Təbrik edirik

18/05/2018
Bakı Dövlət Universitetinin böyük akt zalında professor-müəllim heyətinin iştirakı ilə BDU Elmi Şurasının genişləndirilmiş iclası keçirilib. İclasda Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin 100 illiyinə və ulu öndər Heydər Əliyevin 95 illik yubileyinə həsr olunmuş şahmat turnirinin qalibləri mükafatlandırılıb. Turnir qaliblərindən biri Fizika fakültəsinin dekanı prof.  Ramazanov Məhəmmədəli Əhməd oğludur. Fakültə adından onu təbrik edir və yeni uğurlar arzu edirik.

23/04/2018
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir.  Nanoaraşdırmalar mərkəzinin baş laborantı Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxış etmişdir.  Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  “Metal əsaslı nanohissəciklərin bitki toxumalarına sovrulması və lokalizasiyası” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim edib. Sonda seminar iştirakçılarının sualları cavablandırılıb.

BDU-da Elmi Şuranın növbəti iclası keçirilib

13/04/2018
Bakı Dövlət Universitetində Elmi Şurasının növbəti genişləndirilmiş iclası keçirilib. AMEA-nın üzvləri, ali təhsil müəssisələrinin rektorları, Şura üzvləri, tanınmış alimlərin iştirak etdiyi iclası giriş sözü ilə açan universitetin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov respublikamızda təhsilə dövlət qayğısından, 11 aprel 2018-ci ildə keçirilən Prezident seçkilərinin uğurlu nəticələrindən bəhs edib. Bildirib ki, Yeni Azərbaycan Partiyasının sədri İlham Əliyevin yenidən Azərbaycan Respublikasının Prezidenti seçilməsi bütün Azərbaycan xalqının qələbəsidir. Azərbaycanın yeni inkişafı, ölkəmizdəki sabitliyin, əmin-amanlığın qorunub saxlanılması, hər bir Azərbaycan vətəndaşının seçimində öz əksini tapıb. Sonra rektor Abel Məhərrəmov gündəlikdə olan məsələləri tədbir iştirakçılarının diqqətinə çatdırıb. Daha sonra elmi-tədqiqat işlərinin nəticələrinə görə 2017-ci ildə təbiət fakültələri üzrə birinci yeri tutmuş  Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrası mükafatlandırılıb. Həmçinin 2017-ci ildə əldə etdiyi elmi nailiyyətlərinə görə Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının dissertantı, Nanoaraşdırmalar ETM-nin kiçik elmi işçisi Həbibə Şirinova  Fəxri fərmanla təltif olunub.

prof. M.Ə. Ramazanov STAR-NET Şərqi Avropa və Orta Asiya ölkələrinin vahid təhsil şəbəkəsinin yaradılmasının təsis yığıncağı işində iştirak edib

18/09/2015

Baki Dovlet Universitetinin Fizika fakültəsinin dekanı prof. Məhəmmədəli Ramazanov Beynəlxalq Atom Enerjisi Agentliyinin (BAEA) nüvə enerjisinin dinc məqsədlər üçün istifadəsi məqsədi ilə Şərqi Avropa və Orta Asiya ölkələrinin vahid təhsil şəbəkəsinin STAR-NET(Regional Network for Nuclear Education and Training in Nuclear Technology) yaradılması ilə bağlı keçirilmiş təsis yığıncağının işində iştirak etmişdir. Tədbirdə MDB məkanından 6 ölkənin 12 universitetinin nümayəndəsi, Beynəlxalq Atom Enerjisi Agentliyinin ekspertləri iştirak edirdi. Təntənəli imzalanma mərasimində BAEA direktor müavini və Nüvə Enerjisi Departmentinin rəhbəri Mixail Çudakov STAR-NET şəbəkəsinin yaradılmasının əhəmiyyətindən danışaraq bildirdi ki, belə bir şəbəkənin yaradılmasının xüsusi əhəmiyyəti var və Beynəlxalq Atom Enerjisi Agentliyi(BAEA) bu layihəni dəstəkləyir və qeyd edərək bildirdi ki, bu ölkələrdə nüvə enerjisinin dinc məqsədlər üçün istifadəsi üçün vahid təhsil şəbəkəsinin yaradılmasının xüsusi əhəmiyyəti var və bu şəbəkəyə qoşulan ölkələr onun bütün resurslarından istifadə edəcəklər. Beynəlxalq Atom Enerjisi Agentliyinin direktor müavini Mixail Çudakov bildirdi ki, hal hazırda İAEA-nın nəzarəti ilə fəaliyyət göstərən bu cür 3 şəbəkə mövcuddur və bu şəbəkənin üzvü olan ölkələr onun imkanlarından istifadə edirlər. Görüşdə Regional Şəbəkənin əsasnaməsinin layihəsinin bəzi maddələri, strukturu və fəaliyyət mexanizmi müzakirə edildi. STAR NET-in Prezidenti və 6 nəfərdən ibarət Rəyasət Heyətinin üzvləri seçildi. Azərbaycandan STAR-NET təhsil şəbəkəsinin Rəyasət heyətinə Fizika fakültəsinin dekanı prof. Məhəmmədəli Ramazanov seçildi. STAR-NET şəbəkəsinin rəsmiləşməsi məqsədi ilə işçi qrup hüquqi sənədləri 2015-ci ilin sonuna kimi qeydiyyatdan keçilməsi üçün Avstriyanın müvafiq orqanlarına təqdim edəcəklər.

Sonra səfər zamanı prof. Məhəmmədəli Ramazanov Bakı Dövlət Universitetində Nüvə fizikası və texnologiyası istiqamətində tədrisi inkişaf etdirmək və Azərbaycanda Nüvə Mərkəzində çalışmaq üçün mütəxəssislər hazırlamaq məqsədi ilə Atom Elektrik stansiyasının trenajorunun BDU-ya gətirilməsi və qurulma mexanizmi ilə əlaqədar BAEA-nın ekspertləri ilə görüşmüş və müzakirələr aparmışdır.