Təbrik edirik

18/05/2018
Bakı Dövlət Universitetinin böyük akt zalında professor-müəllim heyətinin iştirakı ilə BDU Elmi Şurasının genişləndirilmiş iclası keçirilib. İclasda Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin 100 illiyinə və ulu öndər Heydər Əliyevin 95 illik yubileyinə həsr olunmuş şahmat turnirinin qalibləri mükafatlandırılıb. Turnir qaliblərindən biri Fizika fakültəsinin dekanı prof.  Ramazanov Məhəmmədəli Əhməd oğludur. Fakültə adından onu təbrik edir və yeni uğurlar arzu edirik.

23/04/2018
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir.  Nanoaraşdırmalar mərkəzinin baş laborantı Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxış etmişdir.  Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  “Metal əsaslı nanohissəciklərin bitki toxumalarına sovrulması və lokalizasiyası” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim edib. Sonda seminar iştirakçılarının sualları cavablandırılıb.

BDU-da Elmi Şuranın növbəti iclası keçirilib

13/04/2018
Bakı Dövlət Universitetində Elmi Şurasının növbəti genişləndirilmiş iclası keçirilib. AMEA-nın üzvləri, ali təhsil müəssisələrinin rektorları, Şura üzvləri, tanınmış alimlərin iştirak etdiyi iclası giriş sözü ilə açan universitetin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov respublikamızda təhsilə dövlət qayğısından, 11 aprel 2018-ci ildə keçirilən Prezident seçkilərinin uğurlu nəticələrindən bəhs edib. Bildirib ki, Yeni Azərbaycan Partiyasının sədri İlham Əliyevin yenidən Azərbaycan Respublikasının Prezidenti seçilməsi bütün Azərbaycan xalqının qələbəsidir. Azərbaycanın yeni inkişafı, ölkəmizdəki sabitliyin, əmin-amanlığın qorunub saxlanılması, hər bir Azərbaycan vətəndaşının seçimində öz əksini tapıb. Sonra rektor Abel Məhərrəmov gündəlikdə olan məsələləri tədbir iştirakçılarının diqqətinə çatdırıb. Daha sonra elmi-tədqiqat işlərinin nəticələrinə görə 2017-ci ildə təbiət fakültələri üzrə birinci yeri tutmuş  Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrası mükafatlandırılıb. Həmçinin 2017-ci ildə əldə etdiyi elmi nailiyyətlərinə görə Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının dissertantı, Nanoaraşdırmalar ETM-nin kiçik elmi işçisi Həbibə Şirinova  Fəxri fərmanla təltif olunub.

MDB ölkələrinin Gənc alimlərinin ixtisas artırma təcrübəsində magistirlərin iştirakı

18/11/2011

Fizika fakültəsinin Nanohissəciklərin fizikası ixtisası üzrə II kurs magistrı Məmmədova Qəmər Yaqub qızı və Kimya fakültəsinin Nanomaterialların fiziki- kimyası ixtisası üzrə II kurs magistrı Balayeva  Ofeliya Oqtay qızı 16.10.2011 tarixindən 17.11.2011 tarixinə qədər Rusiya federasiyasının Dubna şəhərində MDB dövlətlərinin gənc alimləri  üçün təcrübəsində iştirak etmişlər. Bu müddət ərzində onlar Fizikanın və Kimyanın müasir problemləri,  Nanotexnologiyanın ən effektiv sahələri ilə tanış olmuş, nanosistemlərin əsas tədqiqat metodlarını öyrənmiş, Sinxrotron və nuklotron radiasiya ilə tanış olmuş, qabaqcıl şirkətlərin rəhbərliyi ilə işgüzar görüşlərdə iştirak etmiş, müasir tələblərə cavab verən layihə və məqalə hazırlamışlar. Eyni zamanda Nüvə Tədqiqatlar İnstitutunda yerləşən laboratoriyalarda olmuş və bu laboratoriyaların işləri ilə yaxından tanış olmuşlar. Təcrübə ərzində iştirakçılara  3 sertifikat, 1 diplom və şəhadətnamə təqdim etmişlər.