Təbrik edirik

18/05/2018
Bakı Dövlət Universitetinin böyük akt zalında professor-müəllim heyətinin iştirakı ilə BDU Elmi Şurasının genişləndirilmiş iclası keçirilib. İclasda Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin 100 illiyinə və ulu öndər Heydər Əliyevin 95 illik yubileyinə həsr olunmuş şahmat turnirinin qalibləri mükafatlandırılıb. Turnir qaliblərindən biri Fizika fakültəsinin dekanı prof.  Ramazanov Məhəmmədəli Əhməd oğludur. Fakültə adından onu təbrik edir və yeni uğurlar arzu edirik.

23/04/2018
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir.  Nanoaraşdırmalar mərkəzinin baş laborantı Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxış etmişdir.  Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  “Metal əsaslı nanohissəciklərin bitki toxumalarına sovrulması və lokalizasiyası” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim edib. Sonda seminar iştirakçılarının sualları cavablandırılıb.

BDU-da Elmi Şuranın növbəti iclası keçirilib

13/04/2018
Bakı Dövlət Universitetində Elmi Şurasının növbəti genişləndirilmiş iclası keçirilib. AMEA-nın üzvləri, ali təhsil müəssisələrinin rektorları, Şura üzvləri, tanınmış alimlərin iştirak etdiyi iclası giriş sözü ilə açan universitetin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov respublikamızda təhsilə dövlət qayğısından, 11 aprel 2018-ci ildə keçirilən Prezident seçkilərinin uğurlu nəticələrindən bəhs edib. Bildirib ki, Yeni Azərbaycan Partiyasının sədri İlham Əliyevin yenidən Azərbaycan Respublikasının Prezidenti seçilməsi bütün Azərbaycan xalqının qələbəsidir. Azərbaycanın yeni inkişafı, ölkəmizdəki sabitliyin, əmin-amanlığın qorunub saxlanılması, hər bir Azərbaycan vətəndaşının seçimində öz əksini tapıb. Sonra rektor Abel Məhərrəmov gündəlikdə olan məsələləri tədbir iştirakçılarının diqqətinə çatdırıb. Daha sonra elmi-tədqiqat işlərinin nəticələrinə görə 2017-ci ildə təbiət fakültələri üzrə birinci yeri tutmuş  Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrası mükafatlandırılıb. Həmçinin 2017-ci ildə əldə etdiyi elmi nailiyyətlərinə görə Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının dissertantı, Nanoaraşdırmalar ETM-nin kiçik elmi işçisi Həbibə Şirinova  Fəxri fərmanla təltif olunub.

prof.M.Ə.Ramazanov Donetsk və Moskva şəhərlərində elmi ezamiyyətdə olmuşdur

23/04/2011

Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının müdiri prof.M.Ə.Ramazanov Donetsk və Moskva şəhərlərində elmi ezamiyyətdə olmuşdur.

prof.M.Ə Ramazanov 14 aprel  2011-cı il   tarixdən  17 aprel  2011-cı il tarixinə qədər Ukrayna Respublikasının Donetsk  şəhərində  MDB ölkələrinin "Ukrayna Texnolend" elmi-tətbiq muzeyinin təsis yığıncağında iştirak edərək, BDU adından sənədləri imzalamışdır.  Təsis yığıncağında "Ukrayna texnolend”inin muzey eksponentlərinin hazırlanmasında MDB ölkələrinin elm və təhsil müəssisələri üçün ayrıca guşələrin yaradılması qərara alınmışdır.

O, həmçinin, 17 aprel 2011-ci il tarixdən 21 aprel 201-ci il tarixinə qədər olan dövrdə  Rusiya  Federasiyasının Moskva şəhərində Kimyəvi fizikanın enerji problemləri institutunda  müxtəlif ölçülü Al nanohissəcikləririnin  neft texnologiyasında  tətbiq etmək üçün birgə elmi tədqiqat işləri aparmaq barədə müzakirələr aparmışdır.  Qabaqcıl toz texnologiyaları təşkilatı ilə müxtəlif metalların nanohissəciklərinin alınıb BDU-ya gətirilməsi barədə razılıqlar əldə edilmişdir. Xromatek təşkilatından "Xromatek-Qazxrom 2000" xromatoqrafının alınması barədə danışıqlar aparmışdır.