BDU Web of Science-də lider universitet seçilib

07/12/2018
Bu gün Təhsil Nazirliyi ilə “Clarivate Analytics” arasında əməkdaşlığın yeni mərhələsinə həsr olunmuş mərasim keçirilib. Tədbirdə “Clarivate Analytics” tərəfindən “2015-2018-ci illərdə “Web of Science” elmi bazasında Azərbaycan ali təhsil müəssisələri: nəticə və perspektivlər” adlı təqdimat keçirilib və “Web of Science Azerbaijan-2018” mükafatları təqdim edilib. Bakı Dövlət Universiteti Web of Science bazasına daxil olan jurnallarda ən çox məqalə dərc etdirən lider universitet nominasiyası üzrə qalib olub. AMEA, Rabitə və İnformasiya Texnologiyaları Nazirliyi və Bakı Dövlət Universitetinin Tətbiqi Riyaziyyat ETİ-də birgə çap olunan və Web of Science Core Collection-də indekslənən Q1 jurnalları arasında yer tutan ”Applied and Computational Mathematics” jurnalı da mükafata layiq görülüb. Bundan əlavə, universitetin Fizika fakültəsinin dekanı, professor Məhəmmədəli Ramazanov və Kimya fakültəsinin dosenti Ataş Qurbanov təbiət elmləri üzrə Web of Science-də ən məhsuldar müəllif nominasiyası üzrə qalib olublar. BDU-nun Beynəlxalq Elmi Araşdırma Mərkəzinin üzvü, professor Nizami Həsənli, Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsinin əməkdaşı Kamran Mahmudov isə Azərbaycan diaspora elminin inkişafı və dəstəyindəki xidmətlərinə görə mükafata layiq görülüblər.

Professor BDU-nun Nanoaraşdırmalar Mərkəzində mühazirə oxuyub

03/12/2018
Bakı Dövlət Universitetinin Nanoaraşdırmalar Mərkəzində Türkiyənin hərbi məhsulların istehsalı ilə məşğul olan Vestel Müdafiə Sənayesinin əməkdaşı professor Sadiq Quliyev mühazirə oxuyub. Professor-müəllim heyətinin iştirakı ilə keçirilən seminarı açan Fizika fakültəsinin dekanı, professor Məhəmmədəli Ramazanov  qonaq haqqında ətraflı məlumat verib. Bildirib ki, professor S.Quliyev 20 ildən artıqdır ki, Türkiyənin müxtəlif tədqiqat və sənaye mərkəzlərində çalışır və tətbiqi kimya sahəsində tanınmış alimdir. Onun əvvəllər SSRİ Elmlər Akademiyasının A.N.Frumkin adına Elektrokimya İnstitutunda, AMEA-nın Neft-Kimya Prosesləri İnstitutunda fəaliyyət göstərdiyini, məruzəsinin isə BDU-nun Nanoaraşdırmalar Mərkəzinin elmi istiqaməti baxımından mühüm əhəmiyyət kəsb etdiyini vurğulayıb. Daha sonra professor Sadiq Quliyev “Qatı oksid yanacaq elementləri” mövzusunda məruzə edib, iştirakçıların çoxsaylı suallarını cavablandırıb.

BDU-nun professoru Vyanada STAR-NET-in iclasda çıxış edib

29/11/2018
Vyanada Beynəlxalq Atom Enerji Agentliyinin (BAEA) Baş ofisində "Nüvə texnologiyası sahəsində təhsilin və kadr hazırlığının təşkili" şəbəkəsi (STAR-NET) Baş Məclisi və Rəyasət Heyətinin genişləndirilmiş iclası keçirilib. 10-dək ölkədən 25 nümayəndənin iştirak etdiyi tədbirdə Azərbaycanı Bakı Dövlət Universitetinin Fizika fakültəsinin dekanı, professor Məhəmmədəli Ramazanov və həmin fakültənin dosenti Flora Hacıyeva təmsil ediblər. Professor Məhəmmədəli Ramazanov çıxışında şəbəkəyə üzv ölkələrin birgə beynəlxalq elm və təhsil qrantlarında iştirak etmələrinin önəmindən danışıb, müəyyən təkliflər səsləndirib. Müzakirələr zamanı nüvə texnologiyasının istifadəsinin ümümbəşəri əhəmiyyətindən, nüvə texnologiyasının gələcək fəsadlarını aradan qaldırmaq üçün yüksək ixtisaslı kadrların hazırlanmasından, BAEA-nın bu istiqamətdəki fəaliyyətindən danışılıb.

Nanoaraşdırmalar laboratoriyasının əməkdaşları İtaliyanın Roma şəhərində Beynəlxalq Elmi konfransda iştirak ediblər

02/10/2017

24-27 sentyabr 2017-ci il tarixində İtalyanın Roma şəhərində II beynəlxalq Nanotexnologiyanın ətraf mühitə innovativ tədbiqi (2nd International Conference on NANOTECHNOLOGY BASED INNOVATIVE APPLICATIONS FOR THE ENVIROMENT –NİNE 2017 adlı elmi konfransı keçirilmişdir. Konfrans Italian  Association of Chemical Engineering (AİDİC) və Roma Sapienza Universitetinin Kimya və materiallar mühəndisliyi fakültəsinin birgə təşkilatçılığı ilə həyata keçirilmişdir.

Bakı Dövlət Universitetinin Nanoaraşdırmalar laboratoriyasının kiçik elmi işçisi, “Nanomaterialların kimyəvi fizikası” kafedrasının aspirantı H.A.Şirinova və  Nanoaraşdırmalar laboratoriyasının kiçik elmi işçisi K.Ə.Hüseynov Romada keçirilən bu kanfransda iştirak etmiş və uyğun olaraq ROLE OF STRUCTURE OF THE NANOCOMPOSITES BASED ON POLYPROPYLENE AND MAGNETITE NANOPARTICLES ON THEIR THERMAL PROPERTIES(A.M.Maharramov, M.A.Ramazanov,Luca Di Palma, F.V.Hajiyeva, H.A.Shirinova, U.A.Hasanova) və PHOTOCATALYTIC DEGRADATION OF ORGANIC POLLUTANTS IN AIR BY APPLICATIN OF TITANIUM DIOXIDE NANOPARTICLES. (Mammadov G., Ramazanov M., Kanaev A., Hasanova U., Huseynov K.,) adlı məruzə ilə çıxış etmiş, konfrans iştirakçıları tərəfindən verilən sualları cavablandırmışlar. Konfrans müddətində digər ölkə iştirakçıları ilə elmi diskusiyalar aparılmış , birgə  əməkdaşlıq imkanları müzakirə olunmuşdur. Ümumilikdə konfransda 17-si xarici müəlliflərin olmaqla  80 dən çox elmi iş məruzə olunmuş və ya posterlərlə təqdim olunmuşdur.

Qeyd edək ki, NiNE 2017 ikinci beynəlxalq konfransına Azərbaycan tərəfindən BDU əməkdaşlarının həm műəllif olduğu 5məqalə göndərilmişdir və bu məqalələr Thomson Reuters agentliyi tərəfindən indekslənmiş Chemical Engineering Transaction jurnalında dərc olunacaqdır. Həmçinin Nanomateriallarin kimyəvi fizikası kafedrasının bir sıra aspirantlarınin ikinci elmi rəhbərləri La Sapienza universitetinin professorlarıdır. O cümlədən NINE2017 ikinci beynəlxalq elmi konfransının iştirakçısı  H.A.Şirinovanın da elmi rəhbərləri Bakı Dövlət Universitetinin professoru prof.M.A.Ramazanov və La Sapienza Universitetinin professoru prof.Luca Di Palmadır.