İSESKO-nun baş direktoru Bakı Dövlət Universitetinin Dostu adına layiq görülüb

22/12/2017
İslam Təhsil, Elm və Mədəniyyət Təşkilatının (İSESKO) baş direktoru Əbdüləziz bin Osman əl-Tüveycrinin rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olub.

19/12/2017
Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində fəaliyyət göstərən D.02.012 Dissertasiya Şurasında 21 dekabr 2017-ci il tarixdə saat 15.30-da əsas bina-437 saylı auditoriyada Sevinc Qərib qızı Nuriyevanın “Qamma şüalar və elektrik qaz boşalması ilə modifikasiya olunmuş polipropilen matrisdə Ag2S nanohissəciklərinin formalaşması xüsusiyyətləri” mövzusunda, 2222.01– “Nanoquruluşların fizikası və texnologiyası”  və 2220.01– “Yarımkeçricilər fizikası” ixtisasları üzrə fizika üzrə fəlsəfə doktoru alimlik dərəcəsi almaq üçün təqdim etdiyi dissertasiya işinin müdafiəsi keçiriləcək. Arzu edənlər iştirak edə bilərlər.

15/12/2017
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir. 15 dekabr 2017-ci il tarixində Nanoaraşdırmalar mərkəzinin aparıcı elmi işçisi - müdir müavini Mustafa Muradovun rəhbərliyi ilə baş tutan seminarda II kurs magistrantı Nərminə Dadaşovanın və I kurs magistrantı İlyas Nəsibovun elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxışları olmuşdur. Nərminə Dadaşova “Kristalzasiya mühitinin temperatur ve konsentrasiyasının CuS hissəciklərinin formalaşmasına təsirinin öyrənilməsi (SILAR metodu) ” mövzusunda ,  İlyas Nəsibov isə “CdZnS nanostrukturlarının formalaşma mexanizmi” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim ediblər. Sonda müəllim-tələbə heyətinin sualları cavablandırılıb. Növbəti elmi seminar 22.12.17 tarixində keçiriləcəkdir. Arzu edənlər iştirak edə bilər.

prof. M.Ə. Ramazanov STAR-NET Şərqi Avropa və Orta Asiya ölkələrinin vahid təhsil şəbəkəsinin yaradılmasının təsis yığıncağı işində iştirak edib

18/09/2015

Baki Dovlet Universitetinin Fizika fakültəsinin dekanı prof. Məhəmmədəli Ramazanov Beynəlxalq Atom Enerjisi Agentliyinin (BAEA) nüvə enerjisinin dinc məqsədlər üçün istifadəsi məqsədi ilə Şərqi Avropa və Orta Asiya ölkələrinin vahid təhsil şəbəkəsinin STAR-NET(Regional Network for Nuclear Education and Training in Nuclear Technology) yaradılması ilə bağlı keçirilmiş təsis yığıncağının işində iştirak etmişdir. Tədbirdə MDB məkanından 6 ölkənin 12 universitetinin nümayəndəsi, Beynəlxalq Atom Enerjisi Agentliyinin ekspertləri iştirak edirdi. Təntənəli imzalanma mərasimində BAEA direktor müavini və Nüvə Enerjisi Departmentinin rəhbəri Mixail Çudakov STAR-NET şəbəkəsinin yaradılmasının əhəmiyyətindən danışaraq bildirdi ki, belə bir şəbəkənin yaradılmasının xüsusi əhəmiyyəti var və Beynəlxalq Atom Enerjisi Agentliyi(BAEA) bu layihəni dəstəkləyir və qeyd edərək bildirdi ki, bu ölkələrdə nüvə enerjisinin dinc məqsədlər üçün istifadəsi üçün vahid təhsil şəbəkəsinin yaradılmasının xüsusi əhəmiyyəti var və bu şəbəkəyə qoşulan ölkələr onun bütün resurslarından istifadə edəcəklər. Beynəlxalq Atom Enerjisi Agentliyinin direktor müavini Mixail Çudakov bildirdi ki, hal hazırda İAEA-nın nəzarəti ilə fəaliyyət göstərən bu cür 3 şəbəkə mövcuddur və bu şəbəkənin üzvü olan ölkələr onun imkanlarından istifadə edirlər. Görüşdə Regional Şəbəkənin əsasnaməsinin layihəsinin bəzi maddələri, strukturu və fəaliyyət mexanizmi müzakirə edildi. STAR NET-in Prezidenti və 6 nəfərdən ibarət Rəyasət Heyətinin üzvləri seçildi. Azərbaycandan STAR-NET təhsil şəbəkəsinin Rəyasət heyətinə Fizika fakültəsinin dekanı prof. Məhəmmədəli Ramazanov seçildi. STAR-NET şəbəkəsinin rəsmiləşməsi məqsədi ilə işçi qrup hüquqi sənədləri 2015-ci ilin sonuna kimi qeydiyyatdan keçilməsi üçün Avstriyanın müvafiq orqanlarına təqdim edəcəklər.

Sonra səfər zamanı prof. Məhəmmədəli Ramazanov Bakı Dövlət Universitetində Nüvə fizikası və texnologiyası istiqamətində tədrisi inkişaf etdirmək və Azərbaycanda Nüvə Mərkəzində çalışmaq üçün mütəxəssislər hazırlamaq məqsədi ilə Atom Elektrik stansiyasının trenajorunun BDU-ya gətirilməsi və qurulma mexanizmi ilə əlaqədar BAEA-nın ekspertləri ilə görüşmüş və müzakirələr aparmışdır.