27/06/2018
Bakı Dövlət Universitetində fəaliyyət göstərən D.02.012 Dissertasiya Şurasının Elmi Seminarında 28 iyun 2018-ci il tarixdə saat 13.00-da əsas bina-111 saylı auditoriyada Həbibə Aslan qızı Şirinovanın “PP+Fe3O4 VƏ PVDF+Fe3O4 ƏSASLI POLIMER NANOKOMPOZITLƏRIN ALINMASI, QURULUŞU VƏ XASSƏLƏRI” mövzusunda, 2222.01– “Nanoquruluşların fizikası və texnologiyası”ixtisası üzrə fizika üzrə fəlsəfə doktoru alimlik dərəcəsi almaq üçün təqdim etdiyi dissertasiya işinin müzakirəsi keçiriləcək.  Arzu edənlər iştirak edə bilərlər!

Gənc alimlər Dubna şəhərinin Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitutunda təcrübə keçiblər

22/06/2018
Bakı Dövlət Universitetinin əməkdaşları - Səbinə Hüseynli, İlahə  Həsənova və Fizika fakültəsinin doktorantı Ceyran Sultanova Rusiyanın Dubna şəhərində yerləşən Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitutunda (JINR) təcrübədə olublar. Gənc alimlər elmi seminarlarda, o cümlədən nüvə texnologiyasının ayrı-ayrı elm sahələrinə təsiri və müasir qurğularının işləmə prinsipləri barədə müzakirələrdə iştirak ediblər. Təcrübə müddətində elmi əlaqələrin yaradılması istiqamətində fikir mübadiləsi aparılıb, innovativ layihələrinin hazırlanması texnologiyaları barədə məlumatlar verilib. İştirakçılar elmi ideyalarını əks etdirən layihələrini təqdim etdikdən sonra sertifikatlara layiq görülüblər.

BDU nun rektoru akademik Abel Məhərrəmov Yaponiyanın Kumamoto Universitetinin professoru Hirotaka İhara qəbul etmişdir

13/06/2018
BDU nun rektoru akademik Abel MəhərrəmovYaponiyanın Kumamoto Universitetinin professoru Hirotaka İhara qəbul etmişdir və görüş zamanı rektor Azərbaycan-Yaponiya  əlaqələrindən, BDU-da yapon dilinin tədrisindən, elmi əməkdaşlıq və təhsil məsələlərindən danışıldı.  Görüş zamanı gələcəkdə birgə elmi əlaqələrin davam etdirilməsi, Kumamoto Universitetində və BDU arasında  tələbə, magistr və doktorant mübadilə məsələləri müzakirə edilmişdir.

Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitutunun əməkdaşları BDU-da

13/10/2016

Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitutunun (BNTİ) 60 illiyinə həsr edilmiş tədbirlər çərçivəsində adıçəkilən institutun direktor müavini və MDB ölkələrinin Nanotexnologiya üzrə innovasiya mərkəzinin direktoru Aleksandr Ruzayev, BNTİ-nin Elmi tədqiqat və tədris mərkəzinin direktoru, f.r.e.d. Stanislav Z.Pakulyak, Belarusiya Dövlət Universitetinin Nüvə Problemləri İnstitutunun direktor müavini, f.r.e.d. Yliya A.Fedotova Bakı Dövlət Universitetində olublar. Rektor, akademik Abel Məhərrəmovla görüşdə BDU ilə BNTİ-nin arasında mövcud əməkdaşlığın perspektivlərindən, BNTİ-nin elmi texniki imkanlarından, Fizika fakültəsində aparılan elmi tədqiqat işlərindən, nüvə texnologiyası istiqamətində magistr hazırlığından danışılıb. Fizika fakültəsinin dekanı, professor Məhəmmədəli Ramazanov qonaqlara tədris və elmi laboratoriyalar haqqında məlumat verib. BNTİ-nin Elmi tədqiqat və tədris mərkəzinin direktoru, f.r.e.d. Stanislav Z.Pakulyak fakültənin professor-müəllim və tələbələri qarşısında çıxış edib. Məlum olub ki, BNTİ tələbə, magistr, doktorant və müəllimlər üçün stajartırmalar təşkil edir və fakültə əməkdaşlarının bu imkanlardan yararlanmaları əlaqələrin daha da yaxşılaşmasına səbəb ola bilər. Sonda qonaqlar Nanoaraşdırmalar Mərkəzinə baş çəkib, burada aparılan işlərlə yaxından tanış olublar.