İSESKO-nun baş direktoru Bakı Dövlət Universitetinin Dostu adına layiq görülüb

22/12/2017
İslam Təhsil, Elm və Mədəniyyət Təşkilatının (İSESKO) baş direktoru Əbdüləziz bin Osman əl-Tüveycrinin rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olub.

19/12/2017
Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində fəaliyyət göstərən D.02.012 Dissertasiya Şurasında 21 dekabr 2017-ci il tarixdə saat 15.30-da əsas bina-437 saylı auditoriyada Sevinc Qərib qızı Nuriyevanın “Qamma şüalar və elektrik qaz boşalması ilə modifikasiya olunmuş polipropilen matrisdə Ag2S nanohissəciklərinin formalaşması xüsusiyyətləri” mövzusunda, 2222.01– “Nanoquruluşların fizikası və texnologiyası”  və 2220.01– “Yarımkeçricilər fizikası” ixtisasları üzrə fizika üzrə fəlsəfə doktoru alimlik dərəcəsi almaq üçün təqdim etdiyi dissertasiya işinin müdafiəsi keçiriləcək. Arzu edənlər iştirak edə bilərlər.

15/12/2017
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir. 15 dekabr 2017-ci il tarixində Nanoaraşdırmalar mərkəzinin aparıcı elmi işçisi - müdir müavini Mustafa Muradovun rəhbərliyi ilə baş tutan seminarda II kurs magistrantı Nərminə Dadaşovanın və I kurs magistrantı İlyas Nəsibovun elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxışları olmuşdur. Nərminə Dadaşova “Kristalzasiya mühitinin temperatur ve konsentrasiyasının CuS hissəciklərinin formalaşmasına təsirinin öyrənilməsi (SILAR metodu) ” mövzusunda ,  İlyas Nəsibov isə “CdZnS nanostrukturlarının formalaşma mexanizmi” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim ediblər. Sonda müəllim-tələbə heyətinin sualları cavablandırılıb. Növbəti elmi seminar 22.12.17 tarixində keçiriləcəkdir. Arzu edənlər iştirak edə bilər.

MDB ölkələrinin III ali kursları

17/07/2010

Nanosistemlərin sinxtron və neytron tədqiqatları (SNT-nano-2010) kursları kafedranin magistrləri Cabbarova Könül Şahbaz qızı , Babayev Fəxri Hidayət oğlu Dubna şəhəri BNTİ-da, Kurçatov adına İnstitutda və Kristollaqrafiya İnstitutunda Gənc alim, aspirant və yuxarı kurs tələbələri üçün “Nanosistem və materialların müasir tədqiqat metodlarına” həsr olunmuş MDB ölkələri ali kurslarında iştirak etmişlər.
Kursun məqsədi: Nanosistem və materialların tədqiqat oblastlarında əldə olunmuş naliyyətləri və nanodiaqnostikada istifadə olunan müxtəlif eksperimental metodlarının imkanları ilə tanışlıq; Müxtəlif sahələrdə -fizika, kimya, biotibb, materialşünasliq və nanosistemlərin sənayesində nanosistemlər və materialların tədqiqi və diaqnostikası üçün sinxron süalanmanın səpilməsi və neytronların əlavə metodlarla birlikdə eksperimentlərin aparılması metodlarının öyrənilməsi; Nanosistem və nano-, bio-, informasiya və koqnativ texnologiyalar üçün materialların tədqiqatlarında fənlərarası yanaşmaların öyrənilməsi; Nanotexnologia, fizika, kimya, biologiya və materialşünaslıq sahələrindəki aktual məsələlər üzrə elmi diskusiyalarda iştirak təcrübəsinin alınması; Elmi tədqiqat işlərindəki təcrübələrin mübadiləsi.