Təbrik edirik!

12/01/2019
Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin 2019-cu il 7yanvar tarıxli K-13 nömrəli əmri ilə Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının professoru f.e.d.Ramazanov Məhəmmədəli Əhməd oğlu "Azərbaycan Respublikası Qabaqcıl Təhsil İşçisi" döş nişanı ilə təltif edilmişdir. Bu münasibətlə onu təbrik edir və uğurlarının davamını diləyirik!

Nanoaraşdırmalar Mərkəzində növbəti elmi seminar keçirilib

10/01/2019
10 yanvar 2019-cu il tarixində Bakı Dövlət Universiteti, Fizika fakültəsi, "Nano araşdırmalar mərkəzi"nin elmi işçisi k.ü.f.d. A.H.Kərimovanın "Dəmir oksid nanohissəciklərinə dərman maddələrinin yüklənməsi və bu sistemin xərçəng xəstəliyində rolu" adlı icmal məruzəsi baş tutmuşdur. "Nano araşdırmalar mərkəzi"nin elmi işçisi Aynurə Kərimova, çıxışda kimyəvi üsullarla sintez edilmiş superparamaqnetik dəmir oksid nanohissəciklərinin müxtəlif stabilləşdirilmə metodları, sintez edilmiş nanohissəciklərə dərman maddələrinin otuzdurulması və həmçinin, dərman maddələrinin daşınması üçün müvafiq şəkildə dizayn edilməsi ilə bağlı məsələlərə toxunmuşdur. Bundan başqa, kimyəvi və herbal dərman vasitələrinin maqnit xassəli özəyə birləşdirilməsi istiqamətində müəyyən elmi-tədqiqat işlərinin müzakirəsi aparılmışdır. Çıxışın sonunda məruzəçi dinləyiciləri maraqlandıran sualları cavablandırmışdı.

Nanoaraşdırmalar Mərkəzində növbəti elmi seminar keçirilib

20/12/2018
20 dekabr 2018-ci il tarixində "Nanoaraşdırmalar mərkəzində" növbəti elmi seminar keçirilmişdir. Bu dəfə seminarda "Nanomaterialların kimyəvi fizikası" kafedrasının dissertantı Ceyran Rafiq qızı Sultanova "maqnit doldurucunun miqdarının PP+Fe və PVDF+Fe nanokompozitin funksional xassələrinə təsiri" adlı məruzə ilə çıxış etmişdir. Çıxışın sonunda o, professor və müəllim heyyətinin suallarını cavablandırmışdır.

Nobel mükafatı laureatı Con Polani Nanoaraşdırmalar mərkəzində mühazirə oxuyub

07/03/2016

Bu gün Kanadanın Toronto universitetinin professoru, kimya üzrə Nobel mükafatı laureatı Con Polani Bakı Dövlət Universitetində olub. Rektor akademik Abel Məhərrəmovla görüşdə BDU-da elmin müxtəlif istiqamətləri, o cümlədən nanotexnologiyalar və innovasiyalar sahəsində aparılan işlər müzakirə edilib, «Kiçik zərrəciklər kimyası və fizikası» adlı beynəlxalq elmi jurnalın hazırlanması ilə bağlı fikir mübadiləsi aparılıb. Akademik Abel Məhərrəmov azərbaycanlı alimlərin ABŞ, Avropa və nanotexnologiya sahəsində inkişaf etmiş digər ölkələrin elm xadimlərinin bu sahədəki təcrübələrindən yararlandıqlarını diqqətə çatdırıb və Con Polaninin universitetin Nanoaraşdırmalar mərkəzində çıxış etmək arzusunu yüksək qiymətləndirib.

Qarşılıqlı maraq doğuran görüş BDU-nun Nanoaraşdırmalar mərkəzində kimya və fizika fakültəsinin professor-müəllim heyəti, magistr və tələbələrinin iştirakı ilə davam edib. Rektor Abel Məhərrəmov bildirib ki, Azərbaycan Respublikasının prezidenti İlham Əliyevin 2005-ci ildə Rumıniyaya rəsmi səfəri çərçivəsində imzalanmış əməkdaşlıq haqqında müqaviləyə əsasən 10 il bundan əvvəl yaradılan mərkəzdə ötən illər ərzində 10-dək nobel mükafatı laureatının, o cümlədən dünyanın tanınmış alimlərinin mühazirələri dinlənilib. Kimya üzrə nobel mükafatı laureatı Con Polani həmin ənənənin davamı olaraq univesitetin qonağıdır. Sonra rektor alim haqqında ətraflı məlumat verib, həyatı və elmi fəaliyyətinin əsas məqamları, layiq görüldüyü mükafatlar barədə danışıb.

Nobel mükafatı laureatı Con Polani universitetdə nanotexnologiya sahəsində aparılan araşdırmalar, digər elmi-tədqiqat işləri, kadr hazırlığı ilə maraqlanıb və bu sahədə reallaşdırılan işləri yüksək qiymətləndirərək tədqiqat işlərinin elm tutumlu istehsal sahələri ilə əlaqələr qurulması istiqamətində tövsiyələrini verib. Sonra professor Con Polani universitetin professor-müəllim heyəti üçün “Səthdə reaksiyaların getməsində molekulyar rəqslərin rolu” barədə məruzə ilə çıxış edib, alim və tələbələrin suallarını cavablandırıb.

Nanoaraşdırmalar mərkəzinin müdiri, professor Məmmədəli Ramazanov 10 il ərzində bu sahədə görülən işlər, əldə edilən nailiyyətlər haqqında məlumat verib və fəaliyyəti dövründə ümumilikdə 7,5 milyon ABŞ dolları məbləğində beynəlxalq qrant layihələrini həyata keçirdiyini bildirib. O da məlum olub ki, mərkəz universitetin təbiət fakültələrində bu sahədə aparılan elmi tədqiqatların əlaqələndirilməsi, intensivləşdirilməsi və genişləndirilməsi işində xüsusi xidmət göstərir. Qarşlıqlı müzakirələr əsasında nobelçi Con Polani və nanoaraşdırmalar laboratoriyasının əməkdaşları əlaqələrin inkişafı, o cümlədən gələcək perspektivləri ilə bağlı fikir mübadiləsi aparıblar.

Sonda Nobel mükafatı laureatı Con Polaniyə «BDU-nun Fəxri qonağı» diplomu təqdim edilib.