Çin Xalq Respublikasının ölkəmizdəki səfiri Vey Cinxua Nanoaraşdırmalar mərkəzinin qonağı olmuşdur

07/02/2017
Bakı Dövlət Universitetində Çin Xalq Respublikasının ölkəmizdəki səfiri Vey Cinxuanın rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti ilə görüş olmuşdur. Görüş çərçivəsində səfir Nanoaraşdırmalar mərkəzinin də qonağı olmuş , laboratoriyada aparılan elmi tədqiqat işləri ilə yaxından maraqlanmışdır.

İran Azərbaycan parlamentlərarası dostluq qrupunun sədri Salman Xodadadi Nanotexnologiya Mərkəzinin qonağı olmuşdur

18/01/2017
İran-Azərbaycan parlamentlərarası dostluq qrupunun sədri Salman Xodadadi və İranın Azərbaycandakı səfirliyi nəzdindəki İran Mədəniyyət Mərkəzinin rəhbəri İbrahim İbrahimi Bakı Dövlət Universitetində olublar. Qonaqlar BDU-nun  laboratoriyaları, o cümlədən Nanotexnologiya Mərkəzinin fəaliyyəti ilə tanışlıqdan sonra rektor, akademik Abel Məhərrəmovla görüşüblər.  Rektor İran-Azərbaycan münasibətlərindən, o cümlədən İran İslam Respublikasının bir sıra universitetləri ilə uğurlu əməkdaşlıq əlaqələrindən bəhs edib, nonotexnologiya və biotexnologiya  sahəsində birgə tədqiqatların aparılmasından, dərsliklərin hazırlanmasından danışıb.

Fizika fakültəsinin doktorantları Rusiya Federasiyasının Dubna şəhərində bir aylıq təcrübə keçiblər

18/11/2016
MDB Dövlətlərarası  Humanitar Əməkdaşlıq Fondunun və Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitunun (BNTİ)  maliyyə dəstəyi ilə MDB   ölkələrinin   Nanotexnologiya   üzrə   İnnovasiya Mərkəzinin rəhbərliyi altında 16.10.2016 - 15.11.2016-cı il tarixlərində 9 MDB ölkəsindən 20 gənc tədqiqatçı alim seçilərək növbəti dəfə təşkil olunan “Gənc alimlər üçün təcrübə  proqramı”-nda iştirak etmişdir. Azərbaycandan Bakı Dövlət Universitetinin doktorantları Hüseynova Nərmin, Novruzova Aygül və Bayramova Zeynəb təcrübə praqramına seçilərək Rusiya Federasiyasının Dubna şəhərində bir aylıq təcrübə keçmişlər.

Yaponiyanın Kumamoto Universitetinin professoru Makoto Takafuji Nano Araşdırmalar laboratoriyasının qonağı olmuşdur

03/10/2016

30 sentyabr 2016-cı il tarixində Yaponiyanın Kumamoto Universitetinin Supramolekulyar kimya laboratoriyasının professoru Makoto Takafuji Bakı Dövlət Universitetinin Nano Araşdırmalar laboratoriyasının qonağı olmuşdur. V Bakı Beynəlxalq Humanitar Forum çərçivəsində şəhərimizin qonağı olan professoru Takafuji Nano Araşdırmalar laboratoriyasının maddi texniki bazası ilə yaxından tanış olmuş, laboratoriyada aparılan elmi-tədqiqat işləri, dərc olunmuş məqalələr, magistr və dissertantların elmi işləri ilə yaxından maraqlanmışdır. Fizika fakültəsinin dekanı Prof.M.Ə.Ramazanov və prof. Makoto Takafuji birgə əməkdaşlıq məsələlərini, magistr və doktorant hazırlığı üçün mümkün imkanları müzakirə etmişlər.
Qeyd etmək istərdik ki, Bakı Dövlət Universitetinin dosenti, kimya elmləri üzrə fəlsəfə doktoru Flora Hacıyeva Yaponiyanın Kumamoto Universitetinin Tətbiqi Kimya və Biokimya Mərkəzinə 4 aylıq müddətində elmi ezamiyyətə göndərilmişdir. Ezamiyyət Yaponiyanın Matsumae Beynəlxalq fondunun maliyyələşdiridiyi layihə çərçivəsində həyata keçirilir.