Təbrik edirik

18/05/2018
Bakı Dövlət Universitetinin böyük akt zalında professor-müəllim heyətinin iştirakı ilə BDU Elmi Şurasının genişləndirilmiş iclası keçirilib. İclasda Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin 100 illiyinə və ulu öndər Heydər Əliyevin 95 illik yubileyinə həsr olunmuş şahmat turnirinin qalibləri mükafatlandırılıb. Turnir qaliblərindən biri Fizika fakültəsinin dekanı prof.  Ramazanov Məhəmmədəli Əhməd oğludur. Fakültə adından onu təbrik edir və yeni uğurlar arzu edirik.

23/04/2018
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir.  Nanoaraşdırmalar mərkəzinin baş laborantı Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxış etmişdir.  Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  “Metal əsaslı nanohissəciklərin bitki toxumalarına sovrulması və lokalizasiyası” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim edib. Sonda seminar iştirakçılarının sualları cavablandırılıb.

BDU-da Elmi Şuranın növbəti iclası keçirilib

13/04/2018
Bakı Dövlət Universitetində Elmi Şurasının növbəti genişləndirilmiş iclası keçirilib. AMEA-nın üzvləri, ali təhsil müəssisələrinin rektorları, Şura üzvləri, tanınmış alimlərin iştirak etdiyi iclası giriş sözü ilə açan universitetin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov respublikamızda təhsilə dövlət qayğısından, 11 aprel 2018-ci ildə keçirilən Prezident seçkilərinin uğurlu nəticələrindən bəhs edib. Bildirib ki, Yeni Azərbaycan Partiyasının sədri İlham Əliyevin yenidən Azərbaycan Respublikasının Prezidenti seçilməsi bütün Azərbaycan xalqının qələbəsidir. Azərbaycanın yeni inkişafı, ölkəmizdəki sabitliyin, əmin-amanlığın qorunub saxlanılması, hər bir Azərbaycan vətəndaşının seçimində öz əksini tapıb. Sonra rektor Abel Məhərrəmov gündəlikdə olan məsələləri tədbir iştirakçılarının diqqətinə çatdırıb. Daha sonra elmi-tədqiqat işlərinin nəticələrinə görə 2017-ci ildə təbiət fakültələri üzrə birinci yeri tutmuş  Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrası mükafatlandırılıb. Həmçinin 2017-ci ildə əldə etdiyi elmi nailiyyətlərinə görə Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının dissertantı, Nanoaraşdırmalar ETM-nin kiçik elmi işçisi Həbibə Şirinova  Fəxri fərmanla təltif olunub.

MDB ölkələrinin III ali kursları

17/07/2010

Nanosistemlərin sinxtron və neytron tədqiqatları (SNT-nano-2010) kursları kafedranin magistrləri Cabbarova Könül Şahbaz qızı , Babayev Fəxri Hidayət oğlu Dubna şəhəri BNTİ-da, Kurçatov adına İnstitutda və Kristollaqrafiya İnstitutunda Gənc alim, aspirant və yuxarı kurs tələbələri üçün “Nanosistem və materialların müasir tədqiqat metodlarına” həsr olunmuş MDB ölkələri ali kurslarında iştirak etmişlər.
Kursun məqsədi: Nanosistem və materialların tədqiqat oblastlarında əldə olunmuş naliyyətləri və nanodiaqnostikada istifadə olunan müxtəlif eksperimental metodlarının imkanları ilə tanışlıq; Müxtəlif sahələrdə -fizika, kimya, biotibb, materialşünasliq və nanosistemlərin sənayesində nanosistemlər və materialların tədqiqi və diaqnostikası üçün sinxron süalanmanın səpilməsi və neytronların əlavə metodlarla birlikdə eksperimentlərin aparılması metodlarının öyrənilməsi; Nanosistem və nano-, bio-, informasiya və koqnativ texnologiyalar üçün materialların tədqiqatlarında fənlərarası yanaşmaların öyrənilməsi; Nanotexnologia, fizika, kimya, biologiya və materialşünaslıq sahələrindəki aktual məsələlər üzrə elmi diskusiyalarda iştirak təcrübəsinin alınması; Elmi tədqiqat işlərindəki təcrübələrin mübadiləsi.