Nanoaraşdırmalar Mərkəzində növbəti elmi seminar keçirilib

19/10/2018
BDU-nun Nanoaraşdırmalar Mərkəzində elmi seminar keçirilib. Elmi seminarda Mərkəzin əməkdaşı , əslən Cənubi Koreyadan olan, aparıcı elmi işçi, fəlsəfə doktoru Jiseok  Kim  “Biomedical and electronic applications with nanomaterials” (Nanomateriallarla biotibbi və elektronik tətbiqlər )  mövzusunda çıxış edib. O, apardığı elmi tədqiqatların nəticələrinə dair hesabat xarakterli çıxış edib, seminar iştirakçılarının suallarını cavablandırıb , onların təklif və iradlarına münasibət bildirib. Qeyd edək ki, Nanoaraşdırmalar Mərkəzində bu il fəaliyyətə başlayan Kim Jiseok bakalavr səviyyəsi üzrə təhsilini Türkiyədə, magistratura səviyyəsini Cənubi Koreyada, doktoranturanı isə Kanadada bitirib . Seminarda Nanoaraşdırmalar Mərkəzinin əməkdaşları, doktorantları və tələbələr iştirak ediblər.

Fizika fakültəsi Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir

11/10/2018
Kafedranın dissertantı Hümbətov Şirxan Ərəstun oğlu dissertasiya işində nəzərdə tutulmuş elmi tədqiqatların nəticələrinə dair hesabat xarakterli çıxış etmişdir. Hümbətov Şirxan Ərəstun oğlu “Maye kristal-BaTiO3 nanohissəcikli sistemlərin fiziki xassələri” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim etmişdir. Sonda seminar iştirakçılarının sualları cavablandırılmış, onların təklif və iradlarına dair müzakirələr aparılmışdır.

BDU-nun elmi işçisi Yaponiyanın Kumamoto Universitetində elmi ezamiyyətdə olub

21/09/2018
Bakı Dövlət Universitetinin Nanoaraşdırmalar laborotoriyasının elmi işçisi, doktorant Almara Rəhimli iyun-sentyabr ayları ərzində Yaponiyanın Kumamoto Universitetinin “Tətbiqi kimya və biokimya” mərkəzində tədqiqat işi aparıb. Yaponiya dövlətinin dəvəti ilə reallaşan səfər bu ölkənin Elm Fondu və BDU tərəfindən maliyyələşdirilib. Tədqiqatçı üç aylıq elmi ezamiyyəti müddətində kolloidal silisium nanohissəciklərinin səthinin yeni metodla polimerlə örtülməsi, xassələrinin tədqiqi və tətbiqi imkanlarının araşdırılması məsələləri ilə məşğul olaraq əhəmiyyətli nəticələr əldə edib. Qeyd edək ki, Almara Rəhimlinin elmi rəhbərləri BDU-nun Fizika fakültəsinin dekanı, professor Məhəmmədəli Ramazanov və Yaponiyanın Kumamoto Universitetinin professoru Hirotaka İharadır.

IX sinif şagirdləri Aylin Süleymanova və Nurəddin Sadıqov Prof. M. Ə. Ramazanov və Dosent İ. S. Əhmədovun rəhbərliyi ilə yerinə yetirilmiş tədqiqat layihəsi Qızıl Medala layiq görülmüşdür

07/06/2016

Bakı Dövlət Universitetində dünya elminin prioritet istiqaməti olan nanotexnologiya sahəsində cox ciddi araşdırmalar aparmaqla bərabər, eyni zamanda orta məktəb şagirdlərinin respublika və beynəlxalq olimpiadalara hazırlanması istiqamətində işlər görülür. BDU-nun Nano Araşdırmalar laboratoriyasında respublikanın orta məktəblərində oxuyan istedadlı şagirdlərin seçilib onların beynəlxalq olimpiadalara hazırlanması artıq ənənənə şəklini almışdır. Bu işlərdən biri də Bakı Dövlət Universitetinin Nanoaraşdırmalar mərkəzində Prof.M.Ə.Ramazanov və Dosent İ.S.Əhmədovun rəhbərliyi ilə hazırlanmış 6 saylı tam orta məktəb-liseyin və Bakı Avropa Liseyinin 9-cu sinif şagirdləri Aylin Süleymanova və Nurəddin Sadıqovun “Şoran torpaqlarda bitkilərin inkişafına nanohissəciklərin təsirinin tədqiqi” mövzusunda elmi layihələri 29 May – 3 İyun tarixində Hollandiyanın Utrext şəhərində keçirilən Ətraf Mühit və Dayanıqlı İnkişaf Benəlxalq elmi Layihələr Olimpiadasında - INESPO (International Environment & Sustainability Project Olympiad) qızıl medala layiq görülmüşdür. İNESPO olimpiadası 13-18 yaşlı orta məktəb şagirdləri arasında 8-ci ildir keçirilir. Hər il bu elm olimpiadasında 49 artıq ölkənin şagirdləri iştirak edir və 110 qədər layihələr təqdim edilir. Bu layihələri qiymətləndirmə şurasına dünyanın məşhur alimləri daxil edilmişdir. Azərbaycan şagirdləri bu olimpiadada bir neçə dəfə iştirak etsələr də ilk dəfə olaraq qızıl medala latyiq görülüblər. Şura tərəfindən Azərbaycanın orta məktəb şagirdlərinin elmi layiəsinin belə yüksək qiymətə layiq görülməsi sevindirici haldır. Şagirdlərimiz Aylin Süleymanova və Nurəddin Sadıqov bu mötəbər beynəlxalq olimpiadada Azərbaycan bayrağını yüksəyə qaldırmışdır.