Gənc alimlər Dubna şəhərinin Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitutunda təcrübə keçiblər

22/06/2018
Bakı Dövlət Universitetinin əməkdaşları - Səbinə Hüseynli, İlahə  Həsənova və Fizika fakültəsinin doktorantı Ceyran Sultanova Rusiyanın Dubna şəhərində yerləşən Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitutunda (JINR) təcrübədə olublar. Gənc alimlər elmi seminarlarda, o cümlədən nüvə texnologiyasının ayrı-ayrı elm sahələrinə təsiri və müasir qurğularının işləmə prinsipləri barədə müzakirələrdə iştirak ediblər. Təcrübə müddətində elmi əlaqələrin yaradılması istiqamətində fikir mübadiləsi aparılıb, innovativ layihələrinin hazırlanması texnologiyaları barədə məlumatlar verilib. İştirakçılar elmi ideyalarını əks etdirən layihələrini təqdim etdikdən sonra sertifikatlara layiq görülüblər.

BDU nun rektoru akademik Abel Məhərrəmov Yaponiyanın Kumamoto Universitetinin professoru Hirotaka İhara qəbul etmişdir

13/06/2018
BDU nun rektoru akademik Abel MəhərrəmovYaponiyanın Kumamoto Universitetinin professoru Hirotaka İhara qəbul etmişdir və görüş zamanı rektor Azərbaycan-Yaponiya  əlaqələrindən, BDU-da yapon dilinin tədrisindən, elmi əməkdaşlıq və təhsil məsələlərindən danışıldı.  Görüş zamanı gələcəkdə birgə elmi əlaqələrin davam etdirilməsi, Kumamoto Universitetində və BDU arasında  tələbə, magistr və doktorant mübadilə məsələləri müzakirə edilmişdir.

12/06/2018
13 iyun 2018-ci il tarixində “Nanomaterialların kimyəvi fizikası” kafedrasının elmi seminarında “Nanomaterialların kimyəvi fizikası” kafedrasının dissertantı Şirinova Həbibə Aslan qızının 2222.01– “Nanoquruluşların fizikası və texnologiyası” ixtisası üzrə fizika üzrə fəlsəfə doktoru elmi dərəcəsi almaq üçün “PP+Fe3O4 və PVDF+Fe3O4 ƏSASLI POLİMER NANOKOMPOZİTLƏRİN ALINMASI, QURULUŞU VƏ XASSƏLƏRİ” mövzusunda təqdim etdiyi dissertasiya işinin ilkin müzakirəsi keçiriləcək. Arzu edənlər iştirak edə bilər. Fizika fakültəsi, 161 saylı auditoriya, saat 12:00.

Nanoaraşdırmalar laboratoriyasının əməkdaşları İtaliyanın Roma şəhərində Beynəlxalq Elmi konfransda iştirak ediblər

02/10/2017

24-27 sentyabr 2017-ci il tarixində İtalyanın Roma şəhərində II beynəlxalq Nanotexnologiyanın ətraf mühitə innovativ tədbiqi (2nd International Conference on NANOTECHNOLOGY BASED INNOVATIVE APPLICATIONS FOR THE ENVIROMENT –NİNE 2017 adlı elmi konfransı keçirilmişdir. Konfrans Italian  Association of Chemical Engineering (AİDİC) və Roma Sapienza Universitetinin Kimya və materiallar mühəndisliyi fakültəsinin birgə təşkilatçılığı ilə həyata keçirilmişdir.

Bakı Dövlət Universitetinin Nanoaraşdırmalar laboratoriyasının kiçik elmi işçisi, “Nanomaterialların kimyəvi fizikası” kafedrasının aspirantı H.A.Şirinova və  Nanoaraşdırmalar laboratoriyasının kiçik elmi işçisi K.Ə.Hüseynov Romada keçirilən bu kanfransda iştirak etmiş və uyğun olaraq ROLE OF STRUCTURE OF THE NANOCOMPOSITES BASED ON POLYPROPYLENE AND MAGNETITE NANOPARTICLES ON THEIR THERMAL PROPERTIES(A.M.Maharramov, M.A.Ramazanov,Luca Di Palma, F.V.Hajiyeva, H.A.Shirinova, U.A.Hasanova) və PHOTOCATALYTIC DEGRADATION OF ORGANIC POLLUTANTS IN AIR BY APPLICATIN OF TITANIUM DIOXIDE NANOPARTICLES. (Mammadov G., Ramazanov M., Kanaev A., Hasanova U., Huseynov K.,) adlı məruzə ilə çıxış etmiş, konfrans iştirakçıları tərəfindən verilən sualları cavablandırmışlar. Konfrans müddətində digər ölkə iştirakçıları ilə elmi diskusiyalar aparılmış , birgə  əməkdaşlıq imkanları müzakirə olunmuşdur. Ümumilikdə konfransda 17-si xarici müəlliflərin olmaqla  80 dən çox elmi iş məruzə olunmuş və ya posterlərlə təqdim olunmuşdur.

Qeyd edək ki, NiNE 2017 ikinci beynəlxalq konfransına Azərbaycan tərəfindən BDU əməkdaşlarının həm műəllif olduğu 5məqalə göndərilmişdir və bu məqalələr Thomson Reuters agentliyi tərəfindən indekslənmiş Chemical Engineering Transaction jurnalında dərc olunacaqdır. Həmçinin Nanomateriallarin kimyəvi fizikası kafedrasının bir sıra aspirantlarınin ikinci elmi rəhbərləri La Sapienza universitetinin professorlarıdır. O cümlədən NINE2017 ikinci beynəlxalq elmi konfransının iştirakçısı  H.A.Şirinovanın da elmi rəhbərləri Bakı Dövlət Universitetinin professoru prof.M.A.Ramazanov və La Sapienza Universitetinin professoru prof.Luca Di Palmadır.