciklərin riyazi modelləşdirilməsi” mövzusunda tədqiqat layihəsi Qızıl Medala layiq görülmüş

28/04/2016

Bakı şəhəri 6 saylı liseyin  IX sinif şagirdi Aylin Anar qızı Süleymanova Bakı Dövlət Universitetinin Nano Araşdırmalar Mərkəzində Prof. Məhəmmədəli Əhməd oğlu Ramazanov, F.r.e.n. Arzuman Qardaşxan oğlu  Həsənov və Dosent İsmət Süleyman oğlu Əhmədovun   rəhbərliyi ilə yerinə yetirilmiş “Nanohissəciklərin riyazi modelləşdirilməsi” mövzusunda  tədqiqat layihəsi  23 aprel 2016 - cı il tarixində Gürcüstan respublikasının Tbilisi şəhərində Gürcüstan Təhsil Nazirliyi,  Beynəlxalq Qara Dəniz Universitetləri Birliyi və 40 ölkənin iştirakı ilə keçirilən X  Beynəlxalq Gənc Araşdırmaçılar Lahiyəsi Olimpiadasının  Fizika nominasiyası üzrə təqdim olunmuş layihələr içərisində qalib hesab  edilərək Qızıl Medala layiq görülmüş və Azərbaycan bayrağını intellektual yarışmada yüksəyə qaldırmışdır.