İSESKO-nun baş direktoru Bakı Dövlət Universitetinin Dostu adına layiq görülüb

22/12/2017
İslam Təhsil, Elm və Mədəniyyət Təşkilatının (İSESKO) baş direktoru Əbdüləziz bin Osman əl-Tüveycrinin rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olub.

19/12/2017
Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində fəaliyyət göstərən D.02.012 Dissertasiya Şurasında 21 dekabr 2017-ci il tarixdə saat 15.30-da əsas bina-437 saylı auditoriyada Sevinc Qərib qızı Nuriyevanın “Qamma şüalar və elektrik qaz boşalması ilə modifikasiya olunmuş polipropilen matrisdə Ag2S nanohissəciklərinin formalaşması xüsusiyyətləri” mövzusunda, 2222.01– “Nanoquruluşların fizikası və texnologiyası”  və 2220.01– “Yarımkeçricilər fizikası” ixtisasları üzrə fizika üzrə fəlsəfə doktoru alimlik dərəcəsi almaq üçün təqdim etdiyi dissertasiya işinin müdafiəsi keçiriləcək. Arzu edənlər iştirak edə bilərlər.

15/12/2017
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir. 15 dekabr 2017-ci il tarixində Nanoaraşdırmalar mərkəzinin aparıcı elmi işçisi - müdir müavini Mustafa Muradovun rəhbərliyi ilə baş tutan seminarda II kurs magistrantı Nərminə Dadaşovanın və I kurs magistrantı İlyas Nəsibovun elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxışları olmuşdur. Nərminə Dadaşova “Kristalzasiya mühitinin temperatur ve konsentrasiyasının CuS hissəciklərinin formalaşmasına təsirinin öyrənilməsi (SILAR metodu) ” mövzusunda ,  İlyas Nəsibov isə “CdZnS nanostrukturlarının formalaşma mexanizmi” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim ediblər. Sonda müəllim-tələbə heyətinin sualları cavablandırılıb. Növbəti elmi seminar 22.12.17 tarixində keçiriləcəkdir. Arzu edənlər iştirak edə bilər.

prof. f.e.d. M.Ə. Ramazanov Almaniyanın Carl Zeiss şirkətində rəsmi ezamiyyətdə olmuşdur

10/05/2012

Fizika fakültəsinin dekanı, prof.  f.e.d. Məhəmmədəli Ramazanov 3 may 2012-ci il tarixdən 9 may 2012-ci il tarixinə qədər Almaniyanın Carl Zeiss şirkətinin rəsmi dəvəti ilə şirkətin istehsal etdiyi cihazların texniki imkanları ilə tanış olmaq üçün onun  nəzdində  olan sınaq laboratorilarında olmuşdur.  3 may tarixində Oberkochen şəhərində yüksək həssaslığa və geniş texniki imkanlara malik Merlin elektron mikroskopunda Dr Heiner Jakschla  BDU-nun nanotədqiqatlar laboratoriyasında sintez olunmuş polimer nanokompozit nümunə tədqiq edilmiş və mikroskopun imkanları barədə məlumat alınmışdır. Həmin gün Carl Zeiss şirkətinin direktorlar şurasının üzvləri Dr. Frank Stic və Dr. Frank Stiezle görüş olmuş və BDU ilə Carl Zeiss arasında əməkdaşlıq məsələləri müzakirə edilmişdir. Elə həmin  gün şirkətin istehsal etdiyi Auriga elektron- ion mikroskopları ilə və Orion ion mikroskopu ilə yaxından tanış olunmuşdur. Səfər zamanı Carl Zeiss şirkətinin Münhen şəhərində yrləşən elmi araşdırma mərkəzində və bioloji laboratoriyasında  flüorisent və İK mikroskopları ilə yaxında tanış olunmuş və real bioloji strukturlarda təcrübələr aparılmışdır. Prof. Ramazanov M.Ə. Ştuttqart şəhərində Maks Plank adına institutda elektron mikroskopu mərkəzi laboratoriyasının direktoru Dr.Prof. Peter van Aken ilə  görüşmüş və laboratoriyanın cihazları və elmi tədqiqat işləri ilə yaxından tanış olmuşdur. Səfər zamanı nanotexnologiya mərkəzinin direktoru prof. Sebastyan Rexler ilə görüş olmuş və gələcəkdə mərkəzlə birgə beynəlxalq layihələrin hazırlanması ilə əlaqədar razılıqlar olmuşdur. Sonda 9 mayda Berlin şəhərində qələbə bayramı münasibəti ilə sovet ordusunun naməlum əsgərinin heykəli önünə gül dəstələri qoyulmuşdur. Səfər çərçivəsində Carl Zeiss şirkətinin rəhbərliyi Bakı Dövlət Universiteti ilə birgə əməkdaşlığa böyük əhəmiyyət verdiklərini bildirmiş və hədiyyə olaraq tədris proseslərində və tədqiqat işlərində istifadə üçün 10 ədəd Primo Star optik mikroskopunlarını vermək barədə razılıga gəldikləri barədə sənədlərin hazırlanmasına qərar vermişlər. Səfərin yüksək səviyyədə təşkil olunmasında Carl Zeiss şirkətinin MDB üzrə Nanotexnologiya və elektron mikroskopları departementinin rəhbəri Aleksandr Ulyanenko və Azərbaycan üzrə nümayəndəsi Natalya Qamzayeva böyük səy göstərmişlər.