Təbrik edirik

18/05/2018
Bakı Dövlət Universitetinin böyük akt zalında professor-müəllim heyətinin iştirakı ilə BDU Elmi Şurasının genişləndirilmiş iclası keçirilib. İclasda Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin 100 illiyinə və ulu öndər Heydər Əliyevin 95 illik yubileyinə həsr olunmuş şahmat turnirinin qalibləri mükafatlandırılıb. Turnir qaliblərindən biri Fizika fakültəsinin dekanı prof.  Ramazanov Məhəmmədəli Əhməd oğludur. Fakültə adından onu təbrik edir və yeni uğurlar arzu edirik.

23/04/2018
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir.  Nanoaraşdırmalar mərkəzinin baş laborantı Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxış etmişdir.  Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  “Metal əsaslı nanohissəciklərin bitki toxumalarına sovrulması və lokalizasiyası” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim edib. Sonda seminar iştirakçılarının sualları cavablandırılıb.

BDU-da Elmi Şuranın növbəti iclası keçirilib

13/04/2018
Bakı Dövlət Universitetində Elmi Şurasının növbəti genişləndirilmiş iclası keçirilib. AMEA-nın üzvləri, ali təhsil müəssisələrinin rektorları, Şura üzvləri, tanınmış alimlərin iştirak etdiyi iclası giriş sözü ilə açan universitetin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov respublikamızda təhsilə dövlət qayğısından, 11 aprel 2018-ci ildə keçirilən Prezident seçkilərinin uğurlu nəticələrindən bəhs edib. Bildirib ki, Yeni Azərbaycan Partiyasının sədri İlham Əliyevin yenidən Azərbaycan Respublikasının Prezidenti seçilməsi bütün Azərbaycan xalqının qələbəsidir. Azərbaycanın yeni inkişafı, ölkəmizdəki sabitliyin, əmin-amanlığın qorunub saxlanılması, hər bir Azərbaycan vətəndaşının seçimində öz əksini tapıb. Sonra rektor Abel Məhərrəmov gündəlikdə olan məsələləri tədbir iştirakçılarının diqqətinə çatdırıb. Daha sonra elmi-tədqiqat işlərinin nəticələrinə görə 2017-ci ildə təbiət fakültələri üzrə birinci yeri tutmuş  Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrası mükafatlandırılıb. Həmçinin 2017-ci ildə əldə etdiyi elmi nailiyyətlərinə görə Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının dissertantı, Nanoaraşdırmalar ETM-nin kiçik elmi işçisi Həbibə Şirinova  Fəxri fərmanla təltif olunub.

Unikal imkanlara malik NTEGRA PRIMA markalı skanedici zond mikroskopu alınmışdır

09/07/2010

Səüdiyyə Ərəbistan Əbdül Əziz Krallığının verdiyi “Nanotexnologiyanın neftçıxarmaya tətbiqi” qrant proyekti çərçivəsi daxilində dəyəri 132600 $ məbləğində inikal imkanlara malik NTEGRA PRİMA markalı skanedici zond mikroskopu alınmışdır. Bu skanedici zond mikroskopu STM/Tunel spekroskopiya / Kontakt AFM/Laterial qüvvə metodu/Rezonans AQM(yarımkontakt+ kontaksız)/Faza təsviri metodu/Qüvvə modulyasiya metodu / Adqeyz qüvvənin təsviri / Müqavimətin artması təsviri  / Maqnit-Qüvvə Mikroskopiya / Elektron - Qüvvə Mikroskopiya / EninəQüvvə Mikroskopiya  / AQM(Qüvvə +Cərəyan), STM və RM litoqrafiya ölçmə metodikalarına malikdir. NTGRA PRİMA markalı skanedici zond mikroskopunda bir neçə skanlaşdırma sxemi reallaşmışdır. Bu kokret ölçmə tələblərinə tam cavab verməyə imkan verir. Nümunələri skan edərkən ən yaxşı ayırdetmə xüsusilə  kiçik ölçülərə malik skanettmə sahəsini istifadə edərkən alınır.