BDU-da üçtərəfli anlaşma memorandumu imzalanıb

23/01/2018
Bakı Dövlət Universitetində bu ali təhsil ocağı, Nəqliyyat, Rabitə və Yüksək Texnologiyalar Nazirliyi və Almaniyanın nüvə fizikası üzrə beynəlxalq təşkilatı olan Antiproton və İon Tədqiqatları Mərkəzi GMBH (FAIR) arasında elmi və texnoloji əməkdaşlıq haqqında anlaşma memorandumunun imzalanmasına həsr olunmuş tədbir keçirilib. Memorandumda elmi əməkdaşlığı gücləndirmək, texnoloji yenilik, sosial-iqtisadi inkişafı təmin edən beynəlxalq əhəmiyyətə malik elmi və texnoloji nəticələrə nail olmaq, ixtisaslaşdırılmış seminarlar, simpoziumlar və digər elmi görüşlərin təşkili, birgə tədqiqat layihələri, mübadilə tədbirləri, professor-müəllim heyəti və tədqiqatçıların mübadiləsi kimi məsələlər öz əksini tapıb.

İSESKO-nun baş direktoru Bakı Dövlət Universitetinin Dostu adına layiq görülüb

22/12/2017
İslam Təhsil, Elm və Mədəniyyət Təşkilatının (İSESKO) baş direktoru Əbdüləziz bin Osman əl-Tüveycrinin rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olub.

19/12/2017
Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində fəaliyyət göstərən D.02.012 Dissertasiya Şurasında 21 dekabr 2017-ci il tarixdə saat 15.30-da əsas bina-437 saylı auditoriyada Sevinc Qərib qızı Nuriyevanın “Qamma şüalar və elektrik qaz boşalması ilə modifikasiya olunmuş polipropilen matrisdə Ag2S nanohissəciklərinin formalaşması xüsusiyyətləri” mövzusunda, 2222.01– “Nanoquruluşların fizikası və texnologiyası”  və 2220.01– “Yarımkeçricilər fizikası” ixtisasları üzrə fizika üzrə fəlsəfə doktoru alimlik dərəcəsi almaq üçün təqdim etdiyi dissertasiya işinin müdafiəsi keçiriləcək. Arzu edənlər iştirak edə bilərlər.

Nanoaraşdırmalar laboratoriyasının əməkdaşları İtaliyanın Roma şəhərində Beynəlxalq Elmi konfransda iştirak ediblər

02/10/2017

24-27 sentyabr 2017-ci il tarixində İtalyanın Roma şəhərində II beynəlxalq Nanotexnologiyanın ətraf mühitə innovativ tədbiqi (2nd International Conference on NANOTECHNOLOGY BASED INNOVATIVE APPLICATIONS FOR THE ENVIROMENT –NİNE 2017 adlı elmi konfransı keçirilmişdir. Konfrans Italian  Association of Chemical Engineering (AİDİC) və Roma Sapienza Universitetinin Kimya və materiallar mühəndisliyi fakültəsinin birgə təşkilatçılığı ilə həyata keçirilmişdir.

Bakı Dövlət Universitetinin Nanoaraşdırmalar laboratoriyasının kiçik elmi işçisi, “Nanomaterialların kimyəvi fizikası” kafedrasının aspirantı H.A.Şirinova və  Nanoaraşdırmalar laboratoriyasının kiçik elmi işçisi K.Ə.Hüseynov Romada keçirilən bu kanfransda iştirak etmiş və uyğun olaraq ROLE OF STRUCTURE OF THE NANOCOMPOSITES BASED ON POLYPROPYLENE AND MAGNETITE NANOPARTICLES ON THEIR THERMAL PROPERTIES(A.M.Maharramov, M.A.Ramazanov,Luca Di Palma, F.V.Hajiyeva, H.A.Shirinova, U.A.Hasanova) və PHOTOCATALYTIC DEGRADATION OF ORGANIC POLLUTANTS IN AIR BY APPLICATIN OF TITANIUM DIOXIDE NANOPARTICLES. (Mammadov G., Ramazanov M., Kanaev A., Hasanova U., Huseynov K.,) adlı məruzə ilə çıxış etmiş, konfrans iştirakçıları tərəfindən verilən sualları cavablandırmışlar. Konfrans müddətində digər ölkə iştirakçıları ilə elmi diskusiyalar aparılmış , birgə  əməkdaşlıq imkanları müzakirə olunmuşdur. Ümumilikdə konfransda 17-si xarici müəlliflərin olmaqla  80 dən çox elmi iş məruzə olunmuş və ya posterlərlə təqdim olunmuşdur.

Qeyd edək ki, NiNE 2017 ikinci beynəlxalq konfransına Azərbaycan tərəfindən BDU əməkdaşlarının həm műəllif olduğu 5məqalə göndərilmişdir və bu məqalələr Thomson Reuters agentliyi tərəfindən indekslənmiş Chemical Engineering Transaction jurnalında dərc olunacaqdır. Həmçinin Nanomateriallarin kimyəvi fizikası kafedrasının bir sıra aspirantlarınin ikinci elmi rəhbərləri La Sapienza universitetinin professorlarıdır. O cümlədən NINE2017 ikinci beynəlxalq elmi konfransının iştirakçısı  H.A.Şirinovanın da elmi rəhbərləri Bakı Dövlət Universitetinin professoru prof.M.A.Ramazanov və La Sapienza Universitetinin professoru prof.Luca Di Palmadır.