Nanoaraşdırmalar laboratoriyasının əməkdaşları İtaliyanın Roma şəhərində Beynəlxalq Elmi konfransda iştirak ediblər

02/10/2017
24-27 sentyabr 2017-ci il tarixində İtalyanın Roma şəhərində II beynəlxalq Nanotexnologiyanın ətraf mühitə innovativ tədbiqi (2nd International Conference on NANOTECHNOLOGY BASED INNOVATIVE APPLICATIONS FOR THE ENVIROMENT –NİNE 2017 adlı elmi konfransı keçirilmişdir. Konfrans Italian  Association of Chemical Engineering (AİDİC) və Roma Sapienza Universitetinin Kimya və materiallar mühəndisliyi fakültəsinin birgə təşkilatçılığı ilə həyata keçirilmişdir. Bakı Dövlət Universitetinin Nanoaraşdırmalar laboratoriyasının kiçik elmi işçisi, “Nanomaterialların kimyəvi fizikası” kafedrasının aspirantı H.A.Şirinova və  Nanoaraşdırmalar laboratoriyasının kiçik elmi işçisi K.Ə.Hüseynov Romada keçirilən bu kanfransda iştirak etmişlər.

Şərəfli ömrün məqamları

25/09/2017
XX  əsrin ikinci yarısından başlayaraq təbiət elmlərinin inkişafında yeni bir tendensiya – multidisçiplinar tendensiyası üstünlük təşkil etməyə başladı. Elmlərin, xüsusilə öz inkişafında yüksək nailiyyətlər qazanmış fizika elminin digər elmlərlə inteqrasiyası dünya texnoloji elmlərin inkişafında yeni perspektivlər açdı.  Bu cür müqəddəs bir işdə indi 60 illik yubileyini qeyd etdiyimiz Mustafa müəllimin də böyük rolu var. Mustafa müəllimin 60 illik yubileyi haqqında bu yazını hazırlayarkən illərin necə də sürətlə keçdiyini anladım. Mən Mustafa müəllimlə 1975-ci ildə ali məktəbə eyni qrupda imtahan vermişəm və hələ onda onun aglına, intellektinə, qabiliyyətinə heyran olmuşdum. İndi ömrünün müdriklik çağına qədəm qoymuş istedadlı alimin həyatına bir cığır açaq və onun ömür səhifələrini vərəqləyək.

Fizika fakültəsinin doktorantı Yaponiyanın Kumamoto Universitetində elmi ezamiyyətdədir

19/09/2017
Bakı Dövlət Universitetinin Fizika fakültəsinin doktorantı Rəhimli Almara Yaponiyanın Kumamoto Universitetinin “Tətbiqi kimya və biokimya” mərkəzinə bir aylıq elmi ezamiyyətə göndərilib. Yaponiyanın Elm Fondu tərəfindən maliyyələşdirilmiş layihə əsnasında ezamiyyətdə olan doktorant səthi karbonabənzər materialla modifikasiya olunmuş titan-dioksid nanohissəciklərinin yeni metodla sintezi, xassələrinin tədqiqi və tətbiqi imkanlarının araşdırılması məsələləri ilə məşğul olacaq. Qeyd edək ki, Almara Rəhimlinin elmi rəhbərləri BDU-nun Fizika fakültəsinin dekanı, professor Məhəmmədəli Ramazanov və Yaponiyanın Kumamoto Universitetinin professor Hirotaka Iharadır.

02/10/2017

Bakı Dövlət Universitetinin Nanoaraşdırmalar laboratoriyasının kiçik elmi işçisi, “Nanomaterialların kimyəvi fizikası” kafedrasının aspirantı H.A.Şirinova və  Nanoaraşdırmalar laboratoriyasının kiçik elmi işçisi K.Ə.Hüseynov Romada keçirilən bu kanfransda iştirak etmiş və uyğun olaraq ROLE OF STRUCTURE OF THE NANOCOMPOSITES BASED ON POLYPROPYLENE AND MAGNETITE NANOPARTICLES ON THEIR THERMAL PROPERTIES(A.M.Maharramov, M.A.Ramazanov,Luca Di Palma, F.V.Hajiyeva, H.A.Shirinova, U.A.Hasanova) və PHOTOCATALYTIC DEGRADATION OF ORGANIC POLLUTANTS IN AIR BY APPLICATIN OF TITANIUM DIOXIDE NANOPARTICLES. (Mammadov G., Ramazanov M., Kanaev A., Hasanova U., Huseynov K.,) adlı məruzə ilə çıxış etmiş, konfrans iştirakçıları tərəfindən verilən sualları cavablandırmışlar. Konfrans müddətində digər ölkə iştirakçıları ilə elmi diskusiyalar aparılmış , birgə  əməkdaşlıq imkanları müzakirə olunmuşdur. Ümumilikdə konfransda 17-si xarici müəlliflərin olmaqla  80 dən çox elmi iş məruzə olunmuş və ya posterlərlə təqdim olunmuşdur.

Qeyd edək ki, NiNE 2017 ikinci beynəlxalq konfransına Azərbaycan tərəfindən BDU əməkdaşlarının həm műəllif olduğu 5məqalə göndərilmişdir və bu məqalələr Thomson Reuters agentliyi tərəfindən indekslənmiş Chemical Engineering Transaction jurnalında dərc olunacaqdır. Həmçinin Nanomateriallarin kimyəvi fizikası kafedrasının bir sıra aspirantlarınin ikinci elmi rəhbərləri La Sapienza universitetinin professorlarıdır. O cümlədən NINE2017 ikinci beynəlxalq elmi konfransının iştirakçısı  H.A.Şirinovanın da elmi rəhbərləri Bakı Dövlət Universitetinin professoru prof.M.A.Ramazanov və La Sapienza Universitetinin professoru prof.Luca Di Palmadır.