Təbrik edirik

18/05/2018
Bakı Dövlət Universitetinin böyük akt zalında professor-müəllim heyətinin iştirakı ilə BDU Elmi Şurasının genişləndirilmiş iclası keçirilib. İclasda Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin 100 illiyinə və ulu öndər Heydər Əliyevin 95 illik yubileyinə həsr olunmuş şahmat turnirinin qalibləri mükafatlandırılıb. Turnir qaliblərindən biri Fizika fakültəsinin dekanı prof.  Ramazanov Məhəmmədəli Əhməd oğludur. Fakültə adından onu təbrik edir və yeni uğurlar arzu edirik.

23/04/2018
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir.  Nanoaraşdırmalar mərkəzinin baş laborantı Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxış etmişdir.  Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  “Metal əsaslı nanohissəciklərin bitki toxumalarına sovrulması və lokalizasiyası” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim edib. Sonda seminar iştirakçılarının sualları cavablandırılıb.

BDU-da Elmi Şuranın növbəti iclası keçirilib

13/04/2018
Bakı Dövlət Universitetində Elmi Şurasının növbəti genişləndirilmiş iclası keçirilib. AMEA-nın üzvləri, ali təhsil müəssisələrinin rektorları, Şura üzvləri, tanınmış alimlərin iştirak etdiyi iclası giriş sözü ilə açan universitetin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov respublikamızda təhsilə dövlət qayğısından, 11 aprel 2018-ci ildə keçirilən Prezident seçkilərinin uğurlu nəticələrindən bəhs edib. Bildirib ki, Yeni Azərbaycan Partiyasının sədri İlham Əliyevin yenidən Azərbaycan Respublikasının Prezidenti seçilməsi bütün Azərbaycan xalqının qələbəsidir. Azərbaycanın yeni inkişafı, ölkəmizdəki sabitliyin, əmin-amanlığın qorunub saxlanılması, hər bir Azərbaycan vətəndaşının seçimində öz əksini tapıb. Sonra rektor Abel Məhərrəmov gündəlikdə olan məsələləri tədbir iştirakçılarının diqqətinə çatdırıb. Daha sonra elmi-tədqiqat işlərinin nəticələrinə görə 2017-ci ildə təbiət fakültələri üzrə birinci yeri tutmuş  Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrası mükafatlandırılıb. Həmçinin 2017-ci ildə əldə etdiyi elmi nailiyyətlərinə görə Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının dissertantı, Nanoaraşdırmalar ETM-nin kiçik elmi işçisi Həbibə Şirinova  Fəxri fərmanla təltif olunub.

prof. Məhəmmədəli Ramazanov Londona elmi səfərə getmişdi

09/09/2014

Bakı Dövlət Universitetində nanotexnologiya istiqamətində aparılan elmi tədqiqat işlərinin səviyyəsini artırılması məqsədi ilə müasir cihaz və avadanlıqların alınması istiqamətində uğurlu işlər aparılır. Almaniyanın Karl Zeiss şirkətinin, Oxford İnstruments Nanoscience şirkətinin rəsmi dəvəti ilə Fizika fakültəsinin dekanı, prof. Məhəmmədəli Ramazanov 2-4 sentyabr tarixlərində Londona elmi səfərə getmişdir. Karl Zeiss şirkətinin Kembric ofisinin direktoru Bob Taylor orada istehsal edilən cihaz və avadanlıqlar barədə ətraflı məlumat verərək qeyd etdi ki, Bakı Dövlət Universiteti ilə bu şirkət arasında uğurlu əməkdaşlıq mövcuddur bunun nəticəsində şirkətin istehsal etdiyi bir sıra avadanlıqlar BDU-ya alınmışdır. Fizika fakültəsinin dekanı, prof. Məhəmmədəli Ramazanov BDU-nun tarixi, onun strukturu və elm-təhsil sahəsindəki uğurları, Nanotexnologiya istiqamətində aparılan uğurlu tədqiqat işləri barədə geniş məruzə etdi. Məruzə ətrafında aparılan müzakirələrdə gələcəkdə BDU-ya alınacaq cihaz və avadanlıqlar barədə danışıqlar aparıldı. Müzakirələrdə cihaz və avadanlıqlar üzrə baş menencer Daniel Jefferi də iştirak edirdi. Sentyabrın 4-də prof M.Ə.Ramazanov Oxford İnstruments Nanoscience şirkətinə getmişdir. Bu şirkət bütün dünyada Rentgen analiz cihazlarının istehsalı və satışı ilə məşğul olur. Səfər zamanı Oxford İnstruments Nanoscience şirkətinin aşağı temperaturlarda işləyən termostatların iş prinsipləri ilə yaxından tanış olmuşdur. Görüşdə Oxford İnstruments Nanoscience şirkətinin maliyyə üzrə direktoru Kevin Boyd, menenceri Simon Mithinson, marketinq işləri üzrə direktoru D-r John Ü.Burgoyne iştirak etmişdir. Səfər zamanı Optek şirkətinin ixtisaslar arası qrupun şöbə müdiri Aleksandr Ulyanenko müşaiyət etmişdir.