Təbrik edirik!

12/01/2019
Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin 2019-cu il 7yanvar tarıxli K-13 nömrəli əmri ilə Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının professoru f.e.d.Ramazanov Məhəmmədəli Əhməd oğlu "Azərbaycan Respublikası Qabaqcıl Təhsil İşçisi" döş nişanı ilə təltif edilmişdir. Bu münasibətlə onu təbrik edir və uğurlarının davamını diləyirik!

Nanoaraşdırmalar Mərkəzində növbəti elmi seminar keçirilib

10/01/2019
10 yanvar 2019-cu il tarixində Bakı Dövlət Universiteti, Fizika fakültəsi, "Nano araşdırmalar mərkəzi"nin elmi işçisi k.ü.f.d. A.H.Kərimovanın "Dəmir oksid nanohissəciklərinə dərman maddələrinin yüklənməsi və bu sistemin xərçəng xəstəliyində rolu" adlı icmal məruzəsi baş tutmuşdur. "Nano araşdırmalar mərkəzi"nin elmi işçisi Aynurə Kərimova, çıxışda kimyəvi üsullarla sintez edilmiş superparamaqnetik dəmir oksid nanohissəciklərinin müxtəlif stabilləşdirilmə metodları, sintez edilmiş nanohissəciklərə dərman maddələrinin otuzdurulması və həmçinin, dərman maddələrinin daşınması üçün müvafiq şəkildə dizayn edilməsi ilə bağlı məsələlərə toxunmuşdur. Bundan başqa, kimyəvi və herbal dərman vasitələrinin maqnit xassəli özəyə birləşdirilməsi istiqamətində müəyyən elmi-tədqiqat işlərinin müzakirəsi aparılmışdır. Çıxışın sonunda məruzəçi dinləyiciləri maraqlandıran sualları cavablandırmışdı.

Nanoaraşdırmalar Mərkəzində növbəti elmi seminar keçirilib

20/12/2018
20 dekabr 2018-ci il tarixində "Nanoaraşdırmalar mərkəzində" növbəti elmi seminar keçirilmişdir. Bu dəfə seminarda "Nanomaterialların kimyəvi fizikası" kafedrasının dissertantı Ceyran Rafiq qızı Sultanova "maqnit doldurucunun miqdarının PP+Fe və PVDF+Fe nanokompozitin funksional xassələrinə təsiri" adlı məruzə ilə çıxış etmişdir. Çıxışın sonunda o, professor və müəllim heyyətinin suallarını cavablandırmışdır.

UNİVERSİTETDAXİLİ 50+50 QRANT PROQRAMININ QALİBLƏRİ

21/10/2016

Fizika fakültəsinin dekanlığı "UNİVERSİTETDAXİLİ 50+50 QRANT PROQRAMININ QALİBLƏRİ " nini təbrik edir. Onlara elmi tədqiqat işlərində uğurlar arzulayır.

1.Həsənov Arzuman Qardaşxan o., Fizika fak., “Nanomaterialların kimyavi fizikası” kaf. lab. müdiri “Nanohissəciklərin Slater funkisiyaları bazisində riyazi modelləşdirilməsi“ mövzusunda layihəsinə görə;

2.Hümbətov Şirxan Ərəstun o., Fizika fak., tyutoru “Müxtəlif ölçülü BaTiO3 nanohissəciklərinin smektik maye kristalda paylanmasından alınmış kompozitlərin faza keçidlərinə ölçü effektinin təsirinin sinxron termik analiz üsulu ilə öyrənilməsi“ mövzusunda layihəsinə görə;

3. Novruzova Aygül Əkrəm q., Fİz.fak.”Nanomaterialların kimyavi fiz.” kaf. əyani doktorant, II kurs.” Polimerəsaslı PbS/cdS nanokompozitlərinin optik xassələrinin öyrənilməsi” mövzusunda layihəsinə görə;

4.Hüseynova Nərmin Cəfər q. Fizika Problemləri ETİ-i, “Nəzəri fizika” şöb., “Yüksək enerjilər fizikası” qr., k.e.iş. “AdS/KXD-nin sərt və yumşaq divar modellərində aksial vektor mezon-nuklon qarşılıqlı təsir sabitlərinin və deytron üçün sərt divar modelində elektromaqnit form-faktorun təyini” mövzusunda layihəsinə görə;

5.Səfərova Gülnarə Ərəstun q., Fizika Problemləri ETİ-si, “Nəzəri fizika” şöb., “Yüksək enerjilər fizikası” qr. b.e.iş “Üçqat və qarışıq kristallardan istifadə etməklə İQ diapazonun lazer şüası tezliyinin çevrilməsi“ mövzusunda layihəsinə görə; ətraflı

ri ETİ-si, “Nəzəri fizika” şöb., “Yüksək enerjilər fizikası” qr. b.e.iş “Üçqat və qarışıq kristallardan istifadə etməklə İQ diapazonun lazer şüası tezliyinin çevrilməsimövzusunda layihəsinə görə;