Nanoaraşdırmalar Mərkəzində növbəti elmi seminar keçirilib

19/10/2018
BDU-nun Nanoaraşdırmalar Mərkəzində elmi seminar keçirilib. Elmi seminarda Mərkəzin əməkdaşı , əslən Cənubi Koreyadan olan, aparıcı elmi işçi, fəlsəfə doktoru Jiseok  Kim  “Biomedical and electronic applications with nanomaterials” (Nanomateriallarla biotibbi və elektronik tətbiqlər )  mövzusunda çıxış edib. O, apardığı elmi tədqiqatların nəticələrinə dair hesabat xarakterli çıxış edib, seminar iştirakçılarının suallarını cavablandırıb , onların təklif və iradlarına münasibət bildirib. Qeyd edək ki, Nanoaraşdırmalar Mərkəzində bu il fəaliyyətə başlayan Kim Jiseok bakalavr səviyyəsi üzrə təhsilini Türkiyədə, magistratura səviyyəsini Cənubi Koreyada, doktoranturanı isə Kanadada bitirib . Seminarda Nanoaraşdırmalar Mərkəzinin əməkdaşları, doktorantları və tələbələr iştirak ediblər.

Fizika fakültəsi Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir

11/10/2018
Kafedranın dissertantı Hümbətov Şirxan Ərəstun oğlu dissertasiya işində nəzərdə tutulmuş elmi tədqiqatların nəticələrinə dair hesabat xarakterli çıxış etmişdir. Hümbətov Şirxan Ərəstun oğlu “Maye kristal-BaTiO3 nanohissəcikli sistemlərin fiziki xassələri” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim etmişdir. Sonda seminar iştirakçılarının sualları cavablandırılmış, onların təklif və iradlarına dair müzakirələr aparılmışdır.

BDU-nun elmi işçisi Yaponiyanın Kumamoto Universitetində elmi ezamiyyətdə olub

21/09/2018
Bakı Dövlət Universitetinin Nanoaraşdırmalar laborotoriyasının elmi işçisi, doktorant Almara Rəhimli iyun-sentyabr ayları ərzində Yaponiyanın Kumamoto Universitetinin “Tətbiqi kimya və biokimya” mərkəzində tədqiqat işi aparıb. Yaponiya dövlətinin dəvəti ilə reallaşan səfər bu ölkənin Elm Fondu və BDU tərəfindən maliyyələşdirilib. Tədqiqatçı üç aylıq elmi ezamiyyəti müddətində kolloidal silisium nanohissəciklərinin səthinin yeni metodla polimerlə örtülməsi, xassələrinin tədqiqi və tətbiqi imkanlarının araşdırılması məsələləri ilə məşğul olaraq əhəmiyyətli nəticələr əldə edib. Qeyd edək ki, Almara Rəhimlinin elmi rəhbərləri BDU-nun Fizika fakültəsinin dekanı, professor Məhəmmədəli Ramazanov və Yaponiyanın Kumamoto Universitetinin professoru Hirotaka İharadır.

Tokyo Boeki şirkətlər qrupunun nümayəndələri Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında olublar

11/07/2017

Tokyo Boeki şirkətlər qrupunun nümayəndələri Bakı Dövlət Universitetinin Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında olublar. Tokyo Boeki şirkətlər qrupunun satış üzrə direktoru Kase Tomohiro, satış üzrə meneceri Vitaliy Tinkov və JEOL şirkətinin Rusiya üzrə prezidenti Tatsumi Hitaçi laboratoriyanın rəhbəri və işçi heyəti ilə görüşüb, görülən işlər, tədqiqat istiqamətləri və gələcək əməkdaşlıq imkanlarını müzakirə ediblər. Eyni zamanda, qonaqlar BDU-nun ərazisində inşa edilən Yüksək Texnologiyalar Mərkəzində görülən işlərlə tanış olub, öz təkliflərini irəli sürüb, gələcək əməkdaşlıq çərçivəsində müasir elektronikanın əsasını təşkil edən inteqral sxemlərin innovativ üsullarla hazırlanması və materialşünaslıqda istifadə olunan ən son diaqnostik və analiz avadanlıqları ilə təmin edə biləcəklərini vurğulayıblar. Qeyd edək ki, Nanoaraşdırmalar laboratoriyasının JEOL  və Tokyo Boeki şirkətlər qrupuna üzv olan digər Rigaku şirkəti ilə  əməkdaşlığı uzun illərdir ki davam edir. Bu əməkdaşlıq çərçivəsində Bakı Dövlət Universitetinin sifarişi ilə 2012-ci ildə maliyyə dəyəri bir milyondan artıq olan elmi tədqiqat avadanlıqları (SEM, JEOL, JSM-7600F və  Rigaku MiniFlex 600) alınıb və quraşdırılıb, eyni zamanda, laboratoriyanın bir necə əməkdaşı Yaponiyanın Tokio şəhərində adıçəkilən şirkətlər tərəfindən təşkil olunmuş qısamüddətli təcrübə proqramında iştirak edib və sertifikatla təltif olunublar.