İSESKO-nun baş direktoru Bakı Dövlət Universitetinin Dostu adına layiq görülüb

22/12/2017
İslam Təhsil, Elm və Mədəniyyət Təşkilatının (İSESKO) baş direktoru Əbdüləziz bin Osman əl-Tüveycrinin rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olub.

19/12/2017
Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində fəaliyyət göstərən D.02.012 Dissertasiya Şurasında 21 dekabr 2017-ci il tarixdə saat 15.30-da əsas bina-437 saylı auditoriyada Sevinc Qərib qızı Nuriyevanın “Qamma şüalar və elektrik qaz boşalması ilə modifikasiya olunmuş polipropilen matrisdə Ag2S nanohissəciklərinin formalaşması xüsusiyyətləri” mövzusunda, 2222.01– “Nanoquruluşların fizikası və texnologiyası”  və 2220.01– “Yarımkeçricilər fizikası” ixtisasları üzrə fizika üzrə fəlsəfə doktoru alimlik dərəcəsi almaq üçün təqdim etdiyi dissertasiya işinin müdafiəsi keçiriləcək. Arzu edənlər iştirak edə bilərlər.

15/12/2017
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir. 15 dekabr 2017-ci il tarixində Nanoaraşdırmalar mərkəzinin aparıcı elmi işçisi - müdir müavini Mustafa Muradovun rəhbərliyi ilə baş tutan seminarda II kurs magistrantı Nərminə Dadaşovanın və I kurs magistrantı İlyas Nəsibovun elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxışları olmuşdur. Nərminə Dadaşova “Kristalzasiya mühitinin temperatur ve konsentrasiyasının CuS hissəciklərinin formalaşmasına təsirinin öyrənilməsi (SILAR metodu) ” mövzusunda ,  İlyas Nəsibov isə “CdZnS nanostrukturlarının formalaşma mexanizmi” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim ediblər. Sonda müəllim-tələbə heyətinin sualları cavablandırılıb. Növbəti elmi seminar 22.12.17 tarixində keçiriləcəkdir. Arzu edənlər iştirak edə bilər.

Professor Məhəmmədəli Ramazanov Yaponiyada elmi səfərdə olmuşdur

17/05/2013

Fizika fakültəsinin dekanı prof. Məhəmmədəli Ramazanov, Nano araşdırmalar mərkəzinin böyük elmi işçisi f.r.e.n. Ağamalıyev Zöhrab Ədalət oğlu və Radiyasiya və onun ətraf mühitə təsiri ETL-in baş laborantı, doktorant Əliyevə Sevinc Qərib qızı Yaponiyanın Tokyo Boyko şirkətinin rəsmi dəvəti ilə Yaponiyada elmi səfərdə olmuşlar. Səfər zamanı Z. Ə. Ağamalıyev və S.Q.Əliyeva JEOL şirkətinin istehsal etdiyi JSM 7600 markalı skanedici elektron mikroskopunun iş prinsipi ilə, nümunələrin mikroskopda səklinin alınması üçün ilkin hazırlıq mərhələləri ilə yaxından tanış olmuş və treyning keçmişlər. Sonda onlarin hər ikisinə JEOL-un sertifikati təqdim edildi. Prof. M.Ə.Ramazanov JEOL şirkətinin istehsal etdiyi JSM-7600, Elektron Spin Rezonansı və Nüvə Maqnit Rezonansı cihazlarının iş prinsipləri ilə yaxından tanış olmuş və cihazların imkanları barədə JEOL-un mütəxəssisləri T.Kikuch, T.Suzuki, Y.Mizuta ilə müzakirələr etmişdir. Eyni zamanda o, TEM və GC/LC-TOFMS xrommasspektrometri ilə tanış olmuşdur. Yaponiyaya səfər zamanı prof. M.Ə.Ramazanov Nikon korporasiyasında olmuş və orada hazırlanan cihazların texniki imkanları ilə yaxından tanış olmuş, cihazlarda aparılan tədqiqat işlərində iştirak etmişdir. Görüş zamanı Korporasiyanın Biotədqiqatlar Marketing Departementinin əməkdaşları Ph.D. Kenji Takatsuka və Yoshimitsu Tsuboi Tibbi-bioloji sistemlərdə tədqiqat aparmaq üçün ifrat yüksək ayrıd etmə qabiliyyətinə malik flüeresent mikroskopunun imkanları barədə ətraflı məlumat vermişlər. Nikon korporasiyasının əməkdaşı Noboru Hirakava robotla təchiz olunmuş biostansiyanın inkanları və işləmə prinsipi barədə prof. M.Ə.Ramazanovla müzakirələr aparmışdır. Səfər zamanı Rigaku korporasiyasında Benchtop X-ray Diffractometer MiniFlex 600 iş prinsipi ile yaxından tanış olunmuş və qarşıya cıxan problemlər müzakirə olunmuşdur. Səfər zamanı Nikon korporasiyasının prezidenti ilə görüş olmuş və gələcək əməkdaşlıq barədə danışıqlar aparılmışdır.