Təbrik edirik

18/05/2018
Bakı Dövlət Universitetinin böyük akt zalında professor-müəllim heyətinin iştirakı ilə BDU Elmi Şurasının genişləndirilmiş iclası keçirilib. İclasda Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin 100 illiyinə və ulu öndər Heydər Əliyevin 95 illik yubileyinə həsr olunmuş şahmat turnirinin qalibləri mükafatlandırılıb. Turnir qaliblərindən biri Fizika fakültəsinin dekanı prof.  Ramazanov Məhəmmədəli Əhməd oğludur. Fakültə adından onu təbrik edir və yeni uğurlar arzu edirik.

23/04/2018
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir.  Nanoaraşdırmalar mərkəzinin baş laborantı Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxış etmişdir.  Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  “Metal əsaslı nanohissəciklərin bitki toxumalarına sovrulması və lokalizasiyası” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim edib. Sonda seminar iştirakçılarının sualları cavablandırılıb.

BDU-da Elmi Şuranın növbəti iclası keçirilib

13/04/2018
Bakı Dövlət Universitetində Elmi Şurasının növbəti genişləndirilmiş iclası keçirilib. AMEA-nın üzvləri, ali təhsil müəssisələrinin rektorları, Şura üzvləri, tanınmış alimlərin iştirak etdiyi iclası giriş sözü ilə açan universitetin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov respublikamızda təhsilə dövlət qayğısından, 11 aprel 2018-ci ildə keçirilən Prezident seçkilərinin uğurlu nəticələrindən bəhs edib. Bildirib ki, Yeni Azərbaycan Partiyasının sədri İlham Əliyevin yenidən Azərbaycan Respublikasının Prezidenti seçilməsi bütün Azərbaycan xalqının qələbəsidir. Azərbaycanın yeni inkişafı, ölkəmizdəki sabitliyin, əmin-amanlığın qorunub saxlanılması, hər bir Azərbaycan vətəndaşının seçimində öz əksini tapıb. Sonra rektor Abel Məhərrəmov gündəlikdə olan məsələləri tədbir iştirakçılarının diqqətinə çatdırıb. Daha sonra elmi-tədqiqat işlərinin nəticələrinə görə 2017-ci ildə təbiət fakültələri üzrə birinci yeri tutmuş  Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrası mükafatlandırılıb. Həmçinin 2017-ci ildə əldə etdiyi elmi nailiyyətlərinə görə Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının dissertantı, Nanoaraşdırmalar ETM-nin kiçik elmi işçisi Həbibə Şirinova  Fəxri fərmanla təltif olunub.

“MDB: İnnovasiyalarda tərəfdaşlıq” mövzusunda beynəlxalq konfrans öz işinə başlayıb

07/12/2011

Bu gün Bakı Dövlət Universitetində “MDB: İnnovasiyalarda tərəfdaşlıq” mövzusunda beynəlxalq konfrans (Road Show) öz işinə başlayıb. Konfransın təşkilatçıları – MDB-nin Nano texnologiyaları üzrə beynəlxalq İnnovasiya Mərkəzi, Birləşmiş Nüvə Araşdırmaları İnstitutu və Bakı Dövlət Universitetidir. Tədbir MDB-yə üzv dövlətlərin humanitar əməkdaşlığı üzrə Beynəlxalq Fondun təşkilati dəstəyi ilə yerinə yetiriləcək. Konfransın operatoru İnsiders kommunikasiya şirkətlər qrupudur.

İki gün davam edəcək konfransın plenar iclasını BDU-nun rektoru, akademik Abel Məhərrəmov açaraq “MDB məkanında innovasiya və nanotexnologiyalar sahəsində əməkdaşlığın inkişafı” mövzusunda məruzə edib. Akademik Abel Məhərrəmov bildirib ki, “XXI əsr elm və təhsil əsridir. Bu əsrin prioritet sahələri artıq ön plana çıxmışdır. Nano texnologiyalar bu prioritet sahələrdən biridir. Nanotexnologiyaların inkişafı  bəşəriyyətə bu günə kimi həlli mümkün olmayan problemlərin çözülməsi üçün sərhədsiz imkanlar açır. Nano texnologiyaların inkişafı yeni elmi-texnoloji inqilab hesab edilir. Bu gün, nanotexnologiyalar XXI əsrin iqtisadiyyatının sistemini təşkil edən bir amil kimi qəbul edilir”.

Akademik Abel Məhərrəmov respublikamızda nanotexnologiyaların inkişafında BDU-nun rolundan bəhs edərək 2005-ci ildə BDU-da Nano Araşdırmalar Mərkəzinin açıldığını, “Nanomaterialların kimyəvi fizikası” kafedrasının yarandığını, superparamagnit xarakteristikasına malik olan nano kompozisiyalı strukturların hazırlandığını və bu sahədə əldə edilən başqa nailiyyətlərdən danışıb.

Sonra MDB-nin Nanotexnologiyaları üzrə beynəlxalq İnnovasiya Mərkəzinin direktoru A.Ruzayev,Rossotrudnichestvo” təşkilatının Azərbaycan üzrə təmsilçisi E.Şeyxov, “Rusiyanın vençur şirkəti”nin Kommunikasiya və İnkişaf Departamentinin başçısı  Y.Kuznetsov, Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının Elmi İnnovasiyalar Mərkəzinin direktoru Fərman Qasımov və başqaları çıxış edərək konfransın əhəmiyyətindən, bu sahənin daha da inkişafına verəcəyi töhfələrdən bəhs ediblər.

“MDB: İnnovasiyalarda tərəfdaşlıq” mövzusunda beynəlxalq konfransın (Road Show) önəmli hissələrindən biri də “təkbətək” format çərçivəsində görüşlərin təşkilidir. Bu görüşlər zamanı tərəflər arasında işgüzar əlaqələrin yaradılması, əməkdaşlıq, perspektivli innovasiya proyektləri üzrə ilkin razılığın əldə edilməsi nəzərdə tutulur.

Sonda Bakı Dövlət Universiteti ilə “İnsiders” Kommunikasiya qrupu arasında  BDU-nun nəzdində Texnoparkın yaradılması üzrə layihənin birgə reallaşdırılmasına dair Memorandum imzalanıb.