Təbrik edirik!

12/01/2019
Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin 2019-cu il 7yanvar tarıxli K-13 nömrəli əmri ilə Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının professoru f.e.d.Ramazanov Məhəmmədəli Əhməd oğlu "Azərbaycan Respublikası Qabaqcıl Təhsil İşçisi" döş nişanı ilə təltif edilmişdir. Bu münasibətlə onu təbrik edir və uğurlarının davamını diləyirik!

Nanoaraşdırmalar Mərkəzində növbəti elmi seminar keçirilib

10/01/2019
10 yanvar 2019-cu il tarixində Bakı Dövlət Universiteti, Fizika fakültəsi, "Nano araşdırmalar mərkəzi"nin elmi işçisi k.ü.f.d. A.H.Kərimovanın "Dəmir oksid nanohissəciklərinə dərman maddələrinin yüklənməsi və bu sistemin xərçəng xəstəliyində rolu" adlı icmal məruzəsi baş tutmuşdur. "Nano araşdırmalar mərkəzi"nin elmi işçisi Aynurə Kərimova, çıxışda kimyəvi üsullarla sintez edilmiş superparamaqnetik dəmir oksid nanohissəciklərinin müxtəlif stabilləşdirilmə metodları, sintez edilmiş nanohissəciklərə dərman maddələrinin otuzdurulması və həmçinin, dərman maddələrinin daşınması üçün müvafiq şəkildə dizayn edilməsi ilə bağlı məsələlərə toxunmuşdur. Bundan başqa, kimyəvi və herbal dərman vasitələrinin maqnit xassəli özəyə birləşdirilməsi istiqamətində müəyyən elmi-tədqiqat işlərinin müzakirəsi aparılmışdır. Çıxışın sonunda məruzəçi dinləyiciləri maraqlandıran sualları cavablandırmışdı.

Nanoaraşdırmalar Mərkəzində növbəti elmi seminar keçirilib

20/12/2018
20 dekabr 2018-ci il tarixində "Nanoaraşdırmalar mərkəzində" növbəti elmi seminar keçirilmişdir. Bu dəfə seminarda "Nanomaterialların kimyəvi fizikası" kafedrasının dissertantı Ceyran Rafiq qızı Sultanova "maqnit doldurucunun miqdarının PP+Fe və PVDF+Fe nanokompozitin funksional xassələrinə təsiri" adlı məruzə ilə çıxış etmişdir. Çıxışın sonunda o, professor və müəllim heyyətinin suallarını cavablandırmışdır.

İtaliyalı professor BDU-da mühazirə oxuyub

06/04/2018

Bakı Dövlət Universitetinin Fizika fakültəsində İtaliyanın Pavia Universitetinin professoru, İNFN-nın üzvü (Italian Institute for Nuclear Physics) Lorenzo Makkonen ilə görüş olub. Fizika fakültəsinin dekanı, professor Məhəmmədəli Ramazanov qonağı fakültədə görməkdən məmnunluğunu ifadə edib, Kvant nəzəriyyəsi sahəsində beynəlxalq aləmdə tanınmış mütəxəssis olan Lorenzo Makkonen barədə məlumat verib, onun ölkəmizə bir həftəlik səfəri çərçivəsində Fizika fakültəsinin tələbə, magistrant və doktorantlarına “Kvant mexanikası”, “Seçilməzlik prinsipi”, “Kvant nəzəriyyəsi”, “Bell nəzəriyyəsi”, “Postulatlar” mövzularında mühazirələr oxumasını yüksək dəyərləndirib. M.Ramazanov professorun dəyərli kitabların və müxtəlif bazalarda indekslənən jurnallarda (Web of Science, Scopus, Google Scholar və s.) çap olunmuş elmi məqalələrin müəllifi olduğunu xüsusi vurğulayıb.
Görüşdə universitetlərarası əlaqələrin əhəmiyyəti, o cümlədən birgə layihələrin davam etdirilməsi istiqamətində fikir mübadiləsi aparılıb.
Sonra professor L.Makkonen BDU-nun Nanoaraşdırmalar mərkəzində olub, həyata keçirdiyi layihələr barədə məlumat verib, “Kvant texnologiyası və onun müasir aspektləri” mövzusunda mühazirə oxuyub.