İSESKO-nun baş direktoru Bakı Dövlət Universitetinin Dostu adına layiq görülüb

22/12/2017
İslam Təhsil, Elm və Mədəniyyət Təşkilatının (İSESKO) baş direktoru Əbdüləziz bin Osman əl-Tüveycrinin rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olub.

19/12/2017
Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində fəaliyyət göstərən D.02.012 Dissertasiya Şurasında 21 dekabr 2017-ci il tarixdə saat 15.30-da əsas bina-437 saylı auditoriyada Sevinc Qərib qızı Nuriyevanın “Qamma şüalar və elektrik qaz boşalması ilə modifikasiya olunmuş polipropilen matrisdə Ag2S nanohissəciklərinin formalaşması xüsusiyyətləri” mövzusunda, 2222.01– “Nanoquruluşların fizikası və texnologiyası”  və 2220.01– “Yarımkeçricilər fizikası” ixtisasları üzrə fizika üzrə fəlsəfə doktoru alimlik dərəcəsi almaq üçün təqdim etdiyi dissertasiya işinin müdafiəsi keçiriləcək. Arzu edənlər iştirak edə bilərlər.

15/12/2017
Fizika fakültəsi Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında növbəti Elmi seminar keçirilmişdir. 15 dekabr 2017-ci il tarixində Nanoaraşdırmalar mərkəzinin aparıcı elmi işçisi - müdir müavini Mustafa Muradovun rəhbərliyi ilə baş tutan seminarda II kurs magistrantı Nərminə Dadaşovanın və I kurs magistrantı İlyas Nəsibovun elmi tədqiqat işləri ilə bağlı çıxışları olmuşdur. Nərminə Dadaşova “Kristalzasiya mühitinin temperatur ve konsentrasiyasının CuS hissəciklərinin formalaşmasına təsirinin öyrənilməsi (SILAR metodu) ” mövzusunda ,  İlyas Nəsibov isə “CdZnS nanostrukturlarının formalaşma mexanizmi” mövzusunda tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim ediblər. Sonda müəllim-tələbə heyətinin sualları cavablandırılıb. Növbəti elmi seminar 22.12.17 tarixində keçiriləcəkdir. Arzu edənlər iştirak edə bilər.

Əziz və hörmətli Məhəmmədəli müəllim ad günüz mübarək

31/10/2014

Nanotexnologiya sahəsində təcrübəli alim, elm və təhsil təşkilatçısı, qayğıkeş rəhbər və yaradıcı insan Professor Məhəmmədəli Ramazanovu fizika fakültəsinin professor-müəllim heyyəti və tələbələr, “Nanomaterialların kimyəvi fizikası” kafedrası və onun nəzdində fəaliyyət göstərən  “Nano araşdırmalar laboratoriyası” və “Radiasiya və onun ətraf mühitə təsiri” ETL-nın əməkdaşları ad günü münasibətilə təbrik edirlər.

Əziz və hörmətli Məhəmmədəli müəllim, Sizə can sağlığı, elmi işlərinizdə yüksək nailiyyətlər, təşkilatı və rəhbərlik fəaliyyətinizdə uğurlar, ailənizdə xoşbəxtlik və ömür səlnamənizə həkk olunmuş sevimli anlar arzu edirik.

Professor Məhəmmədəli Ramazanov  315 elmi məqalənin (bunlardan 72 məqalə Tomson Reyter Agentliyinin siyahısına daxil olan jurnaldır) , ABŞ-da dərc edilmiş 1 monoqrafiyanın, 1 dərsliyin, 2 dərs vəsaitinin və 2 populyar kitabın müəllifidir. Rəhbərliyi ilə 7 nəfər fizika və kimya üzrə fəlsəfə doktoru hazırlanmışdır.

Hal-hazirda o 4 elmlər və 5 fəlsəfə doktoru proqramı üzrə çalışan doktorantların elmi məsləhətçisi və rəhbəridir.