İSESKO-nun baş direktoru Bakı Dövlət Universitetinin Dostu adına layiq görülüb

22/12/2017
İslam Təhsil, Elm və Mədəniyyət Təşkilatının (İSESKO) baş direktoru Əbdüləziz bin Osman əl-Tüveycrinin rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olub.

19/12/2017
Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində fəaliyyət göstərən D.02.012 Dissertasiya Şurasında 21 dekabr 2017-ci il tarixdə saat 15.30-da əsas bina-437 saylı auditoriyada Sevinc Qərib qızı Nuriyevanın “Qamma şüalar və elektrik qaz boşalması ilə modifikasiya olunmuş polipropilen matrisdə Ag2S nanohissəciklərinin formalaşması xüsusiyyətləri” mövzusunda, 2222.01– “Nanoquruluşların fizikası və texnologiyası”  və 2220.01– “Yarımkeçricilər fizikası” ixtisasları üzrə fizika üzrə fəlsəfə doktoru alimlik dərəcəsi almaq üçün təqdim etdiyi dissertasiya işinin müdafiəsi keçiriləcək. Arzu edənlər iştirak edə bilərlər.

15/12/2017
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir. 15 dekabr 2017-ci il tarixində Nanoaraşdırmalar mərkəzinin aparıcı elmi işçisi - müdir müavini Mustafa Muradovun rəhbərliyi ilə baş tutan seminarda II kurs magistrantı Nərminə Dadaşovanın və I kurs magistrantı İlyas Nəsibovun elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxışları olmuşdur. Nərminə Dadaşova “Kristalzasiya mühitinin temperatur ve konsentrasiyasının CuS hissəciklərinin formalaşmasına təsirinin öyrənilməsi (SILAR metodu) ” mövzusunda ,  İlyas Nəsibov isə “CdZnS nanostrukturlarının formalaşma mexanizmi” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim ediblər. Sonda müəllim-tələbə heyətinin sualları cavablandırılıb. Növbəti elmi seminar 22.12.17 tarixində keçiriləcəkdir. Arzu edənlər iştirak edə bilər.

Türkiyə Hacattepe Universitetinin professoru Olgun Guven Bakı Dövlət Universitetində olmuşdur

16/01/2012

16-18-yanvar 2012-ci il tarixlərində dünya şöhrətli alim, Hacattepe Universitetinin kimya fakultəsinin  "Polimerlərin radiasiya ilə tədqiqi" laboratoriyasının müdiri professor Olgun Guven Bakı Dövlət Universitetində olmuşdur. 16 yanvar 2012-ci il tarixində Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov prof. Olgun Güveni qəbul edib. Tanınmış alimin BDU-ya gəlişindən məmnunluq duyduğunu deyən rektor, universitetin tarixi, beynəlxalq əlaqələri barədə danışıb. BDU ilə tanışlığın onda xoş təəssürat yaratdığını deyən Olgun Guven təmsil etdiyi universitetin BDU ilə əməkdaşlıqda, birgə proqram və layihələrin reallaşmasında maraqlı olduğunu bildirib. Türkiyə Kimyaçılar Cəmiyyətinin, Tətbiqi Kimya uzər Beynəlxalq Mərkəzin (İngiltərə), Amerika Kimyaçılar Cəmiyyətinin və Türkiyə Elmlər Akademiyasının üzvü olan prof. Olgun Guven BDU-da  «İonizing  Radiation:  A Versatile Tool for the Preparation of Nanomaterials: Metal Nanoclusters, Nanogels, Ion-Track Membranes" adlı məruzə ilə çıxış etmiş və alimlərin suallarına cavab vermişdir. Prof. Olgun Guven kafedrada olmuş, kafedrada nanokompozit strukturların alınması, tətqiqi və tətbiqi istiqamətində aparılan işlərlə yaxından tanış olmuş, aparılan işlərin nəticələrini yüksək qiymətləndirmişdir. O, Nanoaraşdırmalar laboratoriyasının maddi texniki bazası ilə yaxından tanış olmuş, laboratoriyada gələcəkdə birgə elmi tədiqat işlər aparmaq üçün razılığa gəlmişdir.