Təbrik edirik

18/05/2018
Bakı Dövlət Universitetinin böyük akt zalında professor-müəllim heyətinin iştirakı ilə BDU Elmi Şurasının genişləndirilmiş iclası keçirilib. İclasda Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin 100 illiyinə və ulu öndər Heydər Əliyevin 95 illik yubileyinə həsr olunmuş şahmat turnirinin qalibləri mükafatlandırılıb. Turnir qaliblərindən biri Fizika fakültəsinin dekanı prof.  Ramazanov Məhəmmədəli Əhməd oğludur. Fakültə adından onu təbrik edir və yeni uğurlar arzu edirik.

23/04/2018
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir.  Nanoaraşdırmalar mərkəzinin baş laborantı Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxış etmişdir.  Vəliyeva Solmaz Bayram qızı  “Metal əsaslı nanohissəciklərin bitki toxumalarına sovrulması və lokalizasiyası” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim edib. Sonda seminar iştirakçılarının sualları cavablandırılıb.

BDU-da Elmi Şuranın növbəti iclası keçirilib

13/04/2018
Bakı Dövlət Universitetində Elmi Şurasının növbəti genişləndirilmiş iclası keçirilib. AMEA-nın üzvləri, ali təhsil müəssisələrinin rektorları, Şura üzvləri, tanınmış alimlərin iştirak etdiyi iclası giriş sözü ilə açan universitetin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov respublikamızda təhsilə dövlət qayğısından, 11 aprel 2018-ci ildə keçirilən Prezident seçkilərinin uğurlu nəticələrindən bəhs edib. Bildirib ki, Yeni Azərbaycan Partiyasının sədri İlham Əliyevin yenidən Azərbaycan Respublikasının Prezidenti seçilməsi bütün Azərbaycan xalqının qələbəsidir. Azərbaycanın yeni inkişafı, ölkəmizdəki sabitliyin, əmin-amanlığın qorunub saxlanılması, hər bir Azərbaycan vətəndaşının seçimində öz əksini tapıb. Sonra rektor Abel Məhərrəmov gündəlikdə olan məsələləri tədbir iştirakçılarının diqqətinə çatdırıb. Daha sonra elmi-tədqiqat işlərinin nəticələrinə görə 2017-ci ildə təbiət fakültələri üzrə birinci yeri tutmuş  Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrası mükafatlandırılıb. Həmçinin 2017-ci ildə əldə etdiyi elmi nailiyyətlərinə görə Fizika fakültəsinin Nanomaterialların kimyəvi fizikası kafedrasının dissertantı, Nanoaraşdırmalar ETM-nin kiçik elmi işçisi Həbibə Şirinova  Fəxri fərmanla təltif olunub.

UNİVERSİTETDAXİLİ 50+50 QRANT PROQRAMININ QALİBLƏRİ

21/10/2016

Fizika fakültəsinin dekanlığı "UNİVERSİTETDAXİLİ 50+50 QRANT PROQRAMININ QALİBLƏRİ " nini təbrik edir. Onlara elmi tədqiqat işlərində uğurlar arzulayır.

1.Həsənov Arzuman Qardaşxan o., Fizika fak., “Nanomaterialların kimyavi fizikası” kaf. lab. müdiri “Nanohissəciklərin Slater funkisiyaları bazisində riyazi modelləşdirilməsi“ mövzusunda layihəsinə görə;

2.Hümbətov Şirxan Ərəstun o., Fizika fak., tyutoru “Müxtəlif ölçülü BaTiO3 nanohissəciklərinin smektik maye kristalda paylanmasından alınmış kompozitlərin faza keçidlərinə ölçü effektinin təsirinin sinxron termik analiz üsulu ilə öyrənilməsi“ mövzusunda layihəsinə görə;

3. Novruzova Aygül Əkrəm q., Fİz.fak.”Nanomaterialların kimyavi fiz.” kaf. əyani doktorant, II kurs.” Polimerəsaslı PbS/cdS nanokompozitlərinin optik xassələrinin öyrənilməsi” mövzusunda layihəsinə görə;

4.Hüseynova Nərmin Cəfər q. Fizika Problemləri ETİ-i, “Nəzəri fizika” şöb., “Yüksək enerjilər fizikası” qr., k.e.iş. “AdS/KXD-nin sərt və yumşaq divar modellərində aksial vektor mezon-nuklon qarşılıqlı təsir sabitlərinin və deytron üçün sərt divar modelində elektromaqnit form-faktorun təyini” mövzusunda layihəsinə görə;

5.Səfərova Gülnarə Ərəstun q., Fizika Problemləri ETİ-si, “Nəzəri fizika” şöb., “Yüksək enerjilər fizikası” qr. b.e.iş “Üçqat və qarışıq kristallardan istifadə etməklə İQ diapazonun lazer şüası tezliyinin çevrilməsi“ mövzusunda layihəsinə görə; ətraflı

ri ETİ-si, “Nəzəri fizika” şöb., “Yüksək enerjilər fizikası” qr. b.e.iş “Üçqat və qarışıq kristallardan istifadə etməklə İQ diapazonun lazer şüası tezliyinin çevrilməsimövzusunda layihəsinə görə;