BDU-da üçtərəfli anlaşma memorandumu imzalanıb

23/01/2018
Bakı Dövlət Universitetində bu ali təhsil ocağı, Nəqliyyat, Rabitə və Yüksək Texnologiyalar Nazirliyi və Almaniyanın nüvə fizikası üzrə beynəlxalq təşkilatı olan Antiproton və İon Tədqiqatları Mərkəzi GMBH (FAIR) arasında elmi və texnoloji əməkdaşlıq haqqında anlaşma memorandumunun imzalanmasına həsr olunmuş tədbir keçirilib. Memorandumda elmi əməkdaşlığı gücləndirmək, texnoloji yenilik, sosial-iqtisadi inkişafı təmin edən beynəlxalq əhəmiyyətə malik elmi və texnoloji nəticələrə nail olmaq, ixtisaslaşdırılmış seminarlar, simpoziumlar və digər elmi görüşlərin təşkili, birgə tədqiqat layihələri, mübadilə tədbirləri, professor-müəllim heyəti və tədqiqatçıların mübadiləsi kimi məsələlər öz əksini tapıb.

İSESKO-nun baş direktoru Bakı Dövlət Universitetinin Dostu adına layiq görülüb

22/12/2017
İslam Təhsil, Elm və Mədəniyyət Təşkilatının (İSESKO) baş direktoru Əbdüləziz bin Osman əl-Tüveycrinin rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olub.

19/12/2017
Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində fəaliyyət göstərən D.02.012 Dissertasiya Şurasında 21 dekabr 2017-ci il tarixdə saat 15.30-da əsas bina-437 saylı auditoriyada Sevinc Qərib qızı Nuriyevanın “Qamma şüalar və elektrik qaz boşalması ilə modifikasiya olunmuş polipropilen matrisdə Ag2S nanohissəciklərinin formalaşması xüsusiyyətləri” mövzusunda, 2222.01– “Nanoquruluşların fizikası və texnologiyası”  və 2220.01– “Yarımkeçricilər fizikası” ixtisasları üzrə fizika üzrə fəlsəfə doktoru alimlik dərəcəsi almaq üçün təqdim etdiyi dissertasiya işinin müdafiəsi keçiriləcək. Arzu edənlər iştirak edə bilərlər.

IX sinif şagirdləri Aylin Süleymanova və Nurəddin Sadıqov Prof. M. Ə. Ramazanov və Dosent İ. S. Əhmədovun rəhbərliyi ilə yerinə yetirilmiş tədqiqat layihəsi Qızıl Medala layiq görülmüşdür

07/06/2016

Bakı Dövlət Universitetində dünya elminin prioritet istiqaməti olan nanotexnologiya sahəsində cox ciddi araşdırmalar aparmaqla bərabər, eyni zamanda orta məktəb şagirdlərinin respublika və beynəlxalq olimpiadalara hazırlanması istiqamətində işlər görülür. BDU-nun Nano Araşdırmalar laboratoriyasında respublikanın orta məktəblərində oxuyan istedadlı şagirdlərin seçilib onların beynəlxalq olimpiadalara hazırlanması artıq ənənənə şəklini almışdır. Bu işlərdən biri də Bakı Dövlət Universitetinin Nanoaraşdırmalar mərkəzində Prof.M.Ə.Ramazanov və Dosent İ.S.Əhmədovun rəhbərliyi ilə hazırlanmış 6 saylı tam orta məktəb-liseyin və Bakı Avropa Liseyinin 9-cu sinif şagirdləri Aylin Süleymanova və Nurəddin Sadıqovun “Şoran torpaqlarda bitkilərin inkişafına nanohissəciklərin təsirinin tədqiqi” mövzusunda elmi layihələri 29 May – 3 İyun tarixində Hollandiyanın Utrext şəhərində keçirilən Ətraf Mühit və Dayanıqlı İnkişaf Benəlxalq elmi Layihələr Olimpiadasında - INESPO (International Environment & Sustainability Project Olympiad) qızıl medala layiq görülmüşdür. İNESPO olimpiadası 13-18 yaşlı orta məktəb şagirdləri arasında 8-ci ildir keçirilir. Hər il bu elm olimpiadasında 49 artıq ölkənin şagirdləri iştirak edir və 110 qədər layihələr təqdim edilir. Bu layihələri qiymətləndirmə şurasına dünyanın məşhur alimləri daxil edilmişdir. Azərbaycan şagirdləri bu olimpiadada bir neçə dəfə iştirak etsələr də ilk dəfə olaraq qızıl medala latyiq görülüblər. Şura tərəfindən Azərbaycanın orta məktəb şagirdlərinin elmi layiəsinin belə yüksək qiymətə layiq görülməsi sevindirici haldır. Şagirdlərimiz Aylin Süleymanova və Nurəddin Sadıqov bu mötəbər beynəlxalq olimpiadada Azərbaycan bayrağını yüksəyə qaldırmışdır.