İSESKO-nun baş direktoru Bakı Dövlət Universitetinin Dostu adına layiq görülüb

22/12/2017
İslam Təhsil, Elm və Mədəniyyət Təşkilatının (İSESKO) baş direktoru Əbdüləziz bin Osman əl-Tüveycrinin rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olub.

19/12/2017
Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində fəaliyyət göstərən D.02.012 Dissertasiya Şurasında 21 dekabr 2017-ci il tarixdə saat 15.30-da əsas bina-437 saylı auditoriyada Sevinc Qərib qızı Nuriyevanın “Qamma şüalar və elektrik qaz boşalması ilə modifikasiya olunmuş polipropilen matrisdə Ag2S nanohissəciklərinin formalaşması xüsusiyyətləri” mövzusunda, 2222.01– “Nanoquruluşların fizikası və texnologiyası”  və 2220.01– “Yarımkeçricilər fizikası” ixtisasları üzrə fizika üzrə fəlsəfə doktoru alimlik dərəcəsi almaq üçün təqdim etdiyi dissertasiya işinin müdafiəsi keçiriləcək. Arzu edənlər iştirak edə bilərlər.

15/12/2017
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir. 15 dekabr 2017-ci il tarixində Nanoaraşdırmalar mərkəzinin aparıcı elmi işçisi - müdir müavini Mustafa Muradovun rəhbərliyi ilə baş tutan seminarda II kurs magistrantı Nərminə Dadaşovanın və I kurs magistrantı İlyas Nəsibovun elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxışları olmuşdur. Nərminə Dadaşova “Kristalzasiya mühitinin temperatur ve konsentrasiyasının CuS hissəciklərinin formalaşmasına təsirinin öyrənilməsi (SILAR metodu) ” mövzusunda ,  İlyas Nəsibov isə “CdZnS nanostrukturlarının formalaşma mexanizmi” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim ediblər. Sonda müəllim-tələbə heyətinin sualları cavablandırılıb. Növbəti elmi seminar 22.12.17 tarixində keçiriləcəkdir. Arzu edənlər iştirak edə bilər.

Nanotexnologiya üzrə seminar keçirimişdir

30/10/2010

2010-cu il 30 oktyabr tarixdə Nanomateriallırın kimyəvi fizikası kafedrasının genişləndirilmiş elmi seminarı keçirilmişdir. Seminarın məqsəd və vəzifələri, gələcək gündəliyi haqqında kafedra müdiri Prof. M.Ramazanov  seminar iştirakçılarına məlumat vermişdir. Seminarda Nanoaraşdırmalar Mərkəzinin aparıcı elmi işçisi, b.e.n, dosent Əhmədov İsmət "Nanohissəciklərin və nanomateriallarən canlı orqanizmlərə təsiri - nanotoksikologiya" mövzusunda məruzə ilə çıxış etmişdir. Seminarda fizika, kimya, biologiya fakültəsinin və eləcə də AMEA-nın əməkdaşları iştirak etmişdir.

Seminar hər ayın sonunucu həftəsi VI günlər saat 10-00 keçiriləcəkdir. Hər tədris ilinin Sentyabr ayında başlayır və  İyul ayına kimi davam edir.
Əlaqə: Tel.: 99412-4387217, E-mail: nanomaterials@bsu.az, Veb site:http://nanomaterials.bsu.edu.az