Təbrik edirik!

12/01/2019
Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin 2019-cu il 7yanvar tarıxli K-13 nömrəli əmri ilə Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının professoru f.e.d.Ramazanov Məhəmmədəli Əhməd oğlu "Azərbaycan Respublikası Qabaqcıl Təhsil İşçisi" döş nişanı ilə təltif edilmişdir. Bu münasibətlə onu təbrik edir və uğurlarının davamını diləyirik!

Nanoaraşdırmalar Mərkəzində növbəti elmi seminar keçirilib

10/01/2019
10 yanvar 2019-cu il tarixində Bakı Dövlət Universiteti, Fizika fakültəsi, "Nano araşdırmalar mərkəzi"nin elmi işçisi k.ü.f.d. A.H.Kərimovanın "Dəmir oksid nanohissəciklərinə dərman maddələrinin yüklənməsi və bu sistemin xərçəng xəstəliyində rolu" adlı icmal məruzəsi baş tutmuşdur. "Nano araşdırmalar mərkəzi"nin elmi işçisi Aynurə Kərimova, çıxışda kimyəvi üsullarla sintez edilmiş superparamaqnetik dəmir oksid nanohissəciklərinin müxtəlif stabilləşdirilmə metodları, sintez edilmiş nanohissəciklərə dərman maddələrinin otuzdurulması və həmçinin, dərman maddələrinin daşınması üçün müvafiq şəkildə dizayn edilməsi ilə bağlı məsələlərə toxunmuşdur. Bundan başqa, kimyəvi və herbal dərman vasitələrinin maqnit xassəli özəyə birləşdirilməsi istiqamətində müəyyən elmi-tədqiqat işlərinin müzakirəsi aparılmışdır. Çıxışın sonunda məruzəçi dinləyiciləri maraqlandıran sualları cavablandırmışdı.

Nanoaraşdırmalar Mərkəzində növbəti elmi seminar keçirilib

20/12/2018
20 dekabr 2018-ci il tarixində "Nanoaraşdırmalar mərkəzində" növbəti elmi seminar keçirilmişdir. Bu dəfə seminarda "Nanomaterialların kimyəvi fizikası" kafedrasının dissertantı Ceyran Rafiq qızı Sultanova "maqnit doldurucunun miqdarının PP+Fe və PVDF+Fe nanokompozitin funksional xassələrinə təsiri" adlı məruzə ilə çıxış etmişdir. Çıxışın sonunda o, professor və müəllim heyyətinin suallarını cavablandırmışdır.

IX sinif şagirdləri Aylin Süleymanova və Nurəddin Sadıqov Prof. M. Ə. Ramazanov və Dosent İ. S. Əhmədovun rəhbərliyi ilə yerinə yetirilmiş tədqiqat layihəsi Qızıl Medala layiq görülmüşdür

07/06/2016

Bakı Dövlət Universitetində dünya elminin prioritet istiqaməti olan nanotexnologiya sahəsində cox ciddi araşdırmalar aparmaqla bərabər, eyni zamanda orta məktəb şagirdlərinin respublika və beynəlxalq olimpiadalara hazırlanması istiqamətində işlər görülür. BDU-nun Nano Araşdırmalar laboratoriyasında respublikanın orta məktəblərində oxuyan istedadlı şagirdlərin seçilib onların beynəlxalq olimpiadalara hazırlanması artıq ənənənə şəklini almışdır. Bu işlərdən biri də Bakı Dövlət Universitetinin Nanoaraşdırmalar mərkəzində Prof.M.Ə.Ramazanov və Dosent İ.S.Əhmədovun rəhbərliyi ilə hazırlanmış 6 saylı tam orta məktəb-liseyin və Bakı Avropa Liseyinin 9-cu sinif şagirdləri Aylin Süleymanova və Nurəddin Sadıqovun “Şoran torpaqlarda bitkilərin inkişafına nanohissəciklərin təsirinin tədqiqi” mövzusunda elmi layihələri 29 May – 3 İyun tarixində Hollandiyanın Utrext şəhərində keçirilən Ətraf Mühit və Dayanıqlı İnkişaf Benəlxalq elmi Layihələr Olimpiadasında - INESPO (International Environment & Sustainability Project Olympiad) qızıl medala layiq görülmüşdür. İNESPO olimpiadası 13-18 yaşlı orta məktəb şagirdləri arasında 8-ci ildir keçirilir. Hər il bu elm olimpiadasında 49 artıq ölkənin şagirdləri iştirak edir və 110 qədər layihələr təqdim edilir. Bu layihələri qiymətləndirmə şurasına dünyanın məşhur alimləri daxil edilmişdir. Azərbaycan şagirdləri bu olimpiadada bir neçə dəfə iştirak etsələr də ilk dəfə olaraq qızıl medala latyiq görülüblər. Şura tərəfindən Azərbaycanın orta məktəb şagirdlərinin elmi layiəsinin belə yüksək qiymətə layiq görülməsi sevindirici haldır. Şagirdlərimiz Aylin Süleymanova və Nurəddin Sadıqov bu mötəbər beynəlxalq olimpiadada Azərbaycan bayrağını yüksəyə qaldırmışdır.