Fizika fakültəsinin doktorantları Dubna şəhərində diplomla təltif olunublar

11/09/2017
Rusiya Federasiyasının Dubna şəhərində X dəfə “Gənc alimlər üçün təcrübə  proqramı” təşkil olunub. Adıçəkilən proqramda MDB Dövlətlərarası  Humanitar Əməkdaşlıq Fondunun və Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitutunun (BNTİ)  maliyyə dəstəyi ilə MDB  ölkələrinin  Nanotexnologiya  üzrə   İnnovasiya Mərkəzinin rəhbərliyi altında müxtəlif  MDB ölkələrindən 30-dək gənc alim  iştirak edib. Ölkəmizi Bakı Dövlət Universitetinin Fizika fakültəsinin doktorantları - Kənan Hüseynov, Almara  Rəhimli və Aydan Qəribli  təmsil ediblər. Gənc alimlər bir aylıq təcrübə proqramı çərçivəsində BNTİ-nin yüksək enerjilər fizikası, radiobiologiya, nüvə problemləri, nüvə reaksiyaları, nəzəri fizika, neytron fizikası laboratoriyaları ilə tanış olub, nəzəri və praktiki seminarlarda iştirak ediblər. Onlar  Elmi-İstehsalat Mərkəzi - Aspekt, Dubna universiteti, Dubna  xüsusi ekonomik zonası və Skolkov  İnnovasiya Mərkəzinə təşkil olunmuş ekskursiyalarda olublar.

Kanadalı nazir Bakı Dövlət Universitetində

05/09/2017
Kanadanın Ontario vilayətinin Tədqiqat, Elm və İnnovasiyalar üzrə naziri Reza Moridinin rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olub. Qonaqları universitetdə görməkdən məmnunluğunu  ifadə edən rektor, akademik Abel Məhərrəmov Bakı Dövlət Universitetinin tarixi və bu günü barədə məlumat verib. Rektor ali təhsil ocağının beynəlxalq əlaqələri, o cümlədən Kanada Universitetləri ilə elm-təhsil sahəsində uğurlu əməkdaşlıq əlaqələrinin olmasından bəhs edib. Nazir Reza Moridi, öz növbəsində, qəbul üçün təşəkkürünü bildirib və Bakı Dövlət Universiteti ilə Ontario universitetləri arasında əlaqələrin inkişafında maraqlı olduğunu xüsusi vurğulayıb. Nazir universitetlərarası humanitar və təbiət sahələri üzrə birgə layihələrin yerinə yetirilməsinin, həmçinin tələbə-müəllim mübadiləsinin əhəmiyyətindən bəhs edib. Görüşdə gələcək əməkdaşlıqla bağlı qarşılıqlı maraq doğuran bir sıra məsələlər müzakirə olunub. Daha sonra nümayəndə heyəti universitetin tədris və elmi-tədqiqat laboratoriyalarında olub, Nanoaraşdırmalar mərkəzində yerinə yetirilən tədqiqat işləri ilə yaxından tanış olublar.

Tokyo Boeki şirkətlər qrupunun nümayəndələri Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında olublar

11/07/2017
Tokyo Boeki şirkətlər qrupunun nümayəndələri Bakı Dövlət Universitetinin Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında olublar. Tokyo Boeki şirkətlər qrupunun satış üzrə direktoru Kase Tomohiro, satış üzrə meneceri Vitaliy Tinkov və JEOL şirkətinin Rusiya üzrə prezidenti Tatsumi Hitaçi laboratoriyanın rəhbəri və işçi heyəti ilə görüşüb, görülən işlər, tədqiqat istiqamətləri və gələcək əməkdaşlıq imkanlarını müzakirə ediblər. Eyni zamanda, qonaqlar BDU-nun ərazisində inşa edilən Yüksək Texnologiyalar Mərkəzində görülən işlərlə tanış olub, öz təkliflərini irəli sürüb, gələcək əməkdaşlıq çərçivəsində müasir elektronikanın əsasını təşkil edən inteqral sxemlərin innovativ üsullarla hazırlanması və materialşünaslıqda istifadə olunan ən son diaqnostik və analiz avadanlıqları ilə təmin edə biləcəklərini vurğulayıblar.

prof. Məhəmmədəli Ramazanov Londona elmi səfərə getmişdi

09/09/2014

Bakı Dövlət Universitetində nanotexnologiya istiqamətində aparılan elmi tədqiqat işlərinin səviyyəsini artırılması məqsədi ilə müasir cihaz və avadanlıqların alınması istiqamətində uğurlu işlər aparılır. Almaniyanın Karl Zeiss şirkətinin, Oxford İnstruments Nanoscience şirkətinin rəsmi dəvəti ilə Fizika fakültəsinin dekanı, prof. Məhəmmədəli Ramazanov 2-4 sentyabr tarixlərində Londona elmi səfərə getmişdir. Karl Zeiss şirkətinin Kembric ofisinin direktoru Bob Taylor orada istehsal edilən cihaz və avadanlıqlar barədə ətraflı məlumat verərək qeyd etdi ki, Bakı Dövlət Universiteti ilə bu şirkət arasında uğurlu əməkdaşlıq mövcuddur bunun nəticəsində şirkətin istehsal etdiyi bir sıra avadanlıqlar BDU-ya alınmışdır. Fizika fakültəsinin dekanı, prof. Məhəmmədəli Ramazanov BDU-nun tarixi, onun strukturu və elm-təhsil sahəsindəki uğurları, Nanotexnologiya istiqamətində aparılan uğurlu tədqiqat işləri barədə geniş məruzə etdi. Məruzə ətrafında aparılan müzakirələrdə gələcəkdə BDU-ya alınacaq cihaz və avadanlıqlar barədə danışıqlar aparıldı. Müzakirələrdə cihaz və avadanlıqlar üzrə baş menencer Daniel Jefferi də iştirak edirdi. Sentyabrın 4-də prof M.Ə.Ramazanov Oxford İnstruments Nanoscience şirkətinə getmişdir. Bu şirkət bütün dünyada Rentgen analiz cihazlarının istehsalı və satışı ilə məşğul olur. Səfər zamanı Oxford İnstruments Nanoscience şirkətinin aşağı temperaturlarda işləyən termostatların iş prinsipləri ilə yaxından tanış olmuşdur. Görüşdə Oxford İnstruments Nanoscience şirkətinin maliyyə üzrə direktoru Kevin Boyd, menenceri Simon Mithinson, marketinq işləri üzrə direktoru D-r John Ü.Burgoyne iştirak etmişdir. Səfər zamanı Optek şirkətinin ixtisaslar arası qrupun şöbə müdiri Aleksandr Ulyanenko müşaiyət etmişdir.