Tokyo Boeki şirkətlər qrupunun nümayəndələri Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında olublar

11/07/2017
Tokyo Boeki şirkətlər qrupunun nümayəndələri Bakı Dövlət Universitetinin Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında olublar. Tokyo Boeki şirkətlər qrupunun satış üzrə direktoru Kase Tomohiro, satış üzrə meneceri Vitaliy Tinkov və JEOL şirkətinin Rusiya üzrə prezidenti Tatsumi Hitaçi laboratoriyanın rəhbəri və işçi heyəti ilə görüşüb, görülən işlər, tədqiqat istiqamətləri və gələcək əməkdaşlıq imkanlarını müzakirə ediblər. Eyni zamanda, qonaqlar BDU-nun ərazisində inşa edilən Yüksək Texnologiyalar Mərkəzində görülən işlərlə tanış olub, öz təkliflərini irəli sürüb, gələcək əməkdaşlıq çərçivəsində müasir elektronikanın əsasını təşkil edən inteqral sxemlərin innovativ üsullarla hazırlanması və materialşünaslıqda istifadə olunan ən son diaqnostik və analiz avadanlıqları ilə təmin edə biləcəklərini vurğulayıblar.

Nobel mükafatı laureatı Aziz Sancar Nanoaraşdırmalar laboratoriyasının qonağı olub

13/06/2017
Kimya üzrə Nobel mükafatı laureatı, ABŞ-ın Şimali Karolina Universitetinin professoru və əslən türk olan Aziz Sancar Bakı Dövlət Universitetində olub. Aziz Sancarın Bakı Dövlət Universitetinə gəlişini yüksək qiymətləndirən rektor, akademik Abel Məhərrəmov BDU-nun yaranma və inkişaf tarixindən, bu təhsil ocağının beynəlxalq əlaqələrindən, əməkdaşlıq etdiyi aparıcı universitetlərdən, tanınmış assosiasiyalar və qurumlarla əlaqələrindən, beynəlxalq qrant layihələrində iştirakından danışıb.  Qarşılıqlı maraq doğuran görüş BDU-nun Nanoaraşdırmalar mərkəzində kimya və fizika fakültəsinin professor-müəllim heyəti, magistr və tələbələrinin iştirakı ilə davam edib. 12 il ərzində bu sahədə görülən işlər, əldə edilən nailiyyətlər haqqında məlumat verən rektor onu da bildirib ki, mərkəz universitetin təbiət fakültələrində bu sahədə aparılan elmi tədqiqatların əlaqələndirilməsi və genişləndirilməsi işində xüsusi xidmət göstərir.Nobel mükafatı laureatı Aziz Sancar mərkəzdə yerinə yetirilən işlər, nanotexnologiya sahəsində aparılan araşdırmalar, digər elmi-tədqiqat işləri ilə bağlı görülən işləri yüksək qiymətləndirib.

Görkəmli alim Roald Zinnurovic Saqdeev Nano Araşdırmalar laboratoriyasının qonağı olub

07/06/2017
ABŞ Merilend Universitetinin professoru Roald Zinnurovic Saqdeev Bakı Dövlət Universitetinin Fizika fakültəsinin Nano Araşdırmalar laboratoriyasının qonağı olub. Fizika fakültəsinin dekanı, professor Məhəmmədəli Ramazanov son illər fakültədə əldə edilən nailiyyətlər, o cümlədən  laboratoriyanın fəaliyyəti barədə ətraflı məlumat verib.  Professor Roald Zinnurovic Saqdeev laboratoriyada həyata keçirilən işləri yüksək dəyərləndirib və bu istiqamətdə fikirlərini bölüşüb. Daha sonra fakültə əməkdaşaları ilə bir sıra aktual elmi mövzular və əməkdaşlıq məsələləri müzakirə olunub.

Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitutunun əməkdaşları BDU-da

13/10/2016

Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitutunun (BNTİ) 60 illiyinə həsr edilmiş tədbirlər çərçivəsində adıçəkilən institutun direktor müavini və MDB ölkələrinin Nanotexnologiya üzrə innovasiya mərkəzinin direktoru Aleksandr Ruzayev, BNTİ-nin Elmi tədqiqat və tədris mərkəzinin direktoru, f.r.e.d. Stanislav Z.Pakulyak, Belarusiya Dövlət Universitetinin Nüvə Problemləri İnstitutunun direktor müavini, f.r.e.d. Yliya A.Fedotova Bakı Dövlət Universitetində olublar. Rektor, akademik Abel Məhərrəmovla görüşdə BDU ilə BNTİ-nin arasında mövcud əməkdaşlığın perspektivlərindən, BNTİ-nin elmi texniki imkanlarından, Fizika fakültəsində aparılan elmi tədqiqat işlərindən, nüvə texnologiyası istiqamətində magistr hazırlığından danışılıb. Fizika fakültəsinin dekanı, professor Məhəmmədəli Ramazanov qonaqlara tədris və elmi laboratoriyalar haqqında məlumat verib. BNTİ-nin Elmi tədqiqat və tədris mərkəzinin direktoru, f.r.e.d. Stanislav Z.Pakulyak fakültənin professor-müəllim və tələbələri qarşısında çıxış edib. Məlum olub ki, BNTİ tələbə, magistr, doktorant və müəllimlər üçün stajartırmalar təşkil edir və fakültə əməkdaşlarının bu imkanlardan yararlanmaları əlaqələrin daha da yaxşılaşmasına səbəb ola bilər. Sonda qonaqlar Nanoaraşdırmalar Mərkəzinə baş çəkib, burada aparılan işlərlə yaxından tanış olublar.