İSESKO-nun baş direktoru Bakı Dövlət Universitetinin Dostu adına layiq görülüb

22/12/2017
İslam Təhsil, Elm və Mədəniyyət Təşkilatının (İSESKO) baş direktoru Əbdüləziz bin Osman əl-Tüveycrinin rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olub.

19/12/2017
Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində fəaliyyət göstərən D.02.012 Dissertasiya Şurasında 21 dekabr 2017-ci il tarixdə saat 15.30-da əsas bina-437 saylı auditoriyada Sevinc Qərib qızı Nuriyevanın “Qamma şüalar və elektrik qaz boşalması ilə modifikasiya olunmuş polipropilen matrisdə Ag2S nanohissəciklərinin formalaşması xüsusiyyətləri” mövzusunda, 2222.01– “Nanoquruluşların fizikası və texnologiyası”  və 2220.01– “Yarımkeçricilər fizikası” ixtisasları üzrə fizika üzrə fəlsəfə doktoru alimlik dərəcəsi almaq üçün təqdim etdiyi dissertasiya işinin müdafiəsi keçiriləcək. Arzu edənlər iştirak edə bilərlər.

15/12/2017
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir. 15 dekabr 2017-ci il tarixində Nanoaraşdırmalar mərkəzinin aparıcı elmi işçisi - müdir müavini Mustafa Muradovun rəhbərliyi ilə baş tutan seminarda II kurs magistrantı Nərminə Dadaşovanın və I kurs magistrantı İlyas Nəsibovun elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxışları olmuşdur. Nərminə Dadaşova “Kristalzasiya mühitinin temperatur ve konsentrasiyasının CuS hissəciklərinin formalaşmasına təsirinin öyrənilməsi (SILAR metodu) ” mövzusunda ,  İlyas Nəsibov isə “CdZnS nanostrukturlarının formalaşma mexanizmi” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim ediblər. Sonda müəllim-tələbə heyətinin sualları cavablandırılıb. Növbəti elmi seminar 22.12.17 tarixində keçiriləcəkdir. Arzu edənlər iştirak edə bilər.

prof. Məhəmmədəli Ramazanov Londona elmi səfərə getmişdi

09/09/2014

Bakı Dövlət Universitetində nanotexnologiya istiqamətində aparılan elmi tədqiqat işlərinin səviyyəsini artırılması məqsədi ilə müasir cihaz və avadanlıqların alınması istiqamətində uğurlu işlər aparılır. Almaniyanın Karl Zeiss şirkətinin, Oxford İnstruments Nanoscience şirkətinin rəsmi dəvəti ilə Fizika fakültəsinin dekanı, prof. Məhəmmədəli Ramazanov 2-4 sentyabr tarixlərində Londona elmi səfərə getmişdir. Karl Zeiss şirkətinin Kembric ofisinin direktoru Bob Taylor orada istehsal edilən cihaz və avadanlıqlar barədə ətraflı məlumat verərək qeyd etdi ki, Bakı Dövlət Universiteti ilə bu şirkət arasında uğurlu əməkdaşlıq mövcuddur bunun nəticəsində şirkətin istehsal etdiyi bir sıra avadanlıqlar BDU-ya alınmışdır. Fizika fakültəsinin dekanı, prof. Məhəmmədəli Ramazanov BDU-nun tarixi, onun strukturu və elm-təhsil sahəsindəki uğurları, Nanotexnologiya istiqamətində aparılan uğurlu tədqiqat işləri barədə geniş məruzə etdi. Məruzə ətrafında aparılan müzakirələrdə gələcəkdə BDU-ya alınacaq cihaz və avadanlıqlar barədə danışıqlar aparıldı. Müzakirələrdə cihaz və avadanlıqlar üzrə baş menencer Daniel Jefferi də iştirak edirdi. Sentyabrın 4-də prof M.Ə.Ramazanov Oxford İnstruments Nanoscience şirkətinə getmişdir. Bu şirkət bütün dünyada Rentgen analiz cihazlarının istehsalı və satışı ilə məşğul olur. Səfər zamanı Oxford İnstruments Nanoscience şirkətinin aşağı temperaturlarda işləyən termostatların iş prinsipləri ilə yaxından tanış olmuşdur. Görüşdə Oxford İnstruments Nanoscience şirkətinin maliyyə üzrə direktoru Kevin Boyd, menenceri Simon Mithinson, marketinq işləri üzrə direktoru D-r John Ü.Burgoyne iştirak etmişdir. Səfər zamanı Optek şirkətinin ixtisaslar arası qrupun şöbə müdiri Aleksandr Ulyanenko müşaiyət etmişdir.